Barbecue Burger

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Masová směs
    • 350
      g mleté maso - hovězí
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • 1,5
      lžička hořčice plnotučná
    • 1,5
      lžička kečup
    • jarní cibulka
  • Do burgeru
    • 1
      ks rajče
    • jarní cibulka
    • ledový salát
    • anglická slanina
    • plátkový sýr
    • 1,5
      lžička majonéza
    • 1,5
      lžička kečup
    • koření - 7 druhů pepře
    • 4
      ks houska
    • barbeque omáčka
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso v míse rozmícháme s jemně nasekanou jarní cibulkou (spodní část), zjemníme hořčicí a kečupem. Zároveň ochutíme solí a mletým černým pepřem. Nakonec přidáme jedno vejce a strouhanku z přibližně půlky rohlíku, abychom hmotu zpevnili. Řádně promíchanou směs rozdělíme na 4 stejně velké bochníčky. Ty zmáčkneme na maximálně 2 cm tloušťky, pomoučíme hladkou moukou, aby držely šťávu a opečeme.
2
Pro přípravu dobrého hamburgeru je důležité dát si pozor na výběr čerstvého pečiva. Starší houska může i z dobré směsi a náplně udělat pouze průměrný zážitek.
3
Z majonézy a kečupu si připravíme dip. Do něj přimícháme koření 7 pepřů dle chuti a zakapeme citronovou šťávou.
4
Nakrájíme rajče na slabé plátky. Připravíme si dva listy omytého salátu a nať z jarní cibulky.
5
Spodní část housky potřeme namíchaným dipem, položíme list ledového salátu a na něj rajče a natě jarní cibulky. Pokud chcete mít silnější zážitek, nakrájejte si místo natě třeba kolečko červené cibule. Navrch už přijde jen osmažená masová směs, na ni plátek sýra a opražená anglická slanina (nebo například pepřový bok). To vše zakapejte barbecue omáčkou podle chuti, přikryjte vrchní částí a výborný Barbecue Burger je hotový!
6
Přeji dobrou chuť!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.