• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nivovo-česnekový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Nivovo-česnekový chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nivovo-česnekový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      ml voda
    • 4
      česnek
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      sůl
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      hrnek sýr niva
    • 145
      g hladká mouka
    • 200
      g celozrnná pšeničná mouka

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, cukr do jednoho rohu formy, sůl do protějšího rohu, droždí do důlku v mouce uprostřed. Zapneme program celozrnný a upečeme. Vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout. Můžete změnit poměr mouky ve prospěch hladké pšeničné a chléb bude nadýchanější. Záleží na vaší oblíbené konzistenci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-šunkové palačinky

Nivovo-šunkové palačinky

Nivovo-ořechové kuličky

Nivovo-ořechové kuličky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PajaP *** | 5. 3. 2010 20:48

    Vytecny, krupavy, nadychany, jemne slany, vyborna kombinace chuti

  • Magda | 28. 2. 2008 10:49

    Ušatý jsem ho neměla, ale moc nás tento chléb neoslovil.

  • Katka Altmanová | 10. 6. 2007 20:16

    Mě se to taky jednou stalo a přesně při těhle vedrech-myslím, že to je ten problém. I se to píše v návodu na pekárnu, že okolní teplota, skladování mouky atd. může ovlivnit výsledek. Dělala jsem chléb v zimě a dopadl skvěle, tak jsme se na něj těšili v létě a též , jako u Vás,ho spapal koš. A ještě mě napadá obsah tuku v nivě-jsou různé druhy-i to může být problém.

  • marcel bahník | 9. 6. 2007 08:14

    Mám dotaz,včera jsem dělal česnekovo nivový chléb a dnes ráno slončil v koši.Dal jsem tam 200gr celozrnné žitné,200gr celozr.pšeničné,140gr hladké mouky,350ml vlažné vody vrchovatou lžičku suš.droždí s ptákem,cukr sůl mivu a česnek,přesně jak bylo v receptu.Jak se to napoprvé hnětlo,tak s toho byla kompaktní koule,ta pak asi 20min.odpočívala a jak nastalo závěrečné hnětení pro přidání zrn atpod.tak to zřídlo a byla s toho lepenice.Nechal jsem to tak a poměrně pěkně to nakynulo.V programu CELOZRNNÝ je doba kynutí poměrně dlouhá a protože asi 35minut před koncem kynutí již těsto bylo dost vykynuté a více již nekynulo,tak jsem ten program zrušil a dal PEČENÍ.Peklo se to rovnou hodinu,tak jak je program pečení.Nejenom,že se vytvořil prvotřídní ušák s jakoby dírou uprostřed,ale po té hodině byla ta kůrka dost tvrdá a uvnitř se to drobilo a bylo to velmi lepivé,prostě se to nedalo jíst a ani krájet,prostě jak jsem napsal skončil tento poměrně drahý chléb v koši.

  • Katka Altmanová | 22. 5. 2007 14:09

    k těm moukám-grahamovou a myslím, že pšeničnou celozrnou má delvita. Takové nenápadné hnědé balení. Globus má více druhů i bio a tu kupuji i v Albertu. No a pak obchody se zdravou výživou. Joo a DMdrogerie má taky super věci k pečení a je to bio.

  • Anonym | 22. 5. 2007 12:46

    Pekárnu mám tři neděle,jakýkoliv chleba má uspěch,jen bych ráda věděla,jestli se dá upéct podobný chléb,který koupím v pekárně.Děkuji za recepty,jsou doopravdy super!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Janinka | 1. 5. 2007 09:01

    Celozrnnou mouku (žitnou i pšeničnou) mají v Brně určitě v Globusu, ale musíš hledat ve zdravých potravinách, ne v regálu s moukou. Najdeš tam určitě hned vedle i různá semínka (slunečnici, len, obilné klíčky), co jsou ve chlebě taky výborné. Jinak chlebovou žitnou mouku nakoupíš bez problému v každém větším Tescu (tam je přímo v regálu, kde jsou mouky).

  • Anonym | 29. 4. 2007 18:55

    Mám dost velký problémy sehnat různé celozrnné nebo jen žitnou mouku . Můžete mi poradit kde ji nakupovat? Hledala jsem i ve větších supermarketách Brně.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 3. 2007 20:34

    Hlásím prvního ušáka :-))) Ale chyba bude na mém přijímači, dala jsem víc Nivy, než bylo v receptu. A česnek voní po celém baráku.

  • Jaroslava Oumarová | 26. 2. 2007 17:50

    Katko, od paní Bednářové jsou dobré všechny :-)) Vyzkoušejte kterýkoliv bílý, těmi jsem začala já, protože jsem zpočátku neměla všechny mouky. Jinak výtečný je Úplně obyčejný hrnkový, Chléb skoro jako Šumava, Chléb s bramborovou kaší, Cibulový, Slaninový, Špekový,...Hledejte ty, které mají hodně kladných ohlasů :-))

  • Katka Altmanová | 26. 2. 2007 13:49

    Katko Maršálková zatím bych doporučila odměrku od pekárny-jak píše Jaroslava, časem to budete mít v oku. Já peču 2roky v pekárně a osvědčené recepty dělám dle oka. Přeji příjemný čas s pekárnou.

  • Katka Maršálková | 26. 2. 2007 13:44

    a jaký byste mi, paní Oumarová, doporučila pro začátek chléb? Nějaký dobrý :o)

  • Jaroslava Oumarová | 26. 2. 2007 11:40

    Katko, já všude používám tu lžičku od pekárny a je to akorát:-)

  • Katka Maršálková | 26. 2. 2007 09:35

    ahojky, dostala jsem pekárnu na chleba, takže teprve začínám. Zajímalo by mě, jestli ta lžička sušeného droždí je klasická lžička anebo ta, co je u pekárny přiložená....díky

  • Katka Altmanová | 24. 2. 2007 22:04

    Tento recept jsem našla na 2 jiných stránkách, dnes jsem ho upekla-je dobroučký, tak jsem se těšila, že ho pošlu na mé nejmilejší stránky. No a on už tu je-a od koho jiného než od paní Danuše-že mě to nenapadlo, že je od Vás! Vždyť je výborný jako všechny od Vás-chválím jako vždy!

  • Laura | 12. 12. 2006 10:06

    Chleba mě nadchl, hned jsem se rozhodla že ho upeču. Po vytažení z pekárny vypadal moc pěkně, ale jak jsem ho rozkrojila, téměř syrový vnitřek vytekl.Tak nevím, kde jsem udělala chybu...

  • Danuše Bednářová | 10. 8. 2006 13:26

    Při klasickém pečení dávám obvykle do půl kila mouky 1 kostku droždí. Ale tenhle chlebík klasicky vyzkoušený nemám. A ta jedna lžička droždí je myšlena lžička droždí sušeného. Díky za upozornění.

  • Danuše Bednářová | 10. 8. 2006 13:22

    Prosím kuchařku on-line o doplnění: 1 lžička SUŠENÉHO droždí. Děkuji.

  • Barbara | 10. 8. 2006 11:52

    To zní prima, ale jak udělat bez pekárny? Postup bych možná ještě zvládla. Ale nevím, kolik je jedna lžička droždí. Předpokládám, že když je tam celkem 540 gramů mouky, je to jedna kostka. Je to tak?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Celozrnná pšeničná mouka Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Olivový olej Sůl Sýr Niva Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Kokosová očka

Kokosová očka

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

583
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
56
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
47
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým…
29
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Ostružiny s mandlovou…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Sexy přehlídka Styl a Kabo: Ňadra Sklovské, odhalené zadečky a dechberoucí dekolty!

Sexy přehlídka Styl a Kabo: Ňadra Sklovské, odhalené zadečky a dechberoucí dekolty!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Nivové sušenky (slané cukroví)
Nivové sušenky (slané cukroví)
Nivoví šneci
Nivoví šneci
Nivovo-česnekoví slimáci
Nivovo-česnekoví slimáci
Nivovo-ořechové kuličky
Nivovo-ořechové kuličky
Nivovo-šunkové palačinky
Nivovo-šunkové palačinky
Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem
Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem
  • Recepty.cz
  • Nivovo-česnekový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact