• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Výborný chléb, který se vždy povede
Napište svůj komentář k receptu

Výborný chléb, který se vždy povede

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný chléb, který se vždy povede
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      ml podmáslí
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžička sůl vrchovatá
    • 300
      g pšeničná chlebová mouka
    • 200
      g žitná chlebová mouka
    • 100
      g špaldová mouka nebo jiná celozrnná
    • 2
      lžička drcený kmín
    • 2
      lžička anýz (drtím válečkem na prkýnku)
    • 1
      lžička sušené droždí vrchovatá
    • voda slaná - na potření
    • semínka dle chuti na posypání

Postup přípravy receptu

1
Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní - tří hodinový a kůrka střední.
2
Těsto by mělo utvořit při míchání kouli, která se nelepí na stěny formy, ale není ani příliš tuhá, takže podle potřeby přidáme tekutinu nebo mouku. Po druhém míchání potřeme slanou vodou a posypeme semínky, která trošku přitlačíme. Pak již pekárnu neotvíráme. Podmáslí dá chlebu vláčnost, takže nevysychá :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Krém, který se nikdy nesrazí

Krém, který se nikdy nesrazí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 19. 1. 2015 21:31

    Ja bych dala nejdriv 50ml vody a uvidite jake to testo bude, pokud to bude tuhe, tak trosinku vody jeste pridejte.

  • Radka | 14. 6. 2013 17:56

    Tak jsme vyzkoušeli a je moc dobry. Jen místo podmasli dam vodu a do ni dvě lžíce zakysané smetany (tu ve Skotsku podmasli není). Mám dotaz - chlebik je výborný, ale vždycky se mi zdrcne. Možna dávám moc kvasnic? (Jeden sáček 75g). Děkuji :-)

  • Blanka | 7. 9. 2012 19:43

    chtěla jsem vyzkoušet váš recept,ale bohužel jsem nenašla kolik je potřeba vody poradíte?

  • shara | 27. 3. 2012 18:22

    Dobrý den, začala jsem dělat recept, ale nikde jsem nenašla, kolik se má dát vody s podmáslím do těsta. Je uvedena pouze voda na potírání. Prosím, poradí někdo?

  • Jana Sochová | 10. 9. 2010 11:56

    Dobrý a opravdu se povedl.

  • Kuchařka on-line | 23. 11. 2007 10:16

    Opraveno.

  • Martina Marťásek | 22. 11. 2007 11:17

    Prosím Kuchařku o upravení receptu - množství soli na dvě vrchovaté lžičky . Děkuji M*

  • Mirka G. | 7. 11. 2007 19:33

    Určite dám nabudúce menej medu a fakt mohol byť trošku slanší, hoci ja všeobecne solím menej ale zdal sa mi málo slaný. Ale myslela som, že mám takú soľ, čo je menej slaná.

  • Martina Marťásek | 7. 11. 2007 17:29

    Mirko , tak medu uberte , možná by chléb snesl i dvě lžičky soli . Nevím , možná mám jiný med nebo chuť , já ho dělávám s tou lžící ke všeobecné spokojenosti . Také jsem ho pekla včera :-) Děkuji za názor a jsem ráda , že se povedl :-))

  • Mirka G. | 7. 11. 2007 14:11

    Včera som ho upiekla, ale zdá sa mi toho medu veľa, možno by stačila malá lyžička. Dokonca som dala 320 ml kyslého mlieka, aj tak sa nám videl sladký. Ale bol pekný a s lekvárom sa tá nasladlá chuť stratila úplne:-))

  • Martina Marťásek | 5. 11. 2007 15:35

    Ivi , ve mně hrklo po přečtení slov "bohužel" a "blb" , že se nepovedl , ale nakonec mi spadl kámen ze srdce . To jste nedala ani cukr a vykynul vám pěkně ? A že jste nedala tu špaldovou mouku nevadí - tenhle chlebík na fotce ji také nemá , bo mi právě došla a je tedy světlejší než ho mívám . A klidně může být celá dávka tekutiny podmáslí , já kupuji 400 ml balení a ředím vodou ať mi vyjde na dva bochníky :-) Jsem ráda , že chutnal a klidně měňte ingredience , jen se přimlouvám za dodržení poloviny hmotnosti mouky hladkou pšeničnou :-)

  • Ivca | 5. 11. 2007 04:01

    Tak jsem vyzkousela, ale bohuzel jsem recept trosku pozmenila, protoze ja "blb" jsem si jej nevytiskla. Samozrejme neco jsem nedala, protoze jsem zapomnela a nebo doma nemela, napr.spaldovou mouku. Pri me skleroze jsem zapomnela na med, olej, ocet a pridala jsem slunecnicove a sezamova seminka, dala fenykl misto anyzu a dala vice podmasli. A vysledek? Mnam, mnam, okamzite zmiznul a zitra pecu opet. Nam moc chutnal byl vlacny a velice dobry. Priste se budu snazit dodrzet vsechny ingredience. Martinko, mockrat dekuji a tento chlebik zustava u nas doma v repertoaru. S tim podmaslim je to dobry napad.

  • Martina Marťásek | 2. 11. 2007 18:36

    Kamile , ráda vyzkouším , fenyklovou chuť mám ráda - jen ho nesmím rozkousat :-) Mamča ho myslím přidává do červené řepy a je to potom úplná jiná bašta než bez něj . . . Děkuji za tip :-)

  • Kamil Krybus | 2. 11. 2007 16:31

    Martinko, zkus někdy vyměnit anýz za fenykl, asi 5 zrníček na 1 kg hmoty. Zdá se mi, že se chuť toho bochníku ještě více zdůrazní a chléb nádherně voní.

  • Martina Marťásek | 2. 11. 2007 12:01

    Ajko , budu ráda pokud vyzkoušíte a napíšete potom svůj názor, když jsem měla pekárnu novou , tak jsem myslela , že poletí z okna , protože všechny chleby byly propadlé . Tento recept se mi osvědčil , ale přesto u toho stojím a hlídám , aby byla konzistence těsta správná , někdy musím přidat tekutinu - jindy mouku . Jinak bych se přimlouvala za použití špaldové mouky , chléb lépe kyne , dá mu pěknou barvu i příjemnou chuť :-)

  • ajka | 2. 11. 2007 09:35

    zkuste neprohloupíte??? a vůbec jakákoliv pomazánka je dobrá na všech chlebech z dom. pekárny když jsou OPRAVDU dobré jinak zajímavý recpt asi vyzkouším jen mě vadí to přílišné vychvalování..

  • Anonym | 2. 11. 2007 08:52

    miluju ty vaše vzteklé reakce to si tu píšete jen vy a vyše maminka? :-)

  • Martina Marťásek | 1. 11. 2007 20:26

    Anonyme , ony ty recepty na chléb jsou asi všechny víceméně podobné jen se liší poměr surovin , dovolila jsem si sem poslat recept , který se mi nejvíce osvědčil , protože podle receptů přiložených k pekárně se nedá péct . . . A zač ta pětka ?? Nechutnal ? Já si taky dovolím upozornit - píše se "takových".

  • Anonym | 1. 11. 2007 19:51

    klasický podmáslák takovích receptů tady je

  • Martina Marťásek | 30. 10. 2007 19:05

    Děkuji maminko , nakonec , je to vlastně malinko upravený recept od Tebe . . . :-)))

  • Helena Pešková | 30. 10. 2007 18:59

    Tento chlebík je vynikající,sníme ho s manželem na posezení...On ho má rád se sádlem, já se sýrovou, česnekovou, a vůbec - jakoukoliv pomázánkou či máslem, zkuste..neprohloupíte- je to mňamka

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Drcený kmín Med Ocet Podmáslí Pšeničná chlebová mouka Rostlinný olej Semínka Špaldová mouka Sůl Sušené droždí Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Fenyklový salát

Fenyklový salát

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Čočková polévka

Čočková polévka

Doporučujeme

60 minut
Polévka s knedlíčky wonton

Polévka s knedlíčky wonton

20 minut
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

30 minut
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

Luštěninový salát s rukolovým pestem…

90 minut
Mramorový dort s čokoládovou polevou

Mramorový dort s čokoládovou polevou

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

30 minut
Císařský trhanec

Císařský trhanec

20 minut
Linguine s růžičkovou kapustou a klobásou

Linguine s růžičkovou kapustou a…

Bazar
Apple iPhone 11 černý + záruka 3 roky Uložiště: 128 GB, Stav zboží: Výborný, Odpočet DPH: NE Apple iPhone 11 černý + záruka 3 roky Uložiště: 128 GB, Stav zboží: Výborný, Odpočet DPH: NE Více info
Apple iPhone 13 modrý + záruka 3 roky Uložiště: 256 GB, Stav zboží: Výborný, Odpočet DPH: NE Apple iPhone 13 modrý + záruka 3 roky Uložiště: 256 GB, Stav zboží: Výborný, Odpočet DPH: NE Více info
Apple iPhone 7 (PRODUCT)RED + záruka 3 roky Uložiště: 32 GB, Stav zboží: Výborný, Odpočet DPH: NE Apple iPhone 7 (PRODUCT)RED + záruka 3 roky Uložiště: 32 GB, Stav zboží: Výborný, Odpočet DPH: NE Více info
NOVÁ miska na pečení chleba + miska ve tvaru srdce NOVÁ miska na pečení chleba + miska ve tvaru srdce Více info

Poslední sledované recepty

203
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
44
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
44
Krupicová kaše
Krupicová kaše

Zajímavé články

Kapusta omilostněna: Těchto 7 receptů si zamilujete
Kapusta omilostněna: Těchto 7 receptů si…
Domácí sádlo a škvarky: Udělejte z nich pomazánku, nadýchané rohlíky nebo knedlíky k obědu
Domácí sádlo a škvarky: Udělejte z nich pomazánku…
Brambůrky téměř bez oleje? Připravíte je i v mikrovlnné troubě!
Brambůrky téměř bez oleje? Připravíte je i v…
Nejzvláštnější restaurace světa: Jídlo ze záchodu, nohy ve vodě nebo obsluhující opičky
Nejzvláštnější restaurace světa: Jídlo ze záchodu…
Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
AHA.cz Malý a Kociánová se mrazů nebojí: S miminem po nákupech!

Malý a Kociánová se mrazů nebojí: S miminem po nákupech!

Mimibazar 5 tipů, jak si užít svátek svatého Valentýna

5 tipů, jak si užít svátek svatého Valentýna

Dáma.cz Astroložka Jarmila Gričová radí: Na tyto dny a měsíce si dejte v roce 2023 pozor!

Astroložka Jarmila Gričová radí: Na tyto dny a měsíce si dejte v roce 2023 pozor!

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Příběh nejslavnějších džínů: Jak vznikly Levi's 501 a proč je milujeme dodnes?

Příběh nejslavnějších džínů: Jak vznikly Levi's 501 a proč je milujeme dodnes?

Blesk.cz Šeredová zasnoubená s miliardářem: Luxusní proměna pražského bytu!

Šeredová zasnoubená s miliardářem: Luxusní proměna pražského bytu!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz GALERIE: Cigareta po porodu, jízda bez autosedačky? Retro fotky ukazují, co by se dnes už určitě nestalo!

GALERIE: Cigareta po porodu, jízda bez autosedačky? Retro fotky ukazují, co by se dnes už určitě nestalo!

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu odkládá manželství na později? Komu trvá až moc dlouho, než se rozhoupe?

Kdo ze zvěrokruhu odkládá manželství na později? Komu trvá až moc dlouho, než se rozhoupe?

Abecedazahrady Masopustní maska pro děti i dospělé: Jak vyrobit smrtku, medvěda nebo kobylu?

Masopustní maska pro děti i dospělé: Jak vyrobit smrtku, medvěda nebo kobylu?

Další doporučené recepty:

Výborný čokoládový fondant
Výborný čokoládový fondant
Výborný dresing
Výborný dresing
Výborný chléb s pohankovou moukou
Výborný chléb s pohankovou moukou
Výborný jahodový dort
Výborný jahodový dort
Výborný karamelový likér
Výborný karamelový likér
Výborný kávový likér
Výborný kávový likér
  • Recepty.cz
  • Výborný chléb, který se vždy povede
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí