Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství do 4 ks jednoporcovýc
    • tuňák - ve vlastní šťávě - nebo Rio Mare v olivovém oleji - 160 g
    • 300
      g cherry rajčátka
    • 3
      lžíce bylinky dle chuti nebo rukola, 2 -
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
    • 200
      ml smetana ke šlehání nebo na vaření
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytá rajčátka rozpůlíme, bylinky nebo rukolu nasekáme, tuňáka slijeme.
2
Čtyři vymazané a vysypané zapékací misky stejnoměrně naplníme rajčátky a natrhaným tuňákem.
3
Smícháme smetanu, mouku, sýr, vejce, bylinky a jemně osolíme. Vše dobře promícháme a směsí pokryjeme náplň v miskách.
4
Pak zapečeme v předehřáté troubě dozlatova, podáváme ihned. Dobrý je i studený.
5
K rajčátkům můžeme přidat i olivy...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Iveta
    Iveta |

    28. 2. 2014 12:11

    Koláč byl super!

  • Vanda
    Vanda |

    10. 6. 2013 09:06

    Je to fakt dobrota a olivy jsem dala taky, černé.

  • MartikK
    MartikK |

    5. 1. 2013 19:09

    Výborná a rychlá večeře. Místo rukoly jsem dala bazalku a vynechala jsem parmesán a bylo to moc dobré.

  • Jana
    Jana |

    27. 5. 2012 17:16

    Tenhle koláč budu muset brzo upéct znova <3 ! Je strašně jednoduchý a chutná mimořádně dobře <3 .

  • petardiczka
    petardiczka |

    10. 5. 2012 17:33

    Jelikož vůbec neumím vařit a spálím pomalu i vodu na čaj, tak jsem chtěla vyzkoušet něco nenáročného a narazila jsem na tento recept. Příprava je opravdu jednoduchá a koláč je hotový asi za hodinku. Moje první jídlo podle receptu z tohoto portálu a super! :-)