• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Výborný chléb, který se vždy povede
    Napište svůj komentář k receptu

    Výborný chléb, který se vždy povede

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 20
    doba přípravy: neuvedeno
    obtížnost: střední
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Výborný chléb, který se vždy povede
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 200
        ml podmáslí
      • 2
        lžíce rostlinný olej
      • 1
        lžíce med
      • 1
        lžíce ocet
      • 2
        lžička sůl vrchovatá
      • 300
        g pšeničná chlebová mouka
      • 200
        g žitná chlebová mouka
      • 100
        g špaldová mouka nebo jiná celozrnná
      • 2
        lžička drcený kmín
      • 2
        lžička anýz (drtím válečkem na prkýnku)
      • 1
        lžička sušené droždí vrchovatá
      • voda slaná - na potření
      • semínka dle chuti na posypání

    Postup přípravy receptu

    1
    Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní - tří hodinový a kůrka střední.
    2
    Těsto by mělo utvořit při míchání kouli, která se nelepí na stěny formy, ale není ani příliš tuhá, takže podle potřeby přidáme tekutinu nebo mouku. Po druhém míchání potřeme slanou vodou a posypeme semínky, která trošku přitlačíme. Pak již pekárnu neotvíráme. Podmáslí dá chlebu vláčnost, takže nevysychá :-)
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bochánek, který se vždy povede

    Bochánek, který se vždy povede

    Výborný chléb s pohankovou moukou

    Výborný chléb s pohankovou moukou

    100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!

    100% sypká rýže, jednoduše a vždy…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Mirka
      Mirka | 19. 1. 2015 21:31

      Ja bych dala nejdriv 50ml vody a uvidite jake to testo bude, pokud to bude tuhe, tak trosinku vody jeste pridejte.

    • Radka
      Radka | 14. 6. 2013 17:56

      Tak jsme vyzkoušeli a je moc dobry. Jen místo podmasli dam vodu a do ni dvě lžíce zakysané smetany (tu ve Skotsku podmasli není). Mám dotaz - chlebik je výborný, ale vždycky se mi zdrcne. Možna dávám moc kvasnic? (Jeden sáček 75g). Děkuji :-)

    • Blanka
      Blanka | 7. 9. 2012 19:43

      chtěla jsem vyzkoušet váš recept,ale bohužel jsem nenašla kolik je potřeba vody poradíte?

    • shara | 27. 3. 2012 18:22

      Dobrý den, začala jsem dělat recept, ale nikde jsem nenašla, kolik se má dát vody s podmáslím do těsta. Je uvedena pouze voda na potírání. Prosím, poradí někdo?

    • Jana Sochová
      Jana Sochová | 10. 9. 2010 11:56

      Dobrý a opravdu se povedl.

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 23. 11. 2007 10:16

      Opraveno.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 22. 11. 2007 11:17

      Prosím Kuchařku o upravení receptu - množství soli na dvě vrchovaté lžičky . Děkuji M*

    • Mirka G.
      Mirka G. | 7. 11. 2007 19:33

      Určite dám nabudúce menej medu a fakt mohol byť trošku slanší, hoci ja všeobecne solím menej ale zdal sa mi málo slaný. Ale myslela som, že mám takú soľ, čo je menej slaná.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 7. 11. 2007 17:29

      Mirko , tak medu uberte , možná by chléb snesl i dvě lžičky soli . Nevím , možná mám jiný med nebo chuť , já ho dělávám s tou lžící ke všeobecné spokojenosti . Také jsem ho pekla včera :-) Děkuji za názor a jsem ráda , že se povedl :-))

    • Mirka G.
      Mirka G. | 7. 11. 2007 14:11

      Včera som ho upiekla, ale zdá sa mi toho medu veľa, možno by stačila malá lyžička. Dokonca som dala 320 ml kyslého mlieka, aj tak sa nám videl sladký. Ale bol pekný a s lekvárom sa tá nasladlá chuť stratila úplne:-))

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 5. 11. 2007 15:35

      Ivi , ve mně hrklo po přečtení slov "bohužel" a "blb" , že se nepovedl , ale nakonec mi spadl kámen ze srdce . To jste nedala ani cukr a vykynul vám pěkně ? A že jste nedala tu špaldovou mouku nevadí - tenhle chlebík na fotce ji také nemá , bo mi právě došla a je tedy světlejší než ho mívám . A klidně může být celá dávka tekutiny podmáslí , já kupuji 400 ml balení a ředím vodou ať mi vyjde na dva bochníky :-) Jsem ráda , že chutnal a klidně měňte ingredience , jen se přimlouvám za dodržení poloviny hmotnosti mouky hladkou pšeničnou :-)

    • Ivca
      Ivca | 5. 11. 2007 04:01

      Tak jsem vyzkousela, ale bohuzel jsem recept trosku pozmenila, protoze ja "blb" jsem si jej nevytiskla. Samozrejme neco jsem nedala, protoze jsem zapomnela a nebo doma nemela, napr.spaldovou mouku. Pri me skleroze jsem zapomnela na med, olej, ocet a pridala jsem slunecnicove a sezamova seminka, dala fenykl misto anyzu a dala vice podmasli. A vysledek? Mnam, mnam, okamzite zmiznul a zitra pecu opet. Nam moc chutnal byl vlacny a velice dobry. Priste se budu snazit dodrzet vsechny ingredience. Martinko, mockrat dekuji a tento chlebik zustava u nas doma v repertoaru. S tim podmaslim je to dobry napad.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 2. 11. 2007 18:36

      Kamile , ráda vyzkouším , fenyklovou chuť mám ráda - jen ho nesmím rozkousat :-) Mamča ho myslím přidává do červené řepy a je to potom úplná jiná bašta než bez něj . . . Děkuji za tip :-)

    • Kamil Krybus
      Kamil Krybus | 2. 11. 2007 16:31

      Martinko, zkus někdy vyměnit anýz za fenykl, asi 5 zrníček na 1 kg hmoty. Zdá se mi, že se chuť toho bochníku ještě více zdůrazní a chléb nádherně voní.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 2. 11. 2007 12:01

      Ajko , budu ráda pokud vyzkoušíte a napíšete potom svůj názor, když jsem měla pekárnu novou , tak jsem myslela , že poletí z okna , protože všechny chleby byly propadlé . Tento recept se mi osvědčil , ale přesto u toho stojím a hlídám , aby byla konzistence těsta správná , někdy musím přidat tekutinu - jindy mouku . Jinak bych se přimlouvala za použití špaldové mouky , chléb lépe kyne , dá mu pěknou barvu i příjemnou chuť :-)

    • ajka
      ajka | 2. 11. 2007 09:35

      zkuste neprohloupíte??? a vůbec jakákoliv pomazánka je dobrá na všech chlebech z dom. pekárny když jsou OPRAVDU dobré jinak zajímavý recpt asi vyzkouším jen mě vadí to přílišné vychvalování..

    • Anonym
      Anonym | 2. 11. 2007 08:52

      miluju ty vaše vzteklé reakce to si tu píšete jen vy a vyše maminka? :-)

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 1. 11. 2007 20:26

      Anonyme , ony ty recepty na chléb jsou asi všechny víceméně podobné jen se liší poměr surovin , dovolila jsem si sem poslat recept , který se mi nejvíce osvědčil , protože podle receptů přiložených k pekárně se nedá péct . . . A zač ta pětka ?? Nechutnal ? Já si taky dovolím upozornit - píše se "takových".

    • Anonym
      Anonym | 1. 11. 2007 19:51

      klasický podmáslák takovích receptů tady je

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 30. 10. 2007 19:05

      Děkuji maminko , nakonec , je to vlastně malinko upravený recept od Tebe . . . :-)))

    • Helena Pešková
      Helena Pešková | 30. 10. 2007 18:59

      Tento chlebík je vynikající,sníme ho s manželem na posezení...On ho má rád se sádlem, já se sýrovou, česnekovou, a vůbec - jakoukoliv pomázánkou či máslem, zkuste..neprohloupíte- je to mňamka

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Drcený kmín Med Ocet Podmáslí Pšeničná chlebová mouka Rostlinný olej Semínka Špaldová mouka Sůl Sušené droždí Voda Žitná chlebová mouka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Listové taštičky plněné mletým masem

    Listové taštičky plněné mletým masem

    Alpský Kaiserschmarrn

    Alpský Kaiserschmarrn

    Škvarkové tyčinky

    Škvarkové tyčinky

    Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

    Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

    Ledový salát s krutony

    Ledový salát s krutony

    Jidáše - drobenkové

    Jidáše - drobenkové

    Houskové knedlíky - pečené

    Houskové knedlíky - pečené

    Zapečené cukety se šunkou a sýrem

    Zapečené cukety se šunkou a sýrem

    Krkovička s bylinkovým máslem

    Krkovička s bylinkovým máslem

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    20 minut
    Hrášková polévka s lososem

    Hrášková polévka s lososem

    30 minut
    Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou

    Quesadilla s kuřecím masem a…

    15 minut
    Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

    Těstovinový salát s tuňákem a…

    30 minut
    Dýňová tofu pomazánka

    Dýňová tofu pomazánka

    90 minut
    Borůvkový cheesecake

    Borůvkový cheesecake

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    Poslední sledované recepty

    38
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    32
    Palačinky
    Palačinky
    31
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    27
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    27
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle

    Zajímavé články

    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na košíčky z královské cukrárny!
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na…
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka Forejta budete milovat!
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka…
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Fotky Lucie Bílé vyvolaly poprask! Vážně se to stalo?

    Fotky Lucie Bílé vyvolaly poprask! Vážně se to stalo?

    AHA.cz Nový partner Soukalové poprvé o Gábině: Tím ho dostala do kolen!

    Nový partner Soukalové poprvé o Gábině: Tím ho dostala do kolen!

    AHA.cz Deník Aha! 21.4.2021

    Deník Aha! 21.4.2021

    Dáma.cz Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Dáma.cz Palačinkový dort se dvěma náplněmi naslano zasytí celou rodinu

    Palačinkový dort se dvěma náplněmi naslano zasytí celou rodinu

    Ženy.cz Od Marilyn po Beckhama: Celebrity, které si potřásly rukou s královnou

    Od Marilyn po Beckhama: Celebrity, které si potřásly rukou s královnou

    Maminka.cz Co od vás batole doopravdy potřebuje k tomu, aby se pořád učilo něco nového?

    Co od vás batole doopravdy potřebuje k tomu, aby se pořád učilo něco nového?

    Reflex.cz Tomáš Klus jde ostře proti Babišovi se Zemanem: Všechno jde do kopru, psal jsem písně hladový, jejich činy jsou zlo

    Tomáš Klus jde ostře proti Babišovi se Zemanem: Všechno jde do kopru, psal jsem písně hladový, jejich činy jsou zlo

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Kapkové zavlažování: Šetří čas, peníze a funguje i proti plevelu

    Kapkové zavlažování: Šetří čas, peníze a funguje i proti plevelu

    Další doporučené recepty:

    Výborný čokoládový fondant
    Výborný čokoládový fondant
    Výborný dresing
    Výborný dresing
    Výborný chléb s pohankovou moukou
    Výborný chléb s pohankovou moukou
    Výborný jahodový dort
    Výborný jahodový dort
    Výborný karamelový likér
    Výborný karamelový likér
    Výborný kávový likér
    Výborný kávový likér
    • Recepty.cz
    • Výborný chléb, který se vždy povede
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí