• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Škvarkové placky II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Škvarkové placky II.

    autor: Mucík
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 37
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Škvarkové placky II.
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg hladká mouka
      • 1
        kostka droždí
      • 1
        ks vejce
      • 1
        kg škvarky
      • 2
        lžíce sádlo
      • 3
        sklenice mléko

    Postup přípravy receptu

    1
    Ze všech výše uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. Těsto musí být husté jako na buchty. Uděláme menší bochánky, trochu je zplacatíme, asi jako kdyby jste dělali karbanátky, vezmeme nůž a uděláme na každé placičce mřížky.
    2
    Trochu je potřeme rozpuštěným sádlem. Dáváme do horké trouby, když jsou ze shora upečené, obrátíme je na druhou stranu a opětovně pomažeme trochou sádla.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Škvarkové placky

    Škvarkové placky

    Škvarkové placky rodinné

    Škvarkové placky rodinné

    Škvarkové placky s jogurtem

    Škvarkové placky s jogurtem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Martina
      Martina | 23. 3. 2016 09:21

      V receptu není sůl? Díky

    • Bára
      Bára | 22. 11. 2015 20:13

      Musím říci, jako tady už nkdo napsal, jsou opravdu takové, jako dělávala i moje babička...A k tomu ještě tak jednoduché!!! :-P Doporučuji...a jdu opět na ně!

    • eleniska | 21. 2. 2015 18:50

      je moc dobry.na poprve jsem to upekla a to mi je 11 let.

    • atridita | 13. 11. 2014 09:29

      děkuji moc výborné

    • atridita
      atridita | 13. 11. 2014 09:27

      placky výborné děkuji moc 8-)

    • Jitka
      Jitka | 3. 10. 2014 11:44

      Asi jsem někde udělala chybu, ale měla jsem je suché.... málo mléka? Sádlem jsem mazala před i po upečení a sůl je opravdu nutná.Příště snad budou lepší.

    • Mike
      Mike | 18. 5. 2013 19:00

      Dlouho jsem měl na škvarkové placky chuť.. Dělávala je výtečně moje babička. V krámě lze těžko sehnat, tak jsem zabrousil na recepty, upekl podle tohoto receptu a jsou skoro jako od babičky :-P ;-)

    • Esetka | 9. 4. 2013 16:34

      Holky Vaše komentáře jsou více než přesvědčivé. Jdu na ně!! 8-)

    • mishanecka | 9. 2. 2012 19:50

      Placky jsou výborné, jen těsto jsem osolila a solila jsem i placky samotné. Po upečení jsem už sádlem nenatírala. :-)

    • puffisheek | 19. 8. 2011 09:30

      Placky jsem dělala poprvé a právě podle tohoto receptu, musím říct že se mi povedly, přítel se olizoval až za ušima. Pekla jsem je v mikrovlnné troubě, která má funkci pečení a i v té se to povedlo - stačilo jim deset minut z každé strany.

    • pavlina prochazkova
      pavlina prochazkova | 28. 3. 2009 20:55

      Tak dnes jsem vyzkoušela, jen kdybych lépe četla vaše komentáře, tak bych zjistila, že chybí sůl. Já sice přidala lžičku soli, ale mohlo být i více. Těsto jsem zadělala v domácí pekárně, celé škvarky jsem přidala na závěr míchání, pekla jsem jen z jedné strany a potírala sádlem + vajíčko = super výsledek, jen příště více osolím.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 24. 1. 2008 10:01

      Výborné :-)) Včera jsem zadělala těsto v pekárně , mouky jsem dala jednu čtvrtinu celozrnné . A protože jsem zapomněla přidat do těsta vejce , tak jsem jím aspoň placky potřela a sypala hrubou solí a lněným semínkem . Neotáčela jsem je a jsou opravdu povedené , přikládám fotečku a dávám za jedna :-))

    • Dana Křížová
      Dana Křížová | 7. 11. 2007 15:38

      No, udělala jsem je podle tohoto receptu, nakonec jsem si to nějak přebrala a JSOU ÚŽASNÝ!!!!!!! Několikrát jsem je pekla podle různých složitých receptů a nikdy nebyly takovéhle!!! Fakt jsou super!!!!!! Dávám za 1!

    • Dana Křížová
      Dana Křížová | 7. 11. 2007 12:41

      A ještě mě zajímá... to rozpuštěné sádlo je jen na potření nebo do těsta? Omlouvám se za otázky, ale nějak to z toho receptu nechápu ;o)

    • Dana Křížová
      Dana Křížová | 7. 11. 2007 11:48

      Tak se na ně chystám a taky mě zajímá, jestli se opravdu nenechávají kynout. A co to droždí.... kvásek nebo ne? Díky ;o)

    • jolana Matějovská
      jolana Matějovská | 5. 11. 2007 17:14

      výborné a to moc

    • Ladka
      Ladka | 17. 12. 2006 12:28

      Nenechávala jsem kynout , byly dobré a jsem začátečník v pečení přesto se mi povedly !!!!Díky za recept .

    • Eliška
      Eliška | 23. 11. 2006 15:28

      Uděláme nejdřív kvásek, nebo se droždí do těsta rozdrobí a ihed zpracovává. Nenecháváme ani kynout? Děkuji

    • Mucule
      Mucule | 13. 11. 2005 07:57

      Omlouvám se, že jsem nenapsala sůl,věřím, že i bez tohoto opomenutí se Vám všem povedly. Škvarky dávám vcelku. Placky jsou lepší, když se obrátí, mají chřupkavou kůrčičku.

    • jana
      jana | 19. 9. 2005 22:02

      Raději mám škvarky vcelku a v receptu není napsaná sůl. Sypávám je je kmínem, nebo sezamem. A neobracím, peču je na pečícím papíru

    • Anonym
      Anonym | 30. 6. 2005 09:11

      vcelku:-))

    • Naďa
      Naďa | 26. 6. 2005 21:52

      Škvarky se dávají vcelku,nebo je melete? Díky za odpověď.

    • Ladislava Hrubesova
      Ladislava Hrubesova | 26. 6. 2005 20:22

      Dnes jsem Vas recept vyzkousela a sklidila opravdu veliky uspech. Mohu ho jen vsem doporucït, at ho taky zkusi. Moc dekuji, ze jste sem Vasim receptem prispela.

    • Jan Gallischek
      Jan Gallischek | 18. 4. 2005 21:40

      Děkuji za tento recept.Dělávala ho moje bývalá tchýně a já se po nich mohl utlouct. Ještě jednou dík

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
    Chuťovky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Mléko Sádlo Škvarky Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuře na česneku

    Kuře na česneku

    Pečené obložené řízky

    Pečené obložené řízky

    Tvarohový koláč s citronem

    Tvarohový koláč s citronem

    Vepřová žebírka s medem a zázvorem

    Vepřová žebírka s medem a zázvorem

    Paprikové lodičky s nádivkou

    Paprikové lodičky s nádivkou

    Zelná polévka IV.

    Zelná polévka IV.

    Angreštové / rybízové knedlíky

    Angreštové / rybízové knedlíky

    Tvarohový cheesecake s borůvkami

    Tvarohový cheesecake s borůvkami

    Marináda na kuřecí maso s citrusy

    Marináda na kuřecí maso s citrusy

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    29
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    20
    Palačinky
    Palačinky
    17
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz Ženy přiznaly: V dětství jsme nachytaly rodiče při milování, měly jsme z toho trauma

    Ženy přiznaly: V dětství jsme nachytaly rodiče při milování, měly jsme z toho trauma

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
    Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly.…
    Škvarkové placičky
    Škvarkové placičky
    Škvarkové placky
    Škvarkové placky
    Škvarkové placky pečené v kuse
    Škvarkové placky pečené v kuse
    Škvarkové placky rodinné
    Škvarkové placky rodinné
    Škvarkové placky s jogurtem
    Škvarkové placky s jogurtem
    • Recepty.cz
    • Škvarkové placky II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí