Narozeninový dort s "marcipánem"

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Lanna

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 5
      lžíce olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička citronová kůra
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 300
      ml mléko
    • 1
      balení čokoládový pudink
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce kakao
  • Potahová hmota
    • 100
      g sušené mléko
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks bílek
    • 1
      lžíce kakao nebo libovolné potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si v míse smícháme mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, vlažnou vodu a po částech přisypáváme moučnou směs. Nakonec vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 45 minut na 170°C (v závislosti na druhu trouby).
2
Mezitím si připravíme máslový krém. V hrnci přivedeme k varu mléko s cukrem a přidáme čokoládový pudink. Připravený pudink dáme vychladit a hrnec zakryjeme potravinovou folií, aby se nevytvořil škraloup.
3
Vychladlý dortový korpus podélně rozřízneme a spodní část namažeme krémem. Část krému si necháme stranou, přiklopíme vrchní část a celý dort lehce pomažeme zbylým krémem.
4
Jako poslední si připravíme potahovou hmotu. Ve stejném poměru smícháme moučkový cukr se sušeným mlékem, přidáme bílek a vypracujeme tuhou, tvárnou hmotu. Můžeme přidat kakao nebo potravinářské barvivo. Hmotu vyválíme na cca 4 milimetry a potáhneme jí celý dort. Zbytky odkrojíme a dort dozdobíme dle vlastní fantazie.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.