Pizza chudobka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      cibule
    • česnek
    • kečup - jemný
    • 250
      g cihla
    • rostlinný olej
    • sůl
    • bílé pečivo z předešlého dne
    • 250
      g dietní salám
    • oregáno
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks zelená paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pečivo podélně rozřízneme a poklademe na vymaštěný pekáč, upečenou stranou dolů tak, aby byl pokrytý celý pekáč, trochu osolíme. Pomažeme kečupem a přidáme rozmačkaný česnek, který rozetřeme po celém pekáči.
2
Na to dáme na kolečka rozkrájenou cibuli, poklademe salámem, na něj dáme na plátky nakrájená rajčata a papriky. Opět potřeme kečupem a dáme do trouby péct. Před dopečením posypeme nastrouhanou cihlou a necháme chvilku v troubě, až se cihla roztaví.
3
Množství ingrediencí je orientační. Na obrázku jsem rohlíky namočila do mléka, ale již bych nedoporučovala. Těsto se ještě nasáklo vodou, co pustila cibule a rajčata a papriky. Vrstva mohla být vyšší. Stačí, když jsou rohlíky pomazaný kečupem. Byl to nápad, co se starými rohlíky. Musí se to ještě vylepšit.

Komentáře k receptu

  • Lalinka
    Lalinka |

    25. 12. 2012 11:49

    Na snídani to bodlo! ;-) rychlé, jednoduché a ta vůůně.. :-*

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    6. 2. 2009 19:33

    doporučuju pasírovaná rajčata z dmka v bio kvalitě ve sklenici o objemu 0,7l - nejsou tak ostrá a kyselá jako obyčejný protlak, ale ani sladká jako kečup... bio je prostě bio :)

  • Di -
    Di - |

    6. 2. 2009 19:23

    Jakoukoliv rajčatovou omáčku nebo pouze protlak, který si ochutíte podle svého.

  • Blažena Halušková
    Blažena Halušková |

    6. 2. 2009 18:29

    Také musím dát jedničku; použila jsem variantu Míly Veselé. Byla to směs co dům dal. Jenom manžel si posteskl, že po tom kečupu je to moc "sladké". Tak nevím. Co by tam šlo dát místo kečupu?

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    30. 1. 2009 22:28

    parádní! až mě překvapilo, jak chutnala xD moc vynikají recept na zbavení se staršího pečiva. díky za recept ;-)

  • Olga .
    Olga . |

    8. 12. 2008 11:25

    Jano H., je-li to Váš nápad, tak blahopřeji! Česnek jsem rozmíchal v kečupu a použil Mozzarellu...

  • Olga .
    Olga . |

    8. 12. 2008 11:24

    Jano H., je-li to Váš nápad, tak blahopřeji! Česnek jsem rozmíchal v kečupu a použil Mozzarellu...

  • Baja
    Baja |

    18. 9. 2006 10:55

    Taky mi pořád přebývají rohlíky i když často melu na strouhanku. Zkusila jsem tedy tuto pizzu a dětem moc chutnala. Velmi dobrý nápad. Budu dělat častěji.

  • Monika
    Monika |

    18. 1. 2006 16:06

    Dělávám také. Souhlasím s Janou W. - nelze odhadnout spotřebu rohlíků. Když mi zbyde nějaký rohlík, nakrájím na kostičky a dám do mražáku. Když se kostičky nahromadí, namočím do mléka a klidně přidám i chleba (na kostičky). Nešetřím kořením.Dám na pečící papír na plechu, předpeču a obložímjako pizzu. Zapeču znova, pak jen posypu sýrem (moc dobré je Niva+cihla) a pod to někdy dám najemno nakrájenou cibulku popř. zelené bylinky. Rodinka má nejraději vlažnou verzi - dobře se drží v ruce.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    18. 1. 2006 12:29

    U nás tomu říkáme Rohlíková pizza. Ale rohlíky krájím na kostky (asi jako do knedlíků). V míse smíchám s kořením na pizzu, bazalku, oregano, co kdo rád, k tomu na kousky nakrájenou uzeninu (třeba taky zbytek), mlůže být kousek nějaké zeleniny hrášek, paprika, brokolice,.. - dopředu uvařit). Nasypu na plech a zeleju vajíčkem s mlékem. Vajíčka stačí klidně jen 2 na plech a víc mléka, aby rohlíky byly vlhké. Povrch pocákám kečupem a bohatě zasypu sýrem. V troubě se to krásně speče. Voní to jak pizza, chutná to jak pizza je to raz dva !

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    23. 11. 2005 11:17

    Oceňuju nápad. Rohlíky už mi lezou krkem - člověk aby měl skleněnou kouli aby vytušil, kolik jich má koupit, buď chybí nebo přebývají a strouhankou už bych pomalu řeku zastavila. Sice to často řeším stylem rohlíky (a pečivo vůbec) do mrazáku - z mrazáku, ale tohohle nápadu se stejně chytnu, je aktuální. Aspoň u nás.