Kuřecí řízky (kapsy) po italsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • máslo
    • sůl
    • 2
      ks kuřecí prsa s kůží, větší
    • pepř mletý
    • 100
      g mozzarella
    • bylinky dle chuti: oregano, bazalka...
    • 40
      g salám nebo klobása italského tipu
    • 6
      ks sušená rajčata dle velikosti, cca
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kuřecích prsou prokrojíme opatrně hluboké kapsy, které naplníme plátky mozzarely a směsí z drobně pokrájených rajčat a italské uzeniny, ke které můžeme dle chuti přidat bylinky. Kapsy pevně uzavřeme párátky, osolíme a opepříme.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

2
Do pánve (kastrolu) s trochou rozpáleného oleje vložíme osmažit prsa nejprve kůží dolů, po osmažení postupně otáčíme, aby se nám maso osmažilo ze všech stran. Po osmažení prsa zaklopíme, ztlumíme teplotu na minimum a zhruba pět minut zvolna dusíme. Je-li třeba (většinou to není nutné) přidáme lžíci vody. Po krátkém dušení maso odstavíme, vložíme k masu slabý plátek másla a necháme ještě minutku, dvě odpočinout.
3
Hotové kapsy po odstranění párátek pokrájíme na plátky a položíme na talíř k bramborové příloze, kde je přelijeme máslovým sosem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: