Kuře s bramborem (nejen) z remosky s ledovým salátem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle potřeby
    • 600
      g kuře - naporcovaná stehna nebo čtvrtky
    • sůl
    • 1
      ks cibule
    • česnek - nemusí být
    • máslo
    • brambory oloupané, pro dvě osoby
    • ledový salát půl kusu
    • 100
      g zakysaná smetana cca
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme na menší díly, osolíme, případně okořeníme dle vlastní chuti dalším, námi oblíbeným kořením a dáme do malé remosky (24 cm) na pokrájenou cibuli. Pro čtyři osoby použijeme remosku cca 33 cm a množství surovin navýšíme. Podlijeme troškou vody, zaklopíme a pečeme cca 50 - 70 minut, podle toho, zda chceme brambory péct pokrájené nebo v celku.

RADA: Podívejte se na VIDEO jak naporcovat kuře

2
Pak mírně osolené brambory přisypeme do remosky. Brambory je možné zlehka posypat drceným kmínem a předpečené maso poskládáme na ně. Je-li třeba, podlijeme troškou vody, zaklopíme a dopékáme do změknutí brambor a dopečení masa do požadované barvy.
3
Během pečení si připravíme ledový salát, který pokrájíme na kostičky nebo nudličky, dáme do mísy, zalijeme osolenou a česnekem nebo pepřem dochucenou zakysanou smetanou a promícháme.

RADA: Jaký je mezi saláty rozdíl a který na co použít

4
Na talíř nandáme pečené brambory s masem, přidáme salát a podáváme.
5
Pokud chceme, můžeme takto připravit kuře s bramborem i klasicky v troubě, kdy si dobu pečení a podlévání regulujeme dle potřeby. Dopékáme samozřejmě bez zakrytí, aby se nám vytvořila zlatavá kůrčička.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: