Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 17
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Simča S.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso prsa
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • česnek sušený
    • provensálské bylinky
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 50
      g tavený sýr
    • 100
      g těstoviny Syrové (podle toho jací jsme jedlíci)
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Jakmile začne vařit, vsypeme těstoviny a vaříme je podle času, uvedeném na sáčku. Mezitím na plochý talířek nasypeme mouku, do ní přidáme sůl, česnek a bylinky - promícháme. Na pánvičku dáme rozehřát olej. Prsíčka naklepeme (nejlépe v mikrotenovém sáčku, aby maso nestříkalo okolo) a zlehka obalíme v okořeněné mouce. Postupně osmahneme plátky z obou stran v oleji.
2
Odložíme je do tepla a do pánve vlijeme v troše vody rozmíchaný kečup. Necháme projít varem, přidáme tavený sýr, rozmačkáme vidličkou a opět povaříme. Snížíme teplotu a vložíme osmahnuté maso. Necháme chvíli "táhnout" aby se chutě propojily.
3
Mezitím slijeme těstoviny, rozdělíme na talíře, přidáme porce masa a přelijeme omáčkou. Vybyde-li během vaření chvilka (či máme-li k dispozici další pár rukou :-) ), je dobré k jídlu naservírovat čerstvou zelninu jako salát - okurky, rajčata a pod.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • E. Suchá
    E. Suchá |

    12. 8. 2013 20:54

    Nechutnalo mi to.

  • martin27
    martin27 |

    4. 6. 2013 12:29

    Jste trouba :-D

  • Gattermayerova
    Gattermayerova |

    10. 11. 2012 12:58

    prsa se naklepat můžou, nevím kdo řekl že ne, jsou pak vláčnější. V pytlíku se to dělá hlavně proto, že nebude palička od masa (někdo má stále dřevěné, tam je to až nehygienické nedělat to v pytliku). A zkoušel/a jste někdy klepat maso? Pak víte, že občas někam něco odprskne, v masu je voda i když jí tam nikdo nenapíchá (což je výjmečné, ale je to tak), takže je to celkem logické. Myslím, že se zbytečně rozčilujete.

  • Cosi
    Cosi |

    12. 8. 2012 21:07

    Odkdy se naklepávají kuřecí prsa? A jaká proboha kupujete, když vám pak stříkají kolem? :-$ Nehledě na to, že omáčka z kečupu a taveného sýra je ohavnost a ani jako rychlovku jí neberu. To už radši na ty těstoviny koupím hotovou boloňku, když nemám čas. Prsa v těstíčku by mohla být dobrá, jenom proč proboha ten příšerně nevkusný název?

  • Šemberka
    Šemberka |

    21. 1. 2011 12:46

    Omáčka chutnala lacině kečupově, byla příliš hustá a na těstoviny jí bylo málo. Jako přílohu bych protoho příště volila raději chléb

  • ashwood
    ashwood |

    9. 1. 2011 20:14

    jako rychlovku můžu jen doporučit :-)

  • ashwood
    ashwood |

    9. 1. 2011 20:13

    samozřejmě od takové rychlovky se nedá čekat zázraky, ale příjemně mě to překvapilo příště si tam ale dám trochu něčeho pálivějšího ;-)

  • JANA ŠKORNIKOVÁ
    JANA ŠKORNIKOVÁ |

    15. 8. 2010 15:37

    na to že to bylo tak rychlé bylo to dobré a jen se zaprášilo.

  • JANA ŠKORNIKOVÁ
    JANA ŠKORNIKOVÁ |

    15. 8. 2010 15:32

    na to že je to taková rychlovka tak to bylo dobré.jen se zaprášilo.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    10. 6. 2010 15:30

    Leni děkuji za jedničku, jsem ráda, že chutnalo :-). Simča

  • Lenka Vondráčková
    Lenka Vondráčková |

    10. 6. 2010 11:42

    teda nevěřila jsem, že něco tak jednoduchého a rychlého bude i tak dobré...chutnalo mě i další strávníkům. Dávám za jedna! :-)

  • JANA ŠKORNIKOVÁ
    JANA ŠKORNIKOVÁ |

    9. 4. 2010 17:02

    SICE JSEM JEŠTĚ NEZKOUŠELA A TO UDĚLÁM ALE UŽ JEN TEN NÁZEV MNĚ PŘITÁHNUL.

  • Soňa Šerá
    Soňa Šerá |

    22. 2. 2010 10:43

    Koukám na komentíky... jsou už sice staršího data, ale nevadí... mě osobně název nevadí, ani jak je položen příbor, či naskládámé jídlo na talíři!!! Hlavně, když je to rychlé a dobré a to dnes vyzkouším!!! Díky za tip!

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    24. 8. 2008 23:23

    No jo, ale pořád je to jedna autorka mající na tento název zřejmě copyright. Kdo umí, umí ...

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    24. 8. 2008 23:08

    No ale není to žádná novinka - viz Medová ňadra na houbách. Výborný! Víte, že ty obyčejný kuřátka v obchodě jsou starý 3 týdny?

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    24. 8. 2008 21:20

    Karle, já mám úplně stejné pocity, ale říkal jsem si že je to pumprdentlich. Těší mě, že nejsem sám. Simčo, to není nic osobního, ani nic proti tomu jídlu. Marketingově je to Ia nápad-gratuluji!!!

  • karel paty
    karel paty |

    24. 8. 2008 20:51

    recept vypadá dobrě, ale název je hrozný, o té části těla mám zcela jinou představu, a proto ho nebudu ani zkoušet, nechutnal by mi ale neznámkoval jsem

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    24. 8. 2008 18:10

    Oldřichu dík, přiznám se, že jsem nevěděla.... Jsem ostuda... (a to ještě kdyby jsi věděl, že jsem ten příbor extra na focení přehodila, neb my jsme levácká domácnost vidličku držím v pravé a nůž v levé, jinak bych se nenajedla :-)... Já se snad příště polepším.... :-D

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    24. 8. 2008 17:59

    Já to nebyl, ale jsem též " Co na srdci, to na jazyku". Nůž se zakládá ostřím k talíři. Jídlo se servíruje hostu s masem vpravo.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    24. 8. 2008 17:29

    Dámy moc děkuji za pochvalu. Mrzí mne jen, že ti dva hodnotitelé, kteří dávali ty špatné známky mi tu nenapsali, co jim na tom receptu vadí...

  • Jana Mojžíšová
    Jana Mojžíšová |

    24. 8. 2008 01:35

    Super recept pro chvíle, kdy se jaksi nedostává času. Přidala jsem ještě trochu koření a bylo to výborné. A už jen ten název by zasloužil jedničku s hvězdičkou :)

  • Alena B.
    Alena B. |

    23. 8. 2008 12:56

    naozaj veľmi rýchle a hlavne dobré, dávam 1 a medzi obľúbené rýchlovky..... a super zapamätateľný názov :-)