Kuře po středomořsku

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí maso čtvrtky
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      balíček zelené olivy bez pecek
    • 2
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Umyté kuře nasolíme a vložíme do pekáče nebo zapékací mísy. Připraveným kořením (kromě bazalky) maso posypeme z obou stran. Připravenou zeleninu nakrájíme na půlměsíce, olivy překrojíme na polovinu a česnek nakrájíme na tenké plátky a proložíme tímto kuřecí maso. Nakonec vše lehce posypeme bazalkou, zakápneme olivovým olejem a lehce podlijeme vodou. Pečeme přikryté asi 1h a nakonec dopékáme bez přikrytí dozlatova asi 20-30 min. Jako příloha se hodí bílé pečivo, rýže nebo brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    25. 10. 2010 12:55

    Dobré, ale žádná pecka.

  • Mirek
    Mirek |

    14. 10. 2010 22:38

    omlouvám se.Jen sůl,pepř,drcený kmín,bazalka, 1 bobkový list,celý pepř a pár kuliček nového koření

  • Novotná
    Novotná |

    13. 10. 2010 15:04

    Nezapomněli jste uvést koření? Není uvedeno, a je to důležité.