Květáková omeleta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g květák krátce předvařený v osolené vodě, cca
    • 1
      ks jarní cibulka nebo malá cibule
    • 20
      g uzenina dle vlastní chuti: salám, slanina... cca
    • 20
      g sýr niva nebo jiný výrazný sýr
    • máslo nebo olej
    • sůl
    • pepř mletý nebo jiné koření (muškátový oříšek...)
    • 3
      ks rozšlehané vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krátce povařený květák v osolené vodě scedíme, necháme okapat, pokrájíme a dáme na trošku rozehřátého tuku v pánvi osmažit společně s pokrájenou uzeninou a cibulkou, opepříme. Vše pak zalijeme osolenými vejci, posypeme sýrem, ztlumíme oheň a pod poklicí necháme vejce srazit a sýr rozehřát.
2
Podáváme ihned s bramborem, zeleninou nebo čerstvým pečivem.
3
Pokud vynecháme uzeninu, máme rychlý bezmasý pokrm.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Bíba
    Bíba |

    15. 7. 2016 17:22

    Supeeeeeer <:-)

  • Jitka
    Jitka |

    22. 8. 2015 08:24

    Naše včerejší večeře.A že byla výborná!

  • Jindra
    Jindra |

    4. 4. 2015 07:33

    Super a ani jsem květák nevařila.

  • Andrea
    Andrea |

    21. 7. 2014 12:57

    Dala jsem poličan a sýr z trojúhelníčku,nic jiného doma nebylo.Byla fakt výborná a přítel kulil oči nad tou mňamkou :-*