Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g ricotta
    • 100
      g mascarpone
    • 120
      g hnědý cukr
    • 30
      g vyloupané nesolené pistacie
    • 3
      ks meruňky cerstve nebo kompotovane
    • 1
      ks vejce 1 cele vejce a 1 bilek
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • Testo
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g ječná mouka
    • 180
      g máslo
    • 50
      g hnědý cukr
    • 1
      ks vejce 1 cele vejce a 1 zloutek
    • prášek do pečiva pul kavove lzicky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených ingrediencí zpracujeme hladké těsto a zabalené do fólie dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice.
2
Pistácie umixujeme v mixéru. Ricottu propasírujeme přes jemné sítko do mísy, přidáme mascarpone, cukr, vejce, rum, pistácie a vymícháme do hladka. Meruňky nakrájíme na kostičky a vmícháme do směsi z ricotty.
3
Těsto vyválíme na pečícím papíru (malou čast těsta si můžeme oddělit na ozdobení) a přeneseme i s papírem do kolačové formy (28 cm), měli bychom mít vytvořeny i okraje. Dno propícháme vidličkou, rovnoměrné naneseme ricottu, ze zbylého těsta vytvoříme mřižku či jinou ozdobu a dáme péct do předehřáté trouby na 180-200°C po dobu cca 40 minut (podle trouby).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: