Koláč z listového těsta s rajčaty a chorizem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      balíček listové těsto rozválené
    • 200
      g rajský protlak
    • 2
      lžička bazalka sušená
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks rajče odrůda býčí srdce
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • 200
      g chorizo
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g mozzarella
    • 1
      hrst bazalka čerstvá
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto rozložte na plech a asi centimetrový okraj přehněte dovnitř. V rajském protlaku rozmíchejte utřený česnek a sušenou bazalku a směsí potřete pláty těsta vyjma okrajů.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Velké rajče nakrájejte na plátky, cherry rajčátka na poloviny, chorizo na kolečka a vše naskládejte na připravený základ. Okraje potřete rozšlehaným vejcem, vše zasypte čerstvě mletým pepřem, lehce osolte a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, asi na 20 minut.
3
Na teplý koláč natrhejte kousky mozzarelly, přidejte listy bazalky a pár kapek olivového oleje. Krájejte a podávejte ještě vlažné. Mozzarellu na koláči už nezapékejte, má tendenci pouštět vodu. Pokud použijete třeba čedar dopřejte mu pár minut v troubě.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na domácí pizzu

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.