Pikantní burger

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks houska hamburgerová (mají v penny)
    • 1
      ks rajče rozkrájené na plátky
    • 1
      ks ledový salát 2-3 listy
    • 1
      ks cibule nahrubo krájená
    • 1
      ks vejce
    • 5
      ks anglická slanina
    • 2
      plátek sýr čedar
    • 100
      g sýr plísňový
    • 100
      g sýr eidam postačí
    • 3
      ks jalapeňo paprička
    • chilli omáčka dle chuti
    • majonéza
    • kečup
    • 1
      ks česnek stroužek - nastrouhaný
    • pepř mletý
    • sůl
  • Směs masa
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • worcestrová omáčka
    • 1
      ks vejce
    • bbq omáčka dělám si vlastní (Kansas+Carolina sauce)
    • koření na mleté maso
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si připravíme maso. Smícháme všechny ingredience (BBQ omáčku si dělám vlastní přidávám cca 1-2 lžíce) a necháme maso odpočinout v ledničce asi 30 min. Zatím si připravíme další suroviny - osmažíme slaninu aby byla křupavá na tuku ze slaniny připravíme vejce. Potom si osmažíme cibuli a zakápneme worcestrem. Papričky jalapeno nakrájíme na kolečka a dáme na pánev smažit. Dle chuti k nim přidáme další chilli. Smícháme majonézu, kečup, česnek, pepř a sůl - tím namažeme spodek žemle.
2
Maso rozdělíme na 3 stejné části a položíme na rozpálenou pánev zakáplou troškou oliv. oleje. Smažíme cca 4 minuty na jedné straně, poté otočíme a na jeden plátek dáme připravené chilli a plátek sýra. Na druhý plátek položíme slaninu a strouhaný sýr, na třetí plátek sýra, strouhaný sýr. To vše přikryjeme pokličkou a necháme 3-4 minuty pod pokličkou osmažit. Na spodní část žemle rozetřeme majonézu, na vrchní položíme salát a rajče všechny masa naskládáme postupně na žemli přiklopíme přichytíme špejlí a přídáme okurku. Vše se dá samozřejmě i grilovat

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.