• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Bleskový švestkový koláč
    Napište svůj komentář k receptu

    Bleskový švestkový koláč

    autor: MartinaA.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 97
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bleskový švestkový koláč
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kelímek bílý jogurt
      • 1
        kelímek zakysaná smetana cca 150ml
      • 2
        kelímek polohrubá mouka
      • 1
        kelímek cukr
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 2
        ks vejce
      • 0,50
        balíček prášek do pečiva
      • drobenka 1/2 másla, hrubá mouka, cukr
      • 1
        balíček skořicový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Všecny suroviny smícháme, rozetřeme na plech, poklademe švestkami, může být i jiné ovoce - dobrý je rybíz. Posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-35 minut. Vychladlý pocukrujeme moučkovým cukrem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Švestkový koláč

    Švestkový koláč

    Švestkový koláč V.

    Švestkový koláč V.

    Švestkový koláč kynutý

    Švestkový koláč kynutý

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Krisstuse
      Krisstuse | 27. 8. 2016 20:11

      Dneska jsem pekla a doporučuju, je to mnamka a velmi jednoduché :-) dávám za 1 :-P

    • Simona
      Simona | 21. 8. 2016 13:18

      souhlas a za stálého míchání, vlejeme do hajzlu :D :-D :-D

    • Darina
      Darina | 30. 7. 2016 18:28

      Jak velký kelímek jogurtu?

    • Darina
      Darina | 30. 7. 2016 18:28

      Jak velký kelímek jogurtu?

    • vlaďka
      vlaďka | 13. 9. 2015 14:55

      nejlepší recepty jsou hrníčkové.....je to rychlé a hlavně jedlé :-)

    • Pórek
      Pórek | 6. 9. 2015 20:24

      Miluji recepty typu "všechno smíchej a ozdob" !!! Super :-D

    • Klářa
      Klářa | 13. 8. 2015 11:05

      Přeji všem pěkný den ! Co takový recept , mám bombastický a rychlý , vždy křehký ! Je to 10 dkg tuku, 18 dkg cukru , 30 dkg mouky , 1 vejce, prdopeč a kapku mléka na zředění do konzistence těsta na bábovku lipou . A hotovo ! Dame ovoce , žmolenkou a pečeme.... ;-)

    • Marinulka
      Marinulka | 3. 8. 2015 08:03

      Tak to Vás nechápu! Peču ho pravidelně a je VÝBORNÝ!

    • Lukaš
      Lukaš | 14. 2. 2015 12:32

      co je to za recept nic horšího jsem nezkoušel opět sem se přesvědčil že jakmile je to recept o hrníčkách a kelímcích tak výsledek stojí za starou belu. nikdy více :-$

    • já
      já | 29. 1. 2015 17:22

      I placatá může být dobrá.... 8-)

    • Martina
      Martina | 17. 1. 2015 11:29

      Mám ji úplně placatou. V čem jsem udělala chybu? :-!

    • Bodlinka
      Bodlinka | 30. 9. 2014 13:25

      Musim pochválit, rychle a chutně. :-)

    • Daniela
      Daniela | 25. 9. 2014 14:14

      Upeceno a je vynikajici! Misto zakysane jsem dala dalsi jogurt (domaci) a nema to chybu. Jsem v peceni zacatecnik a povedlo se vyborne!

    • šárka
      šárka | 19. 9. 2014 19:17

      nikdy jsem neměla ráda švestkový koláč a tento je první, který mi opravdu chutná ;-) Děkuji za recept

    • esmina
      esmina | 10. 9. 2014 13:27

      Nemohu za to,ale mě se nepovedl ...těžký jak beton :-))

    • Bosorka
      Bosorka | 6. 9. 2014 21:00

      Tak dnes vyzkousela a povedlo se =-O muj trilety syn rika u nekolikateho kousku bajecne to voni a bajecne to chutna :-*

    • monika
      monika | 6. 9. 2014 14:09

      Nemám kysanou smetanu :-( .Můžu dát víc jogurtu?

    • ramona
      ramona | 5. 9. 2014 10:35

      Mě se tam nadělaly hrudky.... :'(

    • Hanča
      Hanča | 1. 9. 2014 21:29

      Výborný koláč, ted jsem ho dopekla a použila jsem blumy a švestky, akorát jsem udělala žmolenku z oleje cukru a polohrubé mouky... Pekla jsem asi 40 minut na 160° C. Voní to tu jak na vánoce... :-)

    • Neluška
      Neluška | 23. 8. 2014 21:33

      Tento koláč je naprosto exkluzivní a rychlý pekla jsem ho už asi 30x a vždy se poved, je to zatím nejlepší imitace kynutých buchet, za mě jednička s pěti hvězdičkami.... Jarka: Peču na 180 stupňů horký vzduch, 30-40 minut :) 8-)

    • Janča
      Janča | 20. 8. 2014 13:44

      nevěřila jsem, je to fakt dobrutka!!! chtě nechtě, jsem si tento koláč zařadila do top receptu

    • Petite
      Petite | 5. 8. 2014 11:52

      Díky za typ na opražené vločky, zázvor vyzkouším.:-)

    • jarka
      jarka | 1. 8. 2014 20:50

      Kelímek jsem použila od zakysané smetany. Já bych uvítala , kdyby se do těchto receptů konečně začalo psát , jak dlouho a na kolik stupňů se to peče.

    • michaelasomolova
      michaelasomolova | 29. 7. 2014 13:01

      muzu vedet jaky velky kelímek jogurtu tam mam dat

    • Aneta
      Aneta | 27. 7. 2014 14:00

      Technicky dotaz.Ty kelimky mouky a cukru...to je asi jak velky kelimek?? :D Chtela bych zkusit :)

    • sara
      sara | 14. 6. 2014 10:36

      Moc dobrý!

    • Alice
      Alice | 2. 3. 2014 21:25

      Skvělý recept ! Jako vždy jsem si to ale udělala trochu po svém: přidala jsem do těsta špetku sušeného zázvoru, jablečnou vlákninu a namletý mák. Plech nemazat, pouze pečící papír. TIP: Místo drobenky vločky opražené na másle s troškou medu :- )

    • Mája
      Mája | 3. 11. 2013 11:41

      Výborný! Vlačný, jednoduchý:) Moc nám chutná!:)

    • Omaras
      Omaras | 1. 10. 2013 15:52

      Skvělý rychlý levný :D není co dodat 8-)

    • Eliška
      Eliška | 28. 9. 2013 19:09

      DE-LI-KA-TE-SA!!!!!!!!!!! :-D ! Doslova a do písmene!!!!!Velmi rychlé a výborné! Sice se nám trochu rozpad ale byl úžasný ;-) .Mě i tátovi velmi chutnam a oba dva mooooooooooooooc děkujeme za recept.Od nás máte ano. 8-)

    • Pavlína
      Pavlína | 21. 9. 2013 13:12

      Tento koláč opravdu excelentní, doporučuji

    • Kate
      Kate | 21. 9. 2013 10:07

      Dobrý den chtěla jsem se zeptat, ten plech má být vystlaný pečícím papírem, nebo vymazaný máslem? A jaké rozměry má mít plech ? Předem děkuji za odpověď :-)

    • Kačka
      Kačka | 18. 9. 2013 08:34

      Tak to dopadlo dobře (jsem kuchařka/pekařka začátečnice). Jen si nejsem jistá, jestli jsem ho dost upekla :-[ těsto bylo takové hodně hutné a mokré (což bráchovi moc chutná :-D ) takže to snědl na posezení. Říkala jsem si že to bude asi tím jogurtem a zakyskou :-)) No takže jdu trénovat dál! Pečení a vaření zdar!

    • Petra
      Petra | 17. 9. 2013 13:02

      koláč je výborný! a to ikdyž jsem při práci zjistila, že nemám dostatek polohrubé mouky a tak jsem to nahradila trochou hrubé a trochou hladké, stejně z toho vznikl výborný koláč. Příště si pohlídám mouku :-D ale fakt skvělá rychlovka. Doporučuji ;-)

    • Kačka
      Kačka | 15. 9. 2013 18:33

      Teď jsem ho dala do trouby, tak jsem zvědavá. Mám menší plech, tak to snad bude ok. O:-)

    • Andrea000 | 10. 9. 2013 19:59

      Rychlé, snadné a žravé...víc není třeba nic dodávat .)

    • natissa
      natissa | 8. 9. 2013 14:01

      Výborný! Protože jsem měla jen malý bílý jogurt, přidala jsem ještě jeden malý smetanový jahodový a koláč byl výborný. Pekla jsem v dortové formě, protože máme jen velké plechy a těsta mně připadalo málo a je tak akorát vysoký :-)

    • Eva
      Eva | 7. 9. 2013 10:42

      Já pekla na 180°C v horkovzdušné troubě těch 35minut.

    • Eva
      Eva | 7. 9. 2013 10:41

      Naprosto vynikající a rychlý. Pekla jsem ho dva dny po sobě, protože se hned snědl ;-)

    • Petra
      Petra | 7. 9. 2013 10:04

      Překvapivě výborný koláč, lepší než kynutý - jemnější. Po vychladnutí chutná skvěle! Jen je podle receptu na velký plech trochu málo těsta, asi bych přidala o 50% všeho. Jinak dokonalé, zařadím do pravidelného repertoáru :o) Obejde se i bez drobenky a je to opravdu superrychlá buchta :-)

    • Veronika
      Veronika | 27. 8. 2013 17:55

      Prosím prosím na kolik stupňů?

    • Danka
      Danka | 19. 8. 2013 21:25

      Take jsem vyzkousela, hodil se mi rychly a snadny postup pripravy. Neni jako ten z kynuteho nebo slehaneho testa, ale cerstvy chutnal vsem a tak pridavam pochvalu

    • Zdenka
      Zdenka | 16. 8. 2013 14:40

      Mňam :-)

    • Zdenka
      Zdenka | 16. 8. 2013 13:50

      Právě jsem ho šupla do trouby...tak uvidíme. Těším se :-)

    • Jitka
      Jitka | 13. 8. 2013 01:56

      Koláč je hotový a je fakt supr a to jsem místo jogurtu a zakysané smetany použila acidofilní mléko, přidala jsem jedno vajíčko, kelímky jsem brala jako hrnky, takže těsta dost na velký plech. Doporučuji, je to rychlé :-| pohodička

    • Kristýna
      Kristýna | 12. 8. 2013 16:32

      Tak jsem koláč právě dala do trouby. Jsem na to zvědavá. Dělala jsem ho jen z jedné dávky, tak jsem ho dala pouze na malý plech, tak snad bude vše v pořádku. Už se na něj moc těším! 8-)

    • Alda
      Alda | 10. 8. 2013 15:11

      Výborný, lehký, rychlý. Nemá chybu, všem moc chutná. Obávám se, že zítra už nebude. Namisto skořicového cukru jsem do drobenky dala rovnou skořici. Děkuji moc za recept ;-)

    • S
      S | 9. 8. 2013 22:30

      Rychlý! =-O :'(

    • Dee
      Dee | 31. 7. 2013 20:54

      lepsi testo jsem nejedla,za 4hodiny bylo po buchtě :))

    • omg!!!
      omg!!! | 23. 7. 2013 19:10

      FŮJ PRASATA tohle jíst nebudu my děláme doma pravý italský švestkový koláč a myslím že ten náš má nějakou ůroveň ;)

    • Martina
      Martina | 20. 7. 2013 11:37

      Při kolika stupních ho mám péci? A o kolik zvětšit suroviny, aby koláč byl akorát na plech?

    • Marta
      Marta | 1. 7. 2013 15:05

      Právě ji jím :-) chuťově výborná,lehká. Jen jsem ji dělala ze dvou jogurtů. <:-)

    • xpetruska | 12. 6. 2013 15:26

      Báječný koláč, jen příště udělám určitě dvojitou dávku, protože do pekáče toho bylo málo, tak to bylo dost nízký, ale i přes to - vynikající ;-)

    • Marie
      Marie | 2. 6. 2013 14:32

      Báječný kokláč! Moc nám Šmakuje! Děkuji za recept! Určitě upeču znova:-)

    • Engeor
      Engeor | 9. 5. 2013 15:23

      promiň, ne mlíko, ale smetanu a jogurt :-)

    • Engeor
      Engeor | 9. 5. 2013 15:22

      Neotevírala jsi pořád troubu? Dávej koláč do předehráté trouby a prvních 15 minut ji nech zavřenou, než se povrch zapeče. Jinak bych si nejdřív rozmíchal vejce s cukry a pak přidal mouku a mlíko. Ale tím to srážení není, to jen, když se ptáš :-)

    • kisel
      kisel | 31. 3. 2013 15:01

      http://visitors2cash.com/ref.php?refId=106748 for more information

    • Marti
      Marti | 16. 3. 2013 18:22

      Koláč se mi zdrcnul, nevím proč, suroviny měly stejnou teplotu, vše jsem přidávala po troškách :(..Mohl by mi někdo poradit jak za sebou dávat ingredience? :)

    • Michaela
      Michaela | 21. 2. 2013 07:13

      Prosím o radu, začínám péct a chtěla bych vyzkoušet tento koláč, plánuji ho udělat na velký plech, někdo tu psal, že je lepší udělat z dvojité dávky, tzn. jednou tolik od všech surovin? děkuji

    • Jíťa
      Jíťa | 18. 2. 2013 19:26

      Přidala jsem do těsta jeden tvaroh a koláč je nej nej na světě:-D

    • siska
      siska | 13. 2. 2013 23:03

      kolac je naprosto famozni,uzasny.K veceru jsem upekla pri silenem blazici u nasich dvou deti,kdy manzel lital,deti sem a tam a ja pekla tuto rychlovku.Fakt bomba!!Deti sly spat a manzel snedl pul plechu sama "nadaval"mi,ze se mnou skonci na 150kg.-))Tak moc mu to chutnalo.-)Namisto 1 jogurtu jsem dala 3 bile jogurty.Na kolac jsem dala merunkovy kompot z obchodu a svetsky co jsem nasla v mrazaku..Doporucuju mocinky moc.-) :-)

    • Vendy
      Vendy | 9. 2. 2013 22:33

      Je to famózní recept!!! Moje dcera 17 let to zvládla na jedničku, fakt díky!! Vláčně těsto, lepší než kynuté!!

    • Kytka
      Kytka | 25. 9. 2012 22:44

      Vyšel akorát na plech, dala jsem trochu víc jogurtu, takže se těsto dobře roztíralo. Chutná to jinak než klasický švestkový táč, ale je to vynikající a hlavně rychlé.

    • bulibu
      bulibu | 21. 9. 2012 16:11

      uuuuuuuuuuuuuužasný rychlí jako blesk a ještě báječně chutný <3 :-D

    • Boja
      Boja | 21. 9. 2012 10:12

      Máš lepší recept tak sem sním....naše ženo

    • Věra
      Věra | 13. 9. 2012 14:22

      někde jsem asi udělala chybu,ale mě se koláč nepovedl :'( ,ale stejně to zkusím ještě jednou :-D

    • Hanka
      Hanka | 12. 9. 2012 15:29

      už voní po celém bytě:-) jen jsem taky zvýšila dávku, neboť ťesta bylo málo :-)

    • Maky
      Maky | 10. 9. 2012 11:17

      delala jsem se 400g svestek do mensiho pekace a svestky jsem navic namocila do rumu predem :) je mozne nahradit drobivanku makem. Pekla jsem cca 45 min.

    • Jana
      Jana | 8. 9. 2012 20:01

      Tak neví co to je?Koláč?Bublanina se švestkami?To opravdu ne!Kde je české pekařské umění našich žen? To už si můžu kopit prášek koláče od vitany aj - : to fakt vyjdeto nastejno-P ...za mě rozhodně ne ne ne

    • Bára V. | 5. 9. 2012 16:30

      Vnikající!!! Díky za recept. V neděli jsem koláč dělala poprvé, dnes je středa odpoledne a pro velký úspěch se už v komoře chladí další.

    • Liběna
      Liběna | 3. 9. 2012 14:26

      je výborný, včera upečen z dvojité dávky a za chvíli bude fuč

    • Marie
      Marie | 2. 9. 2012 17:17

      Upekla jsem ho včera a jen se po něm zaprášilo, už je v troubě nový! Vážně super recept

    • mmonja
      mmonja | 2. 9. 2012 12:50

      neměla jsem bílý jogurt, tak jsem ho nahradila kyškou ... těsto je výborné a krásně se roztírá ... doufám, že bude i dobré O:-)

    • Jarca
      Jarca | 2. 9. 2012 12:08

      Naprosto vyborny kolac !!! :) Jen je hodne krehky, nektery kousky se uplne rozpadaji :-) Doporucuji !!!

    • Helenka
      Helenka | 2. 9. 2012 11:17

      Muj muzskej, kterej sladky neji, rekl, ze nic tak dobryho uz strasne dlouho nejedl. Snad kdysi od babicky. Doporucuju vsem !

    • moňa
      moňa | 28. 8. 2012 15:34

      Je to výborné a na velký plech úplně stačí pokud nechcete mít buchtu, ale koláč.

    • Petra
      Petra | 10. 8. 2012 08:50

      Koláč je opravdu výborný. Taky jsem na klasický velký plech zdvojila dávku. Každý mi ho chválí, nemá chybu!!!!! ;-)

    • mirka
      mirka | 8. 8. 2012 14:26

      právě jsem strčila plech do truby,musím napsat,že se těsto velice špatně roztírá a kdo chce koláč na klasickou velikost plechu ať radějizvýší dávku,jinak je těsta málo,tedy mě to nevyšlo na celý plech,doufám,že bude aspoň chutný

    • Veronika
      Veronika | 6. 8. 2012 22:17

      Super! Nemá chybu! Konečně jsem narazila na recept, který je rychlý a jeho výsledek tak žravý <:-)

    • anna
      anna | 3. 8. 2012 10:00

      co je jako kelímek mouky..hrnek o 250ml?

    • bobeš
      bobeš | 2. 8. 2012 18:11

      koláč nemá chybu,rychlý a dobrý

    • david z ústí nad labem
      david z ústí nad labem | 31. 7. 2012 18:41

      dneska to chceme zkusit, tak pak napíšeme

    • david z ústí nad labem
      david z ústí nad labem | 31. 7. 2012 18:41

      dneska to chceme zkusit, tak pak napíšeme

    • Ivette45 | 29. 7. 2012 16:39

      Koláč je naprosto úžasný. :-)

    • jasminaa | 29. 7. 2012 06:47

      vypada skvele dnes ho poprve vyzkousim snad bude chutnat i detem pak vam napisi jak to dopadlo mejte se papa ;-)

    • renata
      renata | 23. 7. 2012 17:02

      jakou lepsi smetanu

    • SANDOKAN
      SANDOKAN | 16. 7. 2012 06:17

      IDIOTE VYMAZ TO PISKEM

    • Jana
      Jana | 1. 6. 2012 12:13

      tento recept je nejlepší co jsem kdy pekla, koláč není suchý a dá se upéct s jakýmkoli ovocem palec nahoru :-)

    • evik
      evik | 24. 2. 2012 13:38

      Dáváte tam moc cukru, potom se vám to při pečení rozpustí,

    • romcik82 | 10. 2. 2012 13:11

      Naprosto bez chybičky!!!!!

    • Kačenka
      Kačenka | 13. 10. 2011 19:23

      Ahoj, to musíš použiť kryštálový alebo cukr trstinový cukor predsa, nie práškový :-[

    • granát
      granát | 28. 9. 2011 13:44

      Opravdu hnus. :-X :-$ :-(

    • M. a V. z ČB
      M. a V. z ČB | 28. 9. 2011 10:46

      Milí koláčoví gurmáni, také jsme podlehli a upekli. Jenže inovativně. Místo drobenky jsme koláč posypali plátky mandlí. Celkové chuti to přidává nový rozměr. A doporučujeme použíj jen a zásadně pravé české švestky, pak výsledek nemůže být lepší. Dokonce máme foto, ale nelze zde vložit - což je pro původní foto nahoře dobrá zpráva :-$ . Fakt se nám povedl po všech stránkách. Všem dobrou chuť přejí M. a V. z ČB

    • Liam
      Liam | 25. 9. 2011 11:13

      Zdravím, všichni to chválíte, tak to prubnu. ALE - je třeba plech před nanesenm těsta vymazat a vysypat moukou nebo strouhankou? Poradíte ze své zkušenosti? Díky.

    • Bybyla
      Bybyla | 23. 9. 2011 10:39

      Tak jsme si včera tenhle koláč upekli a je to velká dobrota! Nicméně potřebuji radu. Mám moc ráda "křupavou" drobenku, ale mě se nikdy ještě nepovedla! Jak to? Pokaždé se jakoby rozpustí! Kde dělám chybu? Záleží třeba na cukru? Dělám drobenku z polohrubé mouky, másla a moučkového cukru. Nebo dávám špatný poměr? Nevím. Poradí mi někdo? :-)

    • Jakub Plšek
      Jakub Plšek | 22. 9. 2011 12:08

      Ha tak dobojováno. Jako chlap, musím uznat že je to lehké. Bylo to mé první pečení a rozhodně né poslední. :-) Jen mi chyběla info, (ale ženám jistě ne) na kolik má ta trouba být předehřátá nicméně jsem to nějak zvládl. Děkuji za recept. S koláčem jsem uspěl. :-)

    • petr h.
      petr h. | 18. 9. 2011 18:47

      super chutnal i tchýni..... Tak to je co říct :-P

    • Ráďa
      Ráďa | 16. 9. 2011 22:18

      Vynikajícíííííííí, :-\ dělala jsem ho minulý týden se švestkami a jen se po něm zaprášilo :'( .Dneska jsem pekla opět,přidala jsem ke švestkám ještě naložené meruňky a opět vynikajícíl.Vydrží stále vláčný.Děkuji za takový recept O:-)

    • andrejkamilacek | 13. 9. 2011 23:50

      Výbornýýý doporučuji všem...Opravdu se po něm jak se říká záprášilo :-) :-D

    • Lenulik
      Lenulik | 7. 9. 2011 11:37

      rychlý a výborný :-)

    • Petra
      Petra | 20. 8. 2011 19:51

      Dnes jsem upekla tanhle koláč je to opravdu rychlé a výborné jen příště budu dělat z dvojí dávky mám nějak větší plech.Doporučuji :-)

    • drahomíra
      drahomíra | 6. 8. 2011 13:23

      dnes jsem potřebovala upéct hlavně rychle.tento recept je rychlý levný a výborný.určitě ho všem doporučuji.hodnotím známkou č1 :-) :-\ . :-)

    • Jana
      Jana | 4. 8. 2011 15:54

      Je výborný a hlavně rychlý!Zkusila jsem ho dnes poprvé a byl jako peříčko. Jen se po něm zaprášilo! ;-) Hodnotím 3 bodíky

    • radkaa
      radkaa | 30. 7. 2011 16:12

      jo je super ......díky za tip <3

    • Sabina Kuncová | 26. 7. 2011 16:56

      výborné, použila jsem zbytek naložených švestek v rumu;-) doporučuji

    • MartikK
      MartikK | 17. 7. 2011 14:12

      Koláč byl chuťově dobrý, jen těsto mi prakticky nenaběhlo. Bylo vláčné, ale takové hutnější. Nevím, jestli je to normální u tohoto koláče, nebo jestli jsem neměla dát více kypřícího prášku. Dělala jsem na větší plech, tak jsem jako míru kelímek uvedený v receptu použila hrneček o objemu 250ml, takže možná půlka prášku pak byla málo. Jinak hodnotím za 1.

    • luzrova | 6. 7. 2011 22:17

      Peču ho pravidelně a často, pokaždé s jiným ovocem a vždy je vynikající a všem moc chutná!

    • blaba1
      blaba1 | 23. 6. 2011 18:51

      děkujůůů... pak napíšu jak jsem dopad ;-) ;-) 8-) 8-)

    • pippiva
      pippiva | 23. 6. 2011 16:44

      Pecte na 180°C. ja si na drobenku rozpustim maslo a pak pridam postupne polohrubou mouku s cukrem pul na pul (gramy bohuzel nevim, delam od oka)tak aby to drobilo ;-) . Masla je uvedeno 1/2 takze predpokladam 120 g. Hodne stesti, vsechno je jednou poprve. :-)

    • blaba1
      blaba1 | 23. 6. 2011 16:04

      na kolik stupňů pečeme?? O:-) .. pro někoho asi blbá otázka ale jako muž se zas moc v pečení nevyznám 8-) já vlastně nevím ani jak se dělá drobenka noo :'( .....vařím omáčky jako o život ale to sladké ted poprvé <:-)

    • Martina Ž.
      Martina Ž. | 23. 5. 2011 21:24

      Dnes jsem ho zkoušela a je fakt dobrý.Akorát místo švestek jsem dala merunky...

    • alik3 | 30. 4. 2011 13:16

      Použila jsem velký hrnek, protože jinak se mi to zdálo na velký plech málo a tak sem se i nebála dát 200ml zakysané smetany. Na vrch jsem dala broskve a byl výborný, vláčný.

    • terka
      terka | 16. 3. 2011 13:02

      ahoj je to dobree a vyborne,jen na misto svestek sem dala broskine a je to mnaan vyskousejtee :-)

    • Veronika M. | 10. 2. 2011 09:15

      Dělala jsem přesně podle receptu a i když se mi toho zdálo málo, vyšlo to na celý plech a je z toho výborný drobenkový koláč. Dávám za 1

    • Zitule
      Zitule | 2. 2. 2011 19:13

      Ahoj já jsem to taky zkusila je to paráda taky jsem použila větší dortovou formu místo zakysaný smetany jsem dala lepší % smetanu a nemá to chybu ;-)

    • Zitule
      Zitule | 2. 2. 2011 19:11

      sorry že se do toho dostanu ale kelímek u cukrářů je vždy 250ml

    • sarka
      sarka | 27. 1. 2011 18:17

      Vyborne, dala jsem to pect pouze do dortove formy. Misto svestek jsem mela chut na tresne. Doporucuji. Rychlovka a mnamka!

    • m
      m | 7. 12. 2010 11:55

      3 kelimky mouky treba

    • Helena Kriegerova
      Helena Kriegerova | 17. 6. 2010 14:44

      Helena Kriegerová - souhlasím s p.Kolářovou,rychlá příprava ano,ale těsto je lepší asi použít na malinký plech.Já ho dala na větší,potřebuji více kusů,je nás hodně.-))) a je to tak, těsta málo a ani u mě nejsou švestky vidět. Ale i tak si u nás pošmákli.-))chutnala..

    • vlastimil kucera
      vlastimil kucera | 27. 12. 2009 07:56

      Vlastimil Kučera jednoduché a velmi dobré

    • Martina Kolářová
      Martina Kolářová | 25. 9. 2009 19:24

      Tak tento recept rozhodně nezařadím do svých oblíbených. Na normální plech jsem měla toho těsta málo, ono taky asi záleží na tom, jak velký kelímek se použije,což není upřesněno. A navíc těsto bylo asi řidší, takže švestky nejsou vidět :-( Jediná výhoda= rychlá příprava.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 23. 8. 2009 12:04

      Tak koláč je upečen, dala jsem ho na plech 24 x 30 cm, ale je moc vysoký, příště dám na větší 30 x 40. Ale chuťově je moc dobrý. Ta skořicová drobenka nahoře je lahůdka!!! Dávám za 1. Simča

    • Agáta Sikorová
      Agáta Sikorová | 29. 1. 2009 09:04

      Moc dobrý koláč,přípravu zvladly i děti, děkuji

    • Jolana Janková
      Jolana Janková | 11. 8. 2008 18:30

      Děkuji, valím na to :)

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 11. 8. 2008 18:26

      Dát ji určitě můžete, ale pozor - pak bych dala jen 1 tentýž kelímek mouky a cukru bych dala poněkud méně,ale pokud vám nevadí sladké,tak jinak to dodržte, ale mouku bych určitě ubrala na ten 1 kelímek

    • Jolana Janková
      Jolana Janková | 11. 8. 2008 18:19

      Když nemám bílý jogurt, ale jen zakysanku 400 ml, můžu dát jen ji, co myslíte? Děkuji

    • Hana Štricková
      Hana Štricková | 11. 8. 2008 17:12

      Švestky je také výborné posypat místo drobenkou mletým mákem smíchaným s cukrem.

    • Věra Štroblová
      Věra Štroblová | 11. 8. 2008 09:13

      Tak švestky vesele padají a já musím vyzkoušet recept abych mohla hodnotit..

    • Ostružina Lesní
      Ostružina Lesní | 9. 8. 2008 12:56

      Dnes jsem vyzkoušela, musím pochválit. Výborný a jednoduchý koláč . Na velký plech jsem udělala z 1,5 dávky. :-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Drobenka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořicový cukr Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Hermelínové brambory

    Hermelínové brambory

    Med ze sedmikrásek

    Med ze sedmikrásek

    Punčové kokosové řezy

    Punčové kokosové řezy

    Univerzální bramborové těsto

    Univerzální bramborové těsto

    Levné a chutné cibulové brambory

    Levné a chutné cibulové brambory

    Špenátovka

    Špenátovka

    Spaghetti con polpettini

    Spaghetti con polpettini

    Domácí jablečný závin (štrůdl)

    Domácí jablečný závin (štrůdl)

    Italské těsto a výborná pizza

    Italské těsto a výborná pizza

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    26
    Palačinky
    Palačinky
    24
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    20
    Jablečný štrúdl z listového těsta
    Jablečný štrúdl z…
    19
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    17
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie

    Zajímavé články

    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tohle Taťána Brzobohatá nečekala! Nůž na krku od Ondřeje

    Tohle Taťána Brzobohatá nečekala! Nůž na krku od Ondřeje

    AHA.cz Karel Gott: PROBLÉM S PRODEJEM JEHO POKLADU!

    Karel Gott: PROBLÉM S PRODEJEM JEHO POKLADU!

    AHA.cz Deník Aha! 13.4.2021

    Deník Aha! 13.4.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Ženy.cz Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Maminka.cz Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Reflex.cz Normalizace v době covidové: Čím více nařízení, zákazů a prohlášení, tím více obcházení, lží a švejkování

    Normalizace v době covidové: Čím více nařízení, zákazů a prohlášení, tím více obcházení, lží a švejkování

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Další doporučené recepty:

    Bleskový chléb
    Bleskový chléb
    Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
    Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
    Bleskový letní koláč
    Bleskový letní koláč
    Bloody Mary II.
    Bloody Mary II.
    Bloodyho fazole s klobásou
    Bloodyho fazole s klobásou
    BLT sendvič
    BLT sendvič
    • Recepty.cz
    • Bleskový švestkový koláč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí