Pizza bolognese

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      ks droždí
    • 1
      špetka cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 550
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce olivový olej
  • Omáčka
    • 30
      ml olej
    • 1
      ks červená cibule
    • 200
      g hovězí maso mleté
    • 250
      g rajčata oloupaná
    • 10
      ks rajčata cherry
    • 1
      hrst bazalka čerstvá
    • 1
      lžička bazalka sušená
    • 1
      hrst piniové oříšky
    • 100
      ml zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, vody a cukru vytvořte základ pro kvásek, který nechte vzejít na teplém místě. Vzniklý kvásek promíchejte s moukou, solí a olejem. Do těsta přilévejte postupně vlažnou vodu a snažte se hmotu spojit do soudržné konzistence.

RADA: Mrkněte na video, jak udělat výborné těsto na pizzu

2
Poté těsto dejte na pomoučněný vál a hněťte, dokud nebude pružné, vytvořte bochánek a nechte ho trochu zaprášený moukou a přikrytý utěrkou kynout zhruba dvě hodiny. Poté z těsta vyválejte placku.
3
Na pánvi osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a zhruba po 3 minutách přidejte mleté maso. Orestujete ho a přidejte loupaná rajčata. Vařte zhruba 15 minut. Přidejte sušenou bazalku a celou směsí potřete těsto na pizzu společně s nakrájenými cherry rajčátky. 4. Pečte na 220 °C po dobu 15–20 minut. Když je pizza upečená, posypte ji čerstvou bazalkou, piniovými oříšky a servírujte se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem. Tip: Pizzu můžete posypat i čerstvou mátou nebo rozmarýnem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: