Kuře pečené na bramboráku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Bramborákové těsto
    • 800
      g brambory oloupané, cca
    • 4
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 1
      lžíce majoránka cca
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce hladká mouka dle potřeby, cca 3 -
    • anglická slanina - není nutná (cca150 gramů)
    • olej nebo sádlo na vymazání pekáčku
  • Dále
    • 500
      g kuřecí maso : křídla, paličky... cca
    • sůl
    • koření na kuře nebo grilovací koření, paprika...
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bramborákové těsto si můžeme připravit podle svého osvědčeného receptu a nemusíme se striktně držet uvedeného receptu. Někdo zahušťuje strouhankou, někdo přidává tymián, mléko nebo smetanu...
2
Brambory nastrouháme (můžeme klidně na hrubém struhadle) do mísy, slijeme přebytečnou vodu, přidáme nastrouhaný česnek, vejce, osolíme, okořeníme, dobře promícháme a dle potřeby zahustíme.
3
Těsto nandáme do vymazaného pekáčku. Na těsto naskládáme osolené a okořeněné porce kuřete.
4
Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů do měkka a dozlatova.
5
Pokud pečeme na bramboráku větší kusy masa (stehna nebo čtvrtky), nejprve kuře položíme kůží do bramboráku a až po cca 25 minutách otočíme a dopečeme dozlatova. Můžeme také použít na začátku pečení alobal, kdy maso dáme rovnou kůží nahoru, pekáč zakryjeme a odklopíme po cca 20 minutách, kdy je maso už dobře prohřáté.

Komentáře k receptu

  • zz
    zz |

    20. 12. 2016 06:54

    vyborny

  • Lucka
    Lucka |

    21. 10. 2016 08:48

    Byla to mńamka, dík za recept :-))

  • Iveta
    Iveta |

    14. 1. 2016 09:38

    Dělala jsem těsto na bramboráky podle receptu a bylo moc dobré. Osobně bych se obešla i bez toho kuřete navrch, ale i to bylo výborné, děkuji.