Úžasná vajíčková pomazánka

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vejce
    • sůl
    • margarín
    • lučina
    • hořčice
    • cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Margarín smíchat s Lučinou, celá vejce uvařená natvrdo nastrouhat na jemno, pokud máte rádi cibuli, přidejte na jemno nakrájenou, přidat hořčici. To vše dochutit solí a promíchat. Poměr ingrediencí záleží na chuti, já obvykle uvařím tak 4-5 vajec, smíchám se 2-3 sýry Lučina (větší kostky) a přidám tak 2-3 větší lžíce hořčice. Margarín někdy ani nepřidávam, i bez něj to jde a pomazánka je lehčí. Doporučuji nechat pár hodin v ledničce a výsledek je vynikající! Zatím všem neuvěřitelně chutnala.
2
Podávám na tmavém chlebu či celozrnném pečivu. Rajče na ozdobu nic nepokazí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alexandra
    Alexandra |

    1. 5. 2017 07:48

    Díky za recept, chutná výborně. :-*

  • martin
    martin |

    24. 3. 2017 19:34

    dal jsem tam margarín a skoro jsem se pozvracel .

  • ajka
    ajka |

    16. 12. 2016 17:34

    Dakujem fajn recepty určite sem prídem nepáčí sa mi ,že tu niektorí tak kritizujú presne ako u nás myslela som,že u vás sa to nedeje ešte raz dík

  • martin kirman
    martin kirman |

    25. 9. 2016 18:17

    maslo nebo margarin? nechcete margarin dejte maslo, nechcete maslo dejte margarin. nechapu co vam vadi na receptu. tak si napiste svuj a dejte do hlavni suroviny treba maslo. ja recepty nekritizuji, jen je chvalim nebo je nedelam ahledam si jine ne?.............. nechapu................... :-D :-D :-D :-P :-\ :-\ :-\ :-\ O:-) :'( <:-) 8-) =-O :-[ :-D ;-) :-( :-) :-X :'( O:-) :-! :-)) :-| <:-) :-S

  • tomáš
    tomáš |

    13. 9. 2016 18:31

    to jste fakt vtipnní takže - co je na vajíčkové pomazánce zdravě jakože vůbec? takže margarín/máslo - mě připadá margarín hnusný a ještě k tomu je to náhražka no - nechutná mi, ale spousta lidí si ji kupuje a nají pocit zdravého života nebo někdo, přdstavte si, to má vše úúúplně na háku :D:D:D to je překvápko, vajíčkovka dobrá, místo lučiny dáváme kvůli dětem jejich gervais a bez cibule, nikomu nám nechutná, to je co?

  • Martina
    Martina |

    22. 7. 2016 12:36

    Bože to sa tu hádate kvôli maslu?Veď nech si tam dá každý čo chce a ako chce podľa svojej chuti a svedomia čo je pre neho najlepšie a nevnucovať vlastný názor...každého vec osobná.. To by jeden neveril....

  • kudrnacmilan
    kudrnacmilan |

    28. 3. 2016 18:55

    chválím… a ostatní ať si …...

  • lipka
    lipka |

    28. 12. 2015 10:22

    Nikdo není dokonalý, ani já ne a to vařím denně 40 let. Margarín byla náhražka za máslo za války. V dnešní době, kdy je cena kunerolů srovnatelná s cenou másla-tak absolutně nechápu, proč to mámy cpou rodině a hlavně dětem. Tedy když někdo řekne že margarín ne, tak je trapný? Stále se preferuje zdravá strava a pak se nacpe chemií celá rodina a to jenom proto, protože TO JDE HNED ROZTÍRAT. V tom je totiž jádro pudla-v lenosti. ;-)

  • Kikina
    Kikina |

    18. 10. 2015 10:07

    Vy jste zas chytří všichni, to je trapné! :-D Úplně miluji takové maminy co všechno tak hrozně řeší, každou hovadinu..Hlavně, že vy jste dokonalé.Každý si dělá podle svého a né všichni mají děti a čas tak si ty trapné komentáře nechte... :-D

  • Walters
    Walters |

    5. 5. 2015 20:00

    ten margarin mne odradil

  • chytrolín
    chytrolín |

    13. 4. 2015 20:42

    většina pomazánkových másel je na stejné bázi jako ten váš margarín. to jen tak pro info

  • Ferenz
    Ferenz |

    8. 4. 2015 17:54

    Dobrý recept, jen úplně nesmyslně pokažený nezdravým a nechutným margarínem. Proč umělý rostlinný tuk, když není válka a zdravé máslo stojí stejně?

  • Helena
    Helena |

    8. 4. 2015 11:59

    Výborný recept, ale bez margarínu. Lučina lze úspěšně nahradit i pomazánkovým máslem. :-)

  • Tynka
    Tynka |

    6. 4. 2015 11:04

    ježiš to musíš pořád něco kritizovat?Nikdo se te o to neprosil,klidně si tam dej třeba ***** .Je to recept a když to ostatním chutná,tak co?

  • Tynka
    Tynka |

    6. 4. 2015 11:04

    ježiš to musíš pořád něco kritizovat?Nikdo se te o to neprosil,klidně si tam dej třeba ***** .Je to recept a když to ostatním chutná,tak co?

  • mino
    mino |

    11. 3. 2015 19:19

    perla z eckami je urcite uzastna pre deticky ..pane boze to nemate na maslo a zerete taku chemiu??? :'(

  • mino
    mino |

    11. 3. 2015 19:16

    tak urcite perla je zdrava s tymi Eckami a hlavne pre deticky..boze boze to nemate na normalne maslo

  • l.sylvie
    l.sylvie |

    2. 3. 2015 10:44

    Tak, jak je psáno, s máslovou Perlou a bez cibule. Pro dětičky úžasná svačinka.

  • Hanka
    Hanka |

    19. 2. 2015 14:26

    vyborna a rychla, dekuji. Moc chutna i dcerce.

  • Adam
    Adam |

    16. 10. 2014 17:26

    Hrozne grcal som tri krat

  • Jana
    Jana |

    26. 9. 2014 16:57

    Kačko, máslo Rama? Buď dáváte margarín Ramu nebo Máslo. Helmanzku a Veselou krávu? Četla jste někdy složení? Místo plnohodnotné mňamky uděláte tělu akorát veselou bombu!

  • Helen
    Helen |

    26. 9. 2014 16:54

    Výborná, děkuji za recept. Máte za 1.

  • Anet
    Anet |

    16. 9. 2014 18:47

    a pokud chcete odlehčenu "dietní" verzi, mam vyzkoušený bílý jogurt místo másla, či sýrů. Nebo je dobré nakombinovat trochu másla, trochu sýru a více jogurtu. Také velmi dobré :-P

  • Kačka
    Kačka |

    9. 8. 2014 11:43

    Moje maminka dělá výbornou vaječnou - nedává margarín, ale 1/2-1 polévkovou lžíci másla Rama, 3-4 kostky sýru Veselá kráva, vajíčka, 1-1,5 lžíci polévkové Helmanzky, na závěr sůl, pepř, koření sladké červené papriky a je hotovo. :-)

  • jarda
    jarda |

    9. 5. 2014 07:58

    Pro Boha, jen ne margarín!!!! Raději trochu oveselit, např. pažitkou, česnekovou trávou, medvědím česnekem, špetlou pepře, nebo chilli, jarní cibulku nevyjímaje.

  • Ivi1
    Ivi1 |

    21. 12. 2013 07:31

    výborná :-P :-P :-P ;-) , doporučuji!!!

  • Ivi1
    Ivi1 |

    21. 12. 2013 07:29

    ....výborná, velice doporučuji!!!

  • Lukáš
    Lukáš |

    6. 10. 2013 18:41

    Přidávám ještě půl vaničky tvarohu, kvůli větší hodnotě bílkovin a lepší krémovosti... Naprostá chuťová bomba. Můžu se po téhle pomazánce utlouct :-S

  • Lukáš
    Lukáš |

    30. 9. 2013 19:23

    Super, ale ten margarín mi tam taky neseděl, tak jsem ho nedal. A bylo to báječnéééé :-)

  • Lucka
    Lucka |

    14. 9. 2013 15:03

    Až na ten margarín... :-$ Opravdu to jde i bez něj. Já dala Lučinu žervé, pro zjemnění skvěle funguje i mléko, tak 1-2 lžíce. :)

  • Atilla
    Atilla |

    4. 4. 2013 21:14

    Hledala jsem, hledala a našla fakt jednoduchou pomazánku. Udělala jsem variantu s cibulí i bez. Obě jsou fakt dobroučké. :-)

  • monika.)
    monika.) |

    28. 3. 2012 09:50

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • monika
    monika |

    27. 3. 2012 11:47

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

  • monika rážova
    monika rážova |

    26. 3. 2012 09:59

    <3 <3 <3 <3 <3 :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) :'( :'( :'( :'( O:-) O:-) <3 <3 <3 :-| :-| :-| :-| <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) ahojky

  • hannie
    hannie |

    5. 2. 2012 18:51

    Ten recept je fakt super ;-)

  • lili kiki
    lili kiki |

    13. 1. 2012 21:36

    bezva recept :-)) ;-) 8-)

  • AkinomF
    AkinomF |

    9. 11. 2011 16:19

    A dodávám, že si receptík přidávám do oblíbených :-)

  • AkinomF
    AkinomF |

    9. 11. 2011 16:18

    Tak já jsem tuto pomazánku dělala dnes prvně. 5 vajec, 2 kostičky tav. sýru Želetava, asi tři velké pol. lžíce pomazánkového másla, plnotučná hořčice. Nedala jsem cibulku, momentálně jsem těhotná, a nedělá mi dobře. Ale i tak je pomazánka vynikající!!! Žloutky jsem utřela, bílek nastouhala, prostě krásná práce. Hodnotím za 1 :-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    6. 8. 2011 16:57

    Opět - jako zhruba jednou za měsíc - jsem udělala tuto pomazánku. Napadlo mne, že tu není napsaný žádný poměr surovin a možná by to někdo uvítal. Takže jak to dělám já: Uvařím a nastrouhám 5 vajec, přidám 2 lžíce margarínu, na jemno nakrájenou menší cibuli, polévkovou lžíci plnotučné hořčice, dvě lžíce majonézy a přidám cca 180 g taveného sýra. Vše vidličkou ušlehám a nechám rozležet.

  • Fanfan
    Fanfan |

    16. 7. 2011 10:13

    Udělala jsem tak, jak píše Simča v komentářích - z taveného sýra s trochou majolky a výsledek je vynikající.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    13. 8. 2008 15:06

    Vidím,Simčo,že máme velice podobné až stejné chutě :-))))), - zas až na tu moji náhražku majolky - jogurtovou a pak ještě přidám kousek kysané okurky (ale to spíš jak se hlásí chuťové buňky :-))), tu cibulu (nebo lépe lahůdkovou jarní,případně červenou) dávám vždycky

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    13. 8. 2008 12:52

    Já dělám podpbnou pomazánku, ale nevyhovuje mi kombinace vejce + Lučina (či tvaroh), tak dávám tavený sýr. Takže uvařená strouhaná vejce, na 4 - 5 vajec tak 200 g taveňáku bez příchuti, 2 lžíce hořčice, najemno krájená cibulka a 2 - 3 lžíce margarínu nebo majolky pro lepší roztíratelnost. A jak pravila autorka - zeleninka na ozdobu neuškodí :-)

  • Eva J.
    Eva J. |

    30. 3. 2008 15:27

    Vyzkoušeno, dala jsem 3 vajíčka, cibulku, jednu velkou Lučinu, zarovnanou lžíci hořčice, sůl, bez margarínu a bylo to vynikající! Možno přidat i jemně strouhané sterilované okurky, ale chce to je trošku vymačkat, mají v sobě spoustu vody, tak aby z toho nebyla břečka. :o)

  • Petra
    Petra |

    16. 8. 2007 10:47

    Dobré je i pomazánkové máslo...

  • envy
    envy |

    8. 8. 2007 11:12

    ..místo Lučiny používám tvaroh-z vaničky..opravdupomazánka je výborná..

  • Emča
    Emča |

    7. 8. 2007 11:55

    Já používám floru, ale můžete si dát, co máte rádi.

  • Dagmar
    Dagmar |

    7. 8. 2007 11:48

    Jaký se používá Margarín ?Děkuji