Americká mrkvová buchta

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: magazinka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na koláč
    • 2
      hrnek hladká mouka (Čtvrtlitráčky)
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička bi-soda
    • 1
      lžička skořice
    • sůl 1/4 lžičky
    • olej 1 a půl hrnku oleje
    • 2
      hrnek moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 2
      hrnek mrkev
    • 1
      hrnek nasekané ořechy
  • Poleva
    • 125
      g máslo Změklého
    • 250
      g tvaroh Změklý
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 225
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejeme troubu na 180 °C. Smícháme prvních pět ingrediencí a odložíme je stranou. Smícháme dohromady další tři ingredience (nejlépe elektrickým mixérem) a postupně přisypeme již promíchanou mouku s práškem do pečiva, skořicí, solí a sodou. Poté přidáme mrkev a ořechy. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku (20x30 cm nebo obdobného).
2
Pečeme 50-60 minut. Po upečení necháme vychladnout a vytvoříme polevu (dobře promixujeme všechny přísady). Navrstvíme na koláč a můžeme vložit na hodinu do ledničky (i poté můžeme koláč uchovávat v lednici).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. |

    22. 1. 2015 20:13

    Moc dobrá a vláčná buchta.Během večera zmizela.

  • silvik T.
    silvik T. |

    22. 1. 2015 20:12

    Moc dobrá a vláčná buchta.Během večera zmizela.

  • Soňka
    Soňka |

    24. 9. 2013 15:36

    Dnes jsem zkoušela,dala jsem na doporučení jeden hrnek cukru a je fakt luxusníííí!Lepší jsem dlouho nejedla.Děkuju za recept :-)

  • kofola33
    kofola33 |

    13. 6. 2013 17:39

    Trochu jsem spojila tenhle recept s tim, co jsem uz mela a vysledek je genialni:-) Cukru jsem dala jen jeden hrnek, sladke je to dost i diky mrkvicce a pridala jsem strouhany muskatovy orisek a tluceny hrebicek. Oleje jsem taky ubrala, takze jeden hrnek. Jako polevu jsem pouzila soft cheese Philadelphia, mlety cukr a trochu citronove stavy. Ale je skvely i bez toho. Diky za inspiraci!

  • prdka
    prdka |

    31. 5. 2013 18:36

    ten moučník jsem pekla už 4 krát.Napoprvé byl suchý, ale potom se mi povedl.

  • dafffca
    dafffca |

    5. 10. 2012 10:53

    Buchtu jsem vyzkousel uz dvakrat. Je moc stavnata a dobra. A vubec jsem na ni nedelal zadny krem ani polevu. Je to zbytecne. Mozna bych tak jeste na ni mohl dat citronovou polevu z citronu a praskoveho sukru, ale je to podle mne zbytecne. Take jsem nemichal oddelen cast a pak druhou cast jak je v receptu napsane, vsehcno nacpat do velke mise, zamichat rucnim mixerem na plech a upect. V horkovzdusne troube byla hotova asi za 25 minut na 180 stupnu. A na druhy den mi prijde jeste lepsi nez hned po upeceni.

  • myrtil1
    myrtil1 |

    27. 11. 2010 21:54

    Mám ráda sladké, ale v tomhle receptu je tolik cukru, že to ani nemůžu pozřít. Pokud budu buchtu ještě někdy péct, dám ho nejméně o třetinu míň. Příliš sladká je i poleva. Navíc na jazyku cítím pachuť sody - nevím, čím to je, protože jsem jí dala jen rovnou kávovou lžičku.

  • Tereza Samiecova
    Tereza Samiecova |

    1. 5. 2010 08:53

    Já znám podle betty mcdonaldové polevu z : másla+tvarohu+cukru+pomeranče (šťáva+kůra)jinak je fakt dobrý moučník

  • Luba Jurcakova
    Luba Jurcakova |

    25. 1. 2009 18:08

    Tento recept priniesla dcera z anglicka, nie su tam orechy a na polevu ide Cream Cheese, ale ked nemam tak davam Lucinu (2 vanicky neochutenej). Mozem povedat ze kazdy kto ochutna pyta recept, uz ich mam natlacene dopredu!

  • Adéla Svobodová
    Adéla Svobodová |

    22. 3. 2008 13:55

    Tento moučník je opravdu skvělý

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 19:04

    come

  • Hela -
    Hela - |

    3. 8. 2007 14:04

    Markétko, tvarohovou vrstvu můžete zbrázdit vidličkou, nebo rozehřát trochu čokolády a lžičkou pocákat. Ale už jsem tu psala, buchta je výborná, tvaroh jí kazí. Chce to něco pikantního, citronovou polevu navrch nebo džem dovnitř.

  • Markéta Valentíková
    Markéta Valentíková |

    3. 8. 2007 12:09

    SKvělý koláč. Dala jsem na rady všech těch, co pekli přede mnou a dala míň cukru i oleje. Bohatě to stačilo, sladké i mastné to bylo dost. Buchta je dost vysoká. Jen mi někdo poraďte, jak nahoru plcáte tu tvarohovou polevu??? Když to jen tak rozetřu, nevypadá to moc vábně.. :o(

  • Radmila Magazu
    Radmila Magazu |

    30. 7. 2007 02:40

    Jeste, Marketo, v USA je k dostani tvaroh - pod nazvem Farmer's Cheese - ve vsech vetsich supermarketech

  • Sabina Trojanová
    Sabina Trojanová |

    10. 6. 2007 09:15

    Výborná věc, ale pozor na olej, dala bych tak polovinu, (stejně tak cukr) protože byla moc mastná. Stejně byla hned pryč :-))) Nahoru jsem ještě na polevu dala ananas a chutnalo to skvěle :-))

  • Hela -
    Hela - |

    24. 5. 2007 17:50

    Vyzkoušela jsem. Dala polovinu cukru i oleje, pekla jsem na plechu. Určitě jí budu dělat zase, ale na pekáči, prokrojím ji, promažu vynikajícím Rebarborovým džemem s ananasem (recept zde v kuchařce) a povrch poleju citronovou polevou. Zdá se mi, že ten tvaroh to ubíjí.

  • Radmila Magazu
    Radmila Magazu |

    21. 5. 2007 23:30

    Marketo, po americku je tam cream cheese:-))

  • Helena Kučerová
    Helena Kučerová |

    21. 5. 2007 10:55

    Buchta byla dobrá, vláčná, ale moc sladká, i když jem dala asi o třetinu cukru méně do těsta i polevy. Taky mi vyšla moc vysoká, i když jsem dala větší pekáček, než byl doporučen. Klidně by mohla být na normální plech. U nás doma se nějak neujala a nesnědla. Asi jsme zmlsaní.

  • Gábina H
    Gábina H |

    18. 5. 2007 11:02

    Markéto, je tu podobný recept "Mrkvová buchta z Austrálie", kde používají na polevu cream cheese

  • Marketa F.
    Marketa F. |

    17. 5. 2007 18:58

    Radmilo, nevite, co je v te buchte puvodne misto tvarohu? V Americe se tvaroh neprodava, rekla bych ze tam bude cream cheese? Rada bych ji taky zkusila.

  • Eva
    Eva |

    16. 5. 2007 11:41

    Moc dobré, polevy může být i více. Doporučuji.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    14. 5. 2007 10:23

    O víkendu jsem pekla, zpracovala jsem zbylou mrkev ze sklepa. Buchta je vláčná a moc dobrá, dávám 1. A určitě jsem ji nepekla naposled :-)

  • Jana Píšová
    Jana Píšová |

    27. 3. 2007 14:01

    Včera jsem ho pekla a moc mi ho vychválila celá rodina!!!jen ještě do té polevy jsem přidala trochu zakysané smetany a je to s tím také moc dobré!!!cukru jsem dala dle rad jen půlku a je fakt, že je to sladké tak akorát!!!!DOPORUČUJI VŠEM!!!!!

  • Adéla
    Adéla |

    13. 11. 2006 10:58

    Buchta je opravdu výborná, jen dám o polovinu méně cukru, jak v buchtě tak i v poĺevě

  • Adéla
    Adéla |

    1. 8. 2006 15:51

    Vážně výborná, ale oleje dávám tak půl až jeden hrnek. A polevu z tvarohu, van. cukru a skořice. Vždy se po ní jen zapráší!

  • tom
    tom |

    10. 6. 2006 00:36

    Dost dobrej mrkváč mužu jen doporučit.Dělám ho v práci.

  • Anonym
    Anonym |

    5. 5. 2006 07:51

    Buchta je moc dobrá. Do těsta jsem dala jen 1 hrnek cukru a 1 hrnek oleje, do tvarohu cukr podle chuti.Sypala jsem skořicí.Super.

  • Petra Jirsová
    Petra Jirsová |

    17. 2. 2006 21:36

    Poslechla jsem ostatní názory a dala méně cukru a je to výborné.Ještě jsem nenarazila na někoho,komu by nechutnal.

  • Monika
    Monika |

    17. 1. 2006 12:52

    Dělávám něco podobného. Oleje jen 1/2 hrnku, 1 celou plechovku drceného ananasu (i se šťávou) a také mnohem méně cukru (cca 1 hrnek). Krém - 2 kysané smetany a dvě šlehačky v prášku a 2 vanilkové cukry - ušlehat. Je moc dobrá druhý den vychlazená z lednice.

  • Anonym
    Anonym |

    17. 1. 2006 09:55

    Buchta je moc dobrá. Dávám o polvinu míň cukru do těsta a do tvarohové hmotxy dávám cukr podle chti. Sypala jsem pomletýma oříškama smíchanýma se skořicí-moc dobrý a vynikne ještě víc chuť buchty ve které jsou taky oříšky a skořice.

  • Biba
    Biba |

    6. 12. 2005 23:29

    Takze americka buchta sa pecie uz aj na Kanarskych ostrovoch najprv som spravila s polovicnej davky,pretoze som to chcela do tortovej formy,ale bola to velka chyba,pretoze toho bolo malo.Ja som dala pre zmenu lieskove orechy a menej oleja.Prave teraz dopekam druhu varku a zajtra uz fici do restauracie na predaj,tak som velmi zvedava ci aj tam zozenie uspech.Biba

  • magda
    magda |

    29. 11. 2005 07:26

    Včera jsem ji pekla. Je opravdu moc dobrá.Cukru jsem dala téměř o polovinu míň než je v recptu a asi o 5dkg míň i do tvarohové polevy.

  • Mirka
    Mirka |

    26. 11. 2005 01:12

    Upekla jsem buchtu uz trikrat za sebou! S polovicnim mnozstvim cukru slavim zde v San Diegu ohromny uspech. Polevy davam ruzne...

  • Kafenka :-)
    Kafenka :-) |

    20. 11. 2005 14:36

    Tak právě mi ji mamka poslala na ochutnání, trošku si ji upravila, místo tvarohové polevy udělala polevu citrónovou a bylo to naprosto vynikající.

  • Lenka
    Lenka |

    9. 11. 2005 09:25

    Buchta je opravdu výborná, protože moc nesladíme, dala jsem poloviční množství cukru a to třtinového krystalu.A poleva je velice zajímavá a osvěžující, i u té jsem snížila množství cukru podle chuti.

  • Kristýna
    Kristýna |

    8. 11. 2005 07:37

    Nemá to chybu !!!Po všech varování jak je buchta sladká jsem udělala takovou odlehčenou verzi: misto 2 skl. cukru jsem dala necelou 1, sodu jsem vynechala a jelikož jsem neměla ořechy, dala jsem nasekané mandle a nemělo to chybu. Na polevu jsem dala méně másla a více tvarohu a navrh posypala skořicí.Po vychlazení je buchta vynikající.

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    23. 10. 2005 08:34

    Bylo to vynikajici dneska jdu peci znova. Musela jsem už dávat recepty všem navštěvnícim které u nás byly. Díky moc za skvěly recept

  • Katka
    Katka |

    4. 5. 2005 10:49

    Je vyborna, po jednom dni v lednicce se rozlezi a je jeste lepsi:), pridala jsem hrozinky a ubrala cukru.

  • M H4
    M H4 |

    3. 4. 2005 19:21

    Nebylo špatné, jen jsme ubrali cukr. S ním by to bylo asi dost sladké.

  • Martina
    Martina |

    14. 2. 2005 08:26

    Buchta je výborná, snad trochu víc sladká

  • Lucie
    Lucie |

    24. 1. 2005 11:33

    Vynikající, úplně stejná jako dostanete v Americe.

  • Hanka
    Hanka |

    14. 12. 2004 14:43

    Strašně moc dobrá:))) Vřele doporučuji!!!

  • Barbora
    Barbora |

    3. 12. 2004 09:15

    Určitě je moc dobrá

  • Petra
    Petra |

    25. 11. 2004 14:17

    super, super , taky doporučuju

  • LENKA
    LENKA |

    18. 11. 2004 15:46

    Opravdu vynikající :-)

  • Anonym
    Anonym |

    2. 9. 2004 09:14

    V Německu se jedlá soda koupí v lékárně, zkusila bych to tam.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    1. 9. 2004 16:17

    Místo jedlé sody můžete použít amonium (cukrářské droždí) myslím, že by šly i použít 2 lžičky prášku do pečiva místo zmíněné jedné. Určitě nějaký kypřící prostředek prodávají i v Německu.

  • Olga Stobart
    Olga Stobart |

    1. 9. 2004 13:20

    Co by se dalo dat misto sody ? Ja jsem v Nemecku a tady sodu nemaji, anebo ji neumim najit...

  • Lucka
    Lucka |

    23. 8. 2004 12:31

    Jakých ořechů? (vlašských?)

  • HANKA
    HANKA |

    7. 6. 2004 20:51

    VÝBORNÁ,TAKY DOPORUČUJI

  • Mája
    Mája |

    25. 5. 2004 11:36

    Super, vyzkoušeno, doporuřčuji.