Vepřové medailonky prokládané rajčaty se slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: jani27

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 12
      ks vepřová panenka 12 ks = 12 medailonků
    • 2
      ks rajče
    • 8
      plátek anglická slanina
    • 1
      lžička sůl dle potřeby
    • 1
      lžička pepř mletý dle potřeby
    • 1
      lžička olej na pánev
    • 1
      hrnek brusinkový kompot
    • 1
      dl červené víno dle potřeby
    • 1
      špetka zázvor - mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Medailonky z vepřové panenky osolíme a opepříme, vložíme na pánev, kde máme již rozpálený olej a opečeme z obou stran, cca 3 minuty z každé strany. Mezitím si nakrájíme rajčata na plátky. Poté medailonky prokládáme plátkem rajčete a plátkem anglické slaniny - viz foto.
2
Zpevníme párátkem, dáme na pekáč a vložíme do vyhřáté trouby (200°), ponecháme 10 - 15 minut. Mezitím si uděláme brusinkovou omáčku, brusinky rozmícháme s červeným vínem a zázvorem a povaříme, když je vše hotové servírujeme - viz foto. Před stolováním vyjmeme párátka.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    10. 1. 2015 15:14

    Absolutně geniálně úžasné jídlo. Vypadá skvěle a chutná ještě líp.

  • hanzakar
    hanzakar |

    8. 12. 2012 14:53

    Použila jsem místo čerstvých rajčat sušená a bylo to vynikající, dávám za jedna. Jako přílohu jsem dala šťouchané brambory s petrželkou. Samozřejmostí je připíjet červené víno. Neuvěřitelná souhra chutí :-) Moc jsem si pochutnala.

  • Ladia
    Ladia |

    3. 2. 2011 22:01

    Asi by to chtělo zkrátit název, jinak recept vypadá velice chutně :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: