Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g kuřecí maso prsní nebo stehenní řízek
    • sůl pozor na slanost sýru
    • pepř mletý
    • 70
      g sýr niva
    • 1
      ks vejce
    • 1
      stroužek česnek větší
    • 1
      ks jarní cibulka větší
    • 30
      g polohrubá mouka
    • strouhanka na obalení
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, které dáme do mísy, přidáme hrubě nastrouhanou Nivu, jemně nastrouhaný česnek, na slabá kolečka pokrájenou cibulku i s částí zelené natě, opepříme, osolíme a smícháme s vejcem a polohrubou moukou.
2
Směs rozdělíme na dva díly, ze kterých vytvoříme v mokrých dlaních dva větší ovály. Ty obalíme ve strouhance. Směs je měkčí, ale smažením v rozpáleném oleji v nepřilnavé pánvi se řízek zpevní. Otáčíme až po osmažení dozlatova a pokud si nejsme jisti, že se nám otočení povede bez újmy na tvaru řízku, uděláme v mokrých rukách klidně čtyři menší placičky.
3
Podáváme s bramborem, tatarkou, dipy ze zakysané smetany, zeleninovým salátem...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: