• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Špagety Carbonara
    Napište svůj komentář k receptu

    Špagety Carbonara

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    2.8
    hodnotilo: 21
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Špagety Carbonara
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 400
        g špagety
      • sůl
      • 1
        lžíce olivový olej
      • 250
        g anglická slanina
      • máslo
      • 100
        g sýr parmazán
      • 6
        ks vejce
      • 3
        lžíce smetana ke šlehání
      • pepř mletý
      • muškátový oříšek nastrouhaný

    Postup přípravy receptu

    1
    Špagety vložíme do vroucí mírně osolené vody s olivovým olejem a uvaříme "al dente" (akorát) - cca 8-10 minut. Scedíme a udržujeme teplé. Slaninu nakrájíme na kostičky a opekáme asi 5 minut na rozpuštěném másle. Často mícháme, aby se nepřiškvařila. Nastrouhaný parmazán smícháme s vejci a šlehačkou. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem. Špagety přidáme k opečené slanině a přilijeme směs smetany a vajec. Nakonec ochutíme mletým pepřem a ihned podáváme.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Špagety Carbonara

    Špagety Carbonara

    Špagety Carbonara

    Špagety Carbonara

    Špagety Carbonara

    Špagety Carbonara

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • MinerShiner
      MinerShiner | 19. 2. 2017 18:18

      dneska jsme to vařili a bylo to výborný

    • MinerShiner
      MinerShiner | 19. 2. 2017 18:17

      dneska jsme to vařili a bylo to výbrné

    • ital
      ital | 17. 7. 2016 07:52

      dios mio ......nerozmnožujte se)

    • Béda
      Béda | 7. 7. 2016 11:18

      Bože to je fujtajbl. Celá vejce a smetana. Tak to aspoň nazvěte jinak vy "mistři kuchaři". Třeba "Lojzkovy nudle".

    • Pichi
      Pichi | 15. 11. 2015 12:08

      Né, pro boha dobrého, smetanu né. =-O

    • Petra
      Petra | 30. 10. 2015 11:27

      přesně

    • Verunka
      Verunka | 4. 8. 2015 15:21

      Bože to je ale prasárna. Kdo to kdy viděl spác to špaget carbonara smetanu. Lidi přestaňte vařit tyhle rádoby italský recepty a podívejte se na originál. To už tam rovnou místo parmazánu můžete nacpat ajdámek a již místo zmíněné soli a pepře vegetu. Jen se ládujte hnusem.

    • Andrea
      Andrea | 3. 8. 2015 11:32

      Opravdu tolik vajec?

    • Lukáš
      Lukáš | 6. 5. 2015 20:02

      Jasně vařte si co chcete, ale nesmíte tomu dávat jméno jiného jídla. Stokrát radši si dám nudné jídlo když bude dodržen recept. Klidně tu mohl bejt recept na guláš pod jménem carbonara...

    • Lukáš
      Lukáš | 6. 5. 2015 19:58

      Tento recept je totální nesmysl.... žádná smetana, žádnej bílek, žádná slanina ani muškátovej oříšek

    • Pavel
      Pavel | 14. 11. 2014 10:19

      nikdo ale neví jestli špagety carbonara opravdu vymyslely italové :-D takže neprzníme jejich kuchyni!

    • michal
      michal | 20. 10. 2014 13:38

      Ano smetanu tam dáváme protože to pak líp chutná kapiš to?

    • Simi
      Simi | 26. 8. 2014 12:40

      Co to je ? Můžete mi někdo vysvětlit ,proč do těch špaget dáváte smetanu ? A nebo ,proč tam dáváte celá vejce ? A ten muškátový oříšek mě odrovnal úplně :) Bez urážky ,ale tomuhle se nemůže říkat Carbonara !

    • Jitka
      Jitka | 12. 8. 2014 12:41

      Šlehačka ve spreji? To si dělají srandu, ne?

    • Raduz
      Raduz | 10. 7. 2014 19:26

      Přesně taak,v Carbonara nemá smetana vůbec co dělat...

    • dr
      dr | 8. 7. 2014 20:48

      Tady jde ale o to, že když se tam dá smetana, tak to nejsou spagety carbonara :-)

    • Maja
      Maja | 3. 4. 2014 20:01

      Naprosto vyborne, dik za recept :-) misto parmazanu jsem dala o neco levnejsi syr Padano a trochu vic smetany

    • Nolimit
      Nolimit | 15. 11. 2013 15:31

      Co to je za sračku? Když je recept na "Carbonara" tak co tam dělá nějaká smetana a muškátový oříšek??? Vaříme alá Babica=umíme hovno, ale serem se všude....

    • hanzakar | 29. 9. 2012 18:02

      Moc jsme si pochutnali, jen jsem slaninu neopékala na másle, sama si pustí hodně tuku. Výborný vydatný oběd. Dávám jedna.

    • Tomas
      Tomas | 4. 5. 2011 17:15

      Musím s Lucií souhlasit, byla by to nuda kdyby všechna jídla vypadala stejně a stejně chutnala, a ke Carbonara má její recept velmi blízko, tak proč ne. Je to báječné...

    • Nicol
      Nicol | 8. 4. 2011 16:58

      Lucie: jenomže když tomu dáte název Carbonara, tak to musíte vařit přesně podle receptu. A tenhle není dobrý. Mám dost kamarádů Italů, kteří se chytají za hlavu, když slyší, co provádíme s jejich jídly. Souhlasím s Fojtou. Pusťte si (pokud nevěříte) alespoň Ital v kuchyni, když už nic jiného - tam přímo říká, že smetana prostě ne. Výmysl Čechů, co przní cizí kuchyni (viz. čínská kuchyně)

    • Lucie
      Lucie | 17. 3. 2011 13:24

      Nikdo Vás nenutí vařit to takhle. Já recept vyzkoušela a byl vynikající. Myslím že záleží na každém jak mu to chutná a navíc ne vše a zvlášť vaření se musí řídit přesnými předpisy pak bychom jedli jen samá stejná nudná jídla.

    • Fojta
      Fojta | 11. 12. 2010 21:00

      Do špaget carbonara se nedává smetana ani muškátový oříšek. A z vajec vetšinou jenom žloutky. Ještě se dává na začátku na olivový olej opéct do zlatova česnek, který má ovonět olej, pak vyhodit Olivový olej bych nedal do vody ke špagetám, ale na pánev ke slanině a česneku (klidně s kouskem másla). Slanina, která se dává do carbonara není anglická slanina - bud pancetta, nebo nejaka jina sušená slanina, pripadně kvalitní uzený bok. Angl. slanina je chutove neco uplne jineho.

    • Martina Žilová
      Martina Žilová | 14. 11. 2009 07:08

      výborné a rychlé, celá rodina si pochutnala, akorát té šlehačky jsem dala více - ( 2dcl )

    • Kacenka Chvojkova
      Kacenka Chvojkova | 28. 10. 2007 20:46

      vyborne, ja jsem akorat pouzila mene vajec a trosku vice smetany.Beruska: carbonara se nepodavaji s rajcatovou omackou..

    • Martina Grasevová
      Martina Grasevová | 7. 9. 2006 14:29

      Výborná ňamka.Konečně něco jiného než "omáčkové"špagety.Parmezán jsem použila podle receptu a ještě k posypání při servírování.Méně jsem osolila a použila trošku podravky.Manžel špagety nejí, ale těmto neodolal a dooost chválil.

    • martin jirout
      martin jirout | 7. 9. 2006 01:56

      špagety carbonara jsou skvělá zíležitostale zkusme je udelat trochu jinak já bych vyřadil muškátový oříšek a místo soli a pepře bych použil třeba vegetu či jinné takovéto dochucovadlo možná to nezní moc italsky ale výsledek předčí vaše očekávání a ještě parmezán bych sypal až přii expedici (podávání,servisu)

    • beruška
      beruška | 6. 9. 2006 18:00

      Tyhle špagety jsem jedla v Itálii v Dolomitech. Nebyly špatné, ale s rajčatovou nebo sýrovou omáčkou jsou mnohem lepší.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety
    Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Máslo Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Špagety Sůl Sýr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Jemný ovocný dezert

    Jemný ovocný dezert

    Šumavský králík

    Šumavský králík

    Pražský koláč

    Pražský koláč

    Valašská zelňačka s houbami

    Valašská zelňačka s houbami

    Kuřecí řízečky - marinované

    Kuřecí řízečky - marinované

    Dvoubarevný roládový pařížský dort

    Dvoubarevný roládový pařížský dort

    Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

    Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

    Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

    Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

    Nudle se shiitake

    Nudle se shiitake

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    52
    Palačinky
    Palačinky
    32
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    26
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    26
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    23
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…

    Sledujte nás

    AHA.cz Prachař prchá od Batulkové! Jako matka jsem selhala, vzpomíná herečka

    Prachař prchá od Batulkové! Jako matka jsem selhala, vzpomíná herečka

    AHA.cz Rána do vazu Dominice Gottové! Podraz od proradného manžílka

    Rána do vazu Dominice Gottové! Podraz od proradného manžílka

    AHA.cz Deník Aha! 13.4.2021

    Deník Aha! 13.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Ženy.cz Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Maminka.cz Neuvěřitelné 'skóre'! Krásná Michaela Salák se stala po páté maminkou!

    Neuvěřitelné 'skóre'! Krásná Michaela Salák se stala po páté maminkou!

    Reflex.cz Šéfka SÚKL Storová: Neznáme vedlejší účinky Sputniku V, chybí informace, můžeme skončit jako Slovensko

    Šéfka SÚKL Storová: Neznáme vedlejší účinky Sputniku V, chybí informace, můžeme skončit jako Slovensko

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Zahradu zútulní dobře vybrané dekorace. 40 skvělých tipů, kde a za kolik je koupit

    Zahradu zútulní dobře vybrané dekorace. 40 skvělých tipů, kde a za kolik je koupit

    • Recepty.cz
    • Špagety Carbonara
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí