• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Americká mrkvová buchta
    Napište svůj komentář k receptu

    Americká mrkvová buchta

    autor: magazinka
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 32
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Americká mrkvová buchta
    Americká mrkvová buchta
    Americká mrkvová buchta
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Na koláč
      • 2
        hrnek hladká mouka (Čtvrtlitráčky)
      • 1
        lžička prášek do pečiva
      • 1
        lžička bi-soda
      • 1
        lžička skořice
      • sůl 1/4 lžičky
      • olej 1 a půl hrnku oleje
      • 2
        hrnek moučkový cukr
      • 4
        ks vejce
      • 2
        hrnek mrkev
      • 1
        hrnek nasekané ořechy
    • Poleva
      • 125
        g máslo Změklého
      • 250
        g tvaroh Změklý
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 225
        g moučkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Předehřejeme troubu na 180 °C. Smícháme prvních pět ingrediencí a odložíme je stranou. Smícháme dohromady další tři ingredience (nejlépe elektrickým mixérem) a postupně přisypeme již promíchanou mouku s práškem do pečiva, skořicí, solí a sodou. Poté přidáme mrkev a ořechy. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku (20x30 cm nebo obdobného).
    2
    Pečeme 50-60 minut. Po upečení necháme vychladnout a vytvoříme polevu (dobře promixujeme všechny přísady). Navrstvíme na koláč a můžeme vložit na hodinu do ledničky (i poté můžeme koláč uchovávat v lednici).
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Mrkvová buchta

    Mrkvová buchta

    Americká buchta

    Americká buchta

    Mrkvová bezlepková buchta

    Mrkvová bezlepková buchta

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • silvik T.
      silvik T. | 22. 1. 2015 20:13

      Moc dobrá a vláčná buchta.Během večera zmizela.

    • silvik T.
      silvik T. | 22. 1. 2015 20:12

      Moc dobrá a vláčná buchta.Během večera zmizela.

    • Soňka
      Soňka | 24. 9. 2013 15:36

      Dnes jsem zkoušela,dala jsem na doporučení jeden hrnek cukru a je fakt luxusníííí!Lepší jsem dlouho nejedla.Děkuju za recept :-)

    • kofola33 | 13. 6. 2013 17:39

      Trochu jsem spojila tenhle recept s tim, co jsem uz mela a vysledek je genialni:-) Cukru jsem dala jen jeden hrnek, sladke je to dost i diky mrkvicce a pridala jsem strouhany muskatovy orisek a tluceny hrebicek. Oleje jsem taky ubrala, takze jeden hrnek. Jako polevu jsem pouzila soft cheese Philadelphia, mlety cukr a trochu citronove stavy. Ale je skvely i bez toho. Diky za inspiraci!

    • prdka
      prdka | 31. 5. 2013 18:36

      ten moučník jsem pekla už 4 krát.Napoprvé byl suchý, ale potom se mi povedl.

    • dafffca | 5. 10. 2012 10:53

      Buchtu jsem vyzkousel uz dvakrat. Je moc stavnata a dobra. A vubec jsem na ni nedelal zadny krem ani polevu. Je to zbytecne. Mozna bych tak jeste na ni mohl dat citronovou polevu z citronu a praskoveho sukru, ale je to podle mne zbytecne. Take jsem nemichal oddelen cast a pak druhou cast jak je v receptu napsane, vsehcno nacpat do velke mise, zamichat rucnim mixerem na plech a upect. V horkovzdusne troube byla hotova asi za 25 minut na 180 stupnu. A na druhy den mi prijde jeste lepsi nez hned po upeceni.

    • myrtil1 | 27. 11. 2010 21:54

      Mám ráda sladké, ale v tomhle receptu je tolik cukru, že to ani nemůžu pozřít. Pokud budu buchtu ještě někdy péct, dám ho nejméně o třetinu míň. Příliš sladká je i poleva. Navíc na jazyku cítím pachuť sody - nevím, čím to je, protože jsem jí dala jen rovnou kávovou lžičku.

    • Tereza Samiecova
      Tereza Samiecova | 1. 5. 2010 08:53

      Já znám podle betty mcdonaldové polevu z : másla+tvarohu+cukru+pomeranče (šťáva+kůra)jinak je fakt dobrý moučník

    • Luba Jurcakova
      Luba Jurcakova | 25. 1. 2009 18:08

      Tento recept priniesla dcera z anglicka, nie su tam orechy a na polevu ide Cream Cheese, ale ked nemam tak davam Lucinu (2 vanicky neochutenej). Mozem povedat ze kazdy kto ochutna pyta recept, uz ich mam natlacene dopredu!

    • Adéla Svobodová
      Adéla Svobodová | 22. 3. 2008 13:55

      Tento moučník je opravdu skvělý

    • Anonym
      Anonym | 24. 11. 2007 19:04

      come

    • Hela -
      Hela - | 3. 8. 2007 14:04

      Markétko, tvarohovou vrstvu můžete zbrázdit vidličkou, nebo rozehřát trochu čokolády a lžičkou pocákat. Ale už jsem tu psala, buchta je výborná, tvaroh jí kazí. Chce to něco pikantního, citronovou polevu navrch nebo džem dovnitř.

    • Markéta Valentíková
      Markéta Valentíková | 3. 8. 2007 12:09

      SKvělý koláč. Dala jsem na rady všech těch, co pekli přede mnou a dala míň cukru i oleje. Bohatě to stačilo, sladké i mastné to bylo dost. Buchta je dost vysoká. Jen mi někdo poraďte, jak nahoru plcáte tu tvarohovou polevu??? Když to jen tak rozetřu, nevypadá to moc vábně.. :o(

    • Radmila Magazu
      Radmila Magazu | 30. 7. 2007 02:40

      Jeste, Marketo, v USA je k dostani tvaroh - pod nazvem Farmer's Cheese - ve vsech vetsich supermarketech

    • Sabina Trojanová
      Sabina Trojanová | 10. 6. 2007 09:15

      Výborná věc, ale pozor na olej, dala bych tak polovinu, (stejně tak cukr) protože byla moc mastná. Stejně byla hned pryč :-))) Nahoru jsem ještě na polevu dala ananas a chutnalo to skvěle :-))

    • Hela -
      Hela - | 24. 5. 2007 17:50

      Vyzkoušela jsem. Dala polovinu cukru i oleje, pekla jsem na plechu. Určitě jí budu dělat zase, ale na pekáči, prokrojím ji, promažu vynikajícím Rebarborovým džemem s ananasem (recept zde v kuchařce) a povrch poleju citronovou polevou. Zdá se mi, že ten tvaroh to ubíjí.

    • Radmila Magazu
      Radmila Magazu | 21. 5. 2007 23:30

      Marketo, po americku je tam cream cheese:-))

    • Helena Kučerová
      Helena Kučerová | 21. 5. 2007 10:55

      Buchta byla dobrá, vláčná, ale moc sladká, i když jem dala asi o třetinu cukru méně do těsta i polevy. Taky mi vyšla moc vysoká, i když jsem dala větší pekáček, než byl doporučen. Klidně by mohla být na normální plech. U nás doma se nějak neujala a nesnědla. Asi jsme zmlsaní.

    • Gábina H
      Gábina H | 18. 5. 2007 11:02

      Markéto, je tu podobný recept "Mrkvová buchta z Austrálie", kde používají na polevu cream cheese

    • Marketa F.
      Marketa F. | 17. 5. 2007 18:58

      Radmilo, nevite, co je v te buchte puvodne misto tvarohu? V Americe se tvaroh neprodava, rekla bych ze tam bude cream cheese? Rada bych ji taky zkusila.

    • Eva
      Eva | 16. 5. 2007 11:41

      Moc dobré, polevy může být i více. Doporučuji.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 14. 5. 2007 10:23

      O víkendu jsem pekla, zpracovala jsem zbylou mrkev ze sklepa. Buchta je vláčná a moc dobrá, dávám 1. A určitě jsem ji nepekla naposled :-)

    • Jana Píšová
      Jana Píšová | 27. 3. 2007 14:01

      Včera jsem ho pekla a moc mi ho vychválila celá rodina!!!jen ještě do té polevy jsem přidala trochu zakysané smetany a je to s tím také moc dobré!!!cukru jsem dala dle rad jen půlku a je fakt, že je to sladké tak akorát!!!!DOPORUČUJI VŠEM!!!!!

    • Adéla
      Adéla | 13. 11. 2006 10:58

      Buchta je opravdu výborná, jen dám o polovinu méně cukru, jak v buchtě tak i v poĺevě

    • Adéla
      Adéla | 1. 8. 2006 15:51

      Vážně výborná, ale oleje dávám tak půl až jeden hrnek. A polevu z tvarohu, van. cukru a skořice. Vždy se po ní jen zapráší!

    • tom
      tom | 10. 6. 2006 00:36

      Dost dobrej mrkváč mužu jen doporučit.Dělám ho v práci.

    • Anonym
      Anonym | 5. 5. 2006 07:51

      Buchta je moc dobrá. Do těsta jsem dala jen 1 hrnek cukru a 1 hrnek oleje, do tvarohu cukr podle chuti.Sypala jsem skořicí.Super.

    • Petra Jirsová
      Petra Jirsová | 17. 2. 2006 21:36

      Poslechla jsem ostatní názory a dala méně cukru a je to výborné.Ještě jsem nenarazila na někoho,komu by nechutnal.

    • Monika
      Monika | 17. 1. 2006 12:52

      Dělávám něco podobného. Oleje jen 1/2 hrnku, 1 celou plechovku drceného ananasu (i se šťávou) a také mnohem méně cukru (cca 1 hrnek). Krém - 2 kysané smetany a dvě šlehačky v prášku a 2 vanilkové cukry - ušlehat. Je moc dobrá druhý den vychlazená z lednice.

    • Anonym
      Anonym | 17. 1. 2006 09:55

      Buchta je moc dobrá. Dávám o polvinu míň cukru do těsta a do tvarohové hmotxy dávám cukr podle chti. Sypala jsem pomletýma oříškama smíchanýma se skořicí-moc dobrý a vynikne ještě víc chuť buchty ve které jsou taky oříšky a skořice.

    • Biba
      Biba | 6. 12. 2005 23:29

      Takze americka buchta sa pecie uz aj na Kanarskych ostrovoch najprv som spravila s polovicnej davky,pretoze som to chcela do tortovej formy,ale bola to velka chyba,pretoze toho bolo malo.Ja som dala pre zmenu lieskove orechy a menej oleja.Prave teraz dopekam druhu varku a zajtra uz fici do restauracie na predaj,tak som velmi zvedava ci aj tam zozenie uspech.Biba

    • magda
      magda | 29. 11. 2005 07:26

      Včera jsem ji pekla. Je opravdu moc dobrá.Cukru jsem dala téměř o polovinu míň než je v recptu a asi o 5dkg míň i do tvarohové polevy.

    • Mirka
      Mirka | 26. 11. 2005 01:12

      Upekla jsem buchtu uz trikrat za sebou! S polovicnim mnozstvim cukru slavim zde v San Diegu ohromny uspech. Polevy davam ruzne...

    • Kafenka :-)
      Kafenka :-) | 20. 11. 2005 14:36

      Tak právě mi ji mamka poslala na ochutnání, trošku si ji upravila, místo tvarohové polevy udělala polevu citrónovou a bylo to naprosto vynikající.

    • Lenka
      Lenka | 9. 11. 2005 09:25

      Buchta je opravdu výborná, protože moc nesladíme, dala jsem poloviční množství cukru a to třtinového krystalu.A poleva je velice zajímavá a osvěžující, i u té jsem snížila množství cukru podle chuti.

    • Kristýna
      Kristýna | 8. 11. 2005 07:37

      Nemá to chybu !!!Po všech varování jak je buchta sladká jsem udělala takovou odlehčenou verzi: misto 2 skl. cukru jsem dala necelou 1, sodu jsem vynechala a jelikož jsem neměla ořechy, dala jsem nasekané mandle a nemělo to chybu. Na polevu jsem dala méně másla a více tvarohu a navrh posypala skořicí.Po vychlazení je buchta vynikající.

    • Jana Kozlová
      Jana Kozlová | 23. 10. 2005 08:34

      Bylo to vynikajici dneska jdu peci znova. Musela jsem už dávat recepty všem navštěvnícim které u nás byly. Díky moc za skvěly recept

    • Katka
      Katka | 4. 5. 2005 10:49

      Je vyborna, po jednom dni v lednicce se rozlezi a je jeste lepsi:), pridala jsem hrozinky a ubrala cukru.

    • M H4
      M H4 | 3. 4. 2005 19:21

      Nebylo špatné, jen jsme ubrali cukr. S ním by to bylo asi dost sladké.

    • Martina
      Martina | 14. 2. 2005 08:26

      Buchta je výborná, snad trochu víc sladká

    • Lucie
      Lucie | 24. 1. 2005 11:33

      Vynikající, úplně stejná jako dostanete v Americe.

    • Hanka
      Hanka | 14. 12. 2004 14:43

      Strašně moc dobrá:))) Vřele doporučuji!!!

    • Barbora
      Barbora | 3. 12. 2004 09:15

      Určitě je moc dobrá

    • Petra
      Petra | 25. 11. 2004 14:17

      super, super , taky doporučuju

    • LENKA
      LENKA | 18. 11. 2004 15:46

      Opravdu vynikající :-)

    • Anonym
      Anonym | 2. 9. 2004 09:14

      V Německu se jedlá soda koupí v lékárně, zkusila bych to tam.

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 1. 9. 2004 16:17

      Místo jedlé sody můžete použít amonium (cukrářské droždí) myslím, že by šly i použít 2 lžičky prášku do pečiva místo zmíněné jedné. Určitě nějaký kypřící prostředek prodávají i v Německu.

    • Olga Stobart
      Olga Stobart | 1. 9. 2004 13:20

      Co by se dalo dat misto sody ? Ja jsem v Nemecku a tady sodu nemaji, anebo ji neumim najit...

    • Lucka
      Lucka | 23. 8. 2004 12:31

      Jakých ořechů? (vlašských?)

    • HANKA
      HANKA | 7. 6. 2004 20:51

      VÝBORNÁ,TAKY DOPORUČUJI

    • Mája
      Mája | 25. 5. 2004 11:36

      Super, vyzkoušeno, doporuřčuji.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bi-soda Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Mrkev Nasekané ořechy Olej Prášek do pečiva Skořice Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Galantina z kuřete

    Galantina z kuřete

    Žahour

    Žahour

    Linecký tvarohový koláč

    Linecký tvarohový koláč

    Mexická polévka z naší hospody

    Mexická polévka z naší hospody

    Houbovník z Pojizeří

    Houbovník z Pojizeří

    Makronky se třemi náplněmi

    Makronky se třemi náplněmi

    Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

    Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

    Karbanátky z brokolice

    Karbanátky z brokolice

    Pomazánka se sušenými rajčaty

    Pomazánka se sušenými rajčaty

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    25
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Soté ze zeleného chřestu a cizrny
    Soté ze zeleného chřestu…
    18
    Buchty - těsto z domácí pekárny
    Buchty - těsto z domácí…
    16
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    15
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Ženy.cz Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Maminka.cz Tohle musíte vidět! Intimní, syrové i dojemné fotografie z porodů

    Tohle musíte vidět! Intimní, syrové i dojemné fotografie z porodů

    Reflex.cz Normalizace v době covidové: Čím více nařízení, zákazů a prohlášení, tím více obcházení, lží a švejkování

    Normalizace v době covidové: Čím více nařízení, zákazů a prohlášení, tím více obcházení, lží a švejkování

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Další doporučené recepty:

    Americká buchta
    Americká buchta
    Americká kukuřičná polévka
    Americká kukuřičná polévka
    Americká kukuřičná polévka BIG super
    Americká kukuřičná polévka BIG super
    Americká okurková čalamáda
    Americká okurková čalamáda
    Americká pizza
    Americká pizza
    Americké "Sloppy Joes"
    Americké "Sloppy Joes"
    • Recepty.cz
    • Americká mrkvová buchta
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí