Květáková hlava

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: ivavoj7

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 50
      g sýr
    • 100
      g sýr niva
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks hermelín
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrst petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák očistěte a zbavte listů tak, aby se ale nerozpadal. Pokud ho máte raději měkčí, dejte ho předvařit na pár minut do osolené vody, ale není to nezbytně nutné.
2
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Hlavu květáku pak položte na prkénko, tvořte do ní koncem vařečky otvory a ty plňte slaninou (případně kdo má rád třeba i salámem).
3
Sýry nastrouhejte, do misky k nim rozklepněte vajíčka, přidejte nasekané bylinky a těstíčko promíchejte. Lžící potom utvořte kolem květáku sýrový obal.
4
Na dno pekáčku položte alobal, posaďte na něj obalený květák a vše dejte do trouby.
5
Asi po 20 minutách, kdy se vytvoří pevnější krusta, květák přikryjte druhým kouskem alobalu a nechte ho dalších 25 minut péct. Pak ho stačí jen vyndat, nakrájet a podávat.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.