Vepřové na česneku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      ks vepřové maso : kýta, kotleta, plec, panenka
    • 60
      g uzený špek , slanina
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule
    • česnek dle chuti, klidně celou menší paličku
    • sůl
    • pepř mletý
    • vepřový vývar nebo vývar z kostky
    • hladká mouka nebo hotová jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme osmažit jemně pokrájený špek a cibuli, kterou necháme zesklovatět. Pak vložíme plátky masa, které osmažíme dozlatova z obou stran. Do výpeku přidáme orestovat i nastrouhaný (nasekaný) česnek, zalijeme vývarem a dusíme doměkka za občasného podlití. Když je maso měkké omáčku zahustíme na potřebnou hustotu trochou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě nebo hotovou jíškou. Dochutíme solí a pepřem, případně ještě česnekem a podáváme.
2
*Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, rýží...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ufina95
    Ufina95 |

    5. 1. 2017 09:55

    Dělala jsem včera a je to opravdu výborné

  • Eva Kocmanová
    Eva Kocmanová |

    28. 3. 2016 12:12

    Výborné to bylo a chutnalo i těm nejmenším.

  • Barča
    Barča |

    23. 8. 2015 09:44

    Dělala jsem včera z vepřové plece. Na plátky to nešlo tak jsem to dala jako na guláš na kostky a jinak podle receptu a bylo to báječné. :-) :-) :-)

  • Daniela
    Daniela |

    22. 1. 2015 14:25

    Jsem to udělala trošku jinak. Cibulku, česnek a slaninu jsem oprahla dozlatova, na to hodila naklepané, osolené, opepřené maso aby se zatáhlo. pak jsem to podlila vývarem a hodila do trouby. Když to bylo přidala jsem ještě 2 stroužky česneku, přelila, udělala sosík. Luxus. ale zas tak proč to dělat složitě když to bez trouby je jednodušši.

  • Jarda
    Jarda |

    9. 11. 2014 18:41

    Jo, stálo to za trochu práce, bylo to super.

  • foltpa
    foltpa |

    13. 7. 2014 17:22

    Opravdu skvely receptik.Vsem to moooc chutnalo.Moc dekuji za recept. :-*

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    27. 4. 2014 20:40

    Dobrý večer, vaše hodnocení bylo vymazáno; můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • Adelkak
    Adelkak |

    18. 4. 2014 15:43

    Výborné :-) Prosím jak se dá změnit hodnocení? Já jsem nechtěně klikla na blbou známku a zkazila hodnocení :'(

  • Adelkak
    Adelkak |

    18. 4. 2014 15:41

    Výborné :-)

  • RiderX
    RiderX |

    20. 2. 2014 11:03

    Jako od maminky ;)

  • Kouřilová
    Kouřilová |

    7. 2. 2014 17:14

    Výborné, velice oblíbené jídlo. Nikdy nezklamalo.

  • Monča
    Monča |

    23. 1. 2013 11:46

    Hotovo a super! Tohle musí chutnat všem, to nemám bója :)))))))

  • cuoco
    cuoco |

    23. 9. 2012 00:41

    Pekny recept, :-\ len taka poznamka, vo vnutry sa neda jedlo uspesne fotit pokial nemas specialne studiove vybavenie alebo velmi drahy digitalny aparat + plus mas nastudovane nastavovanie bieleho svetla .Vnutorne svetlo ma teplotu cca K3000 a denne svetlo aj ked je zamracene je +K 6500 , takze staci cez den zobrat jedlo k oknu odhrnut zaclonu alebo na terasu ( nie na priame slnko to je moc vela+ K 15000 ), a uvidis rozdiel .( Ver mi syn je profesionalny fotograf a ako student si privyrabal fotenim pre restauracie ). ;-)

  • vernika
    vernika |

    19. 9. 2012 10:45

    výborné a s bramborovou kaší doporučuji :-)

  • MJG
    MJG |

    18. 9. 2012 09:09

    Jednoduche, vyborne, taky tak delavam <:-)