Kakaový dort s mandarinkami a marcipánem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: xeliath

Suroviny

Vložit do nákupu
  • korpus
    • 160
      ml mléko
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce vanilkový extrakt
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 3
      lžíce kakao holandského typu
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      ks vejce oddělené
    • 225
      g moučkový cukr
  • náplň
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 125
      g mandarinky
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • marcipán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a vymažeme formu o průměru 23 cm.
2
2. Máslo s mlékem dáme do malého kastrůlku a zahříváme, dokud se máslo nerozpustí. Pak vmícháme vanilkový extrakt a dáme stranou. Ve větší míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, až zesvětlají a nabudou. Zvlášť vyšleháme bílky na pevný sníh. Ke žloutkům vlijeme lehce zchladlé vanilkové mléko a pomalu vmícháme směs mouky, kakaa a prášku do pečiva. Nakonec opatrně zamíchejte sníh z bílků.
3
3. Těsto přesuneme do formy a pečeme asi 30 minut. Necháme vychladnout.
4
4. Korpus vodorovně rozpůlíme. Smetanu ušleháme do tuha. Vidličkou rozmačkáme mandarinky s cukrem, vmícháme do šlehačky a hmotou naplníme dort.
5
5. Vyválíme si marcipánovou hmotu a potáhneme dort.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.