Kuře pošírované se zázvorem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuře baby
    • 1
      lžíce sůl
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 200
      g zázvor
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • olej
    • 1
      ks chilli papričky
    • klíčky
    • výhonky zelené
    • 2
      lžíce cukr krupice
  • Rýže
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      šálek drůbeží vývar
    • 200
      g jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Jarní cibulky překrojte na 4 kusy. Ve velkém hrnci zalijte 2 litry vody cukr, sůl, zázvor, oloupaný česnek a jarní cibulky.
2
Přiveďte k varu, vložte kuřátka a znovu přiveďte k varu.
3
Oheň ztlumte na minimum, přiklopte poklicí a vařte 30 minut. Kuřátka opatrně vyndejte a vývar sceďte.
4
Plátky zázvoru vyjměte a osušte, poprašte je škrobem a na oleji usmažte dozlatova. V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm propláchnutou rýži. Přelijte 2 šálky vývaru a pod pokličkou duste za velmi mírné teploty asi 10 minut. Sundejte ze sporáku a nechte asi 5 minut dojít (čas je odvislý na druhu rýže).
5
Zbylý vývar přiveďte k varu a nechte chvilku zredukovat, pak v něm prohřejte kuřátka. Servírujte je s rýží a plátky smaženého zázvoru. Podávejte posypané nasekanou chilli papričkou a výhonky s klíčky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: