Koláč z kávové sedliny

moje hodnocení:

3,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g margarín
    • 130
      g moučkový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g rozinky
    • hnědý rum
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 20
      lžička kávová sedlina a skořice na posypání
    • skořice na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozinky namočíme do rumu. Margarín vyšleháme s cukrem, po jednom vmícháme vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a kávovou sedlinu. Přimícháme rozinky. Těsto vlijeme do vymazané vaničkové formy a pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Teplý koláč vyklopíme a posypeme práškovým cukrem smíchaným se skořicí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    13. 9. 2009 18:38

    Hledala jsem něco bez ovoce,krému...,ke kávě.Příjemná změna.Oříšky jsem také přidala.Dávám velkou 1 a ukládám do oblíbených.

  • Ladka K
    Ladka K |

    5. 1. 2008 21:34

    Fakt dobrý koláč. Přidala jsem tam dle vašeho nápadu i sekané oříšky. Je to takový koláč pro dospělé, omladinu nenadchl - káva ještě není jejich hobby.

  • jana kovacova
    jana kovacova |

    14. 4. 2007 17:58

    Opravdu zajímavá chuť. Stojí za zopakování.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    28. 3. 2007 14:24

    Alenka, cukru tam ide 130 g, takže ste to až tak veľmi neprepískla. Som rada, že chutil.

  • Alena
    Alena |

    28. 3. 2007 14:07

    V sobotu jsem koláč upekla, a místo 150g hrozinek jsem dala 150 g cukru moučky a hrozinky tak bez vážení. Došlo mi, že je tam asi překlep. Jinak koláč chutnal při sobotní oslavě všem, polela jsem ho čokoládovou polevou co mi zůstala z jiného dortu.Dávám 1.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    14. 3. 2007 13:43

    Airan, tie hrozienka sú v poriadku, ja som ale hrozienka nevážila, chytím do ruky a sypem podľa oka. Marcelka, veď by ste ho nejedli denne, koľko vecí nezdravých pojeme a možno o tom ani nevieme:)))Samozrejme, kto má citlivý žalúdok, tak si to neupečie.

  • Ladka B
    Ladka B |

    13. 3. 2007 13:27

    Taky jsem brala jako fakt, že je logr pro organismus jedovatý.... ale znám lidi, kteří kafe po dopití ještě lžičkou dojedli...

  • Marcela
    Marcela |

    13. 3. 2007 10:07

    No, jen nevím, jestli "lógr" z kafe není fakt nezdravý! Slyšela jsem, že strašně zatěžuje organismus a v podstatě se ho tělo není schopno zbavit. Asi bych tuhle buchtu fakt neriskovala.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    13. 3. 2007 09:13

    Opraveno.

  • Airan
    Airan |

    13. 3. 2007 08:45

    Kolac vypada krasne, fakt jako makovy, urcite vyzkousim, dekuji za recept. Tery, neni tam misto 150g rozinek cukr?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    13. 3. 2007 07:04

    Zdenka, ďakujem za upozornenie, pri prepisovaní textu mi to vypadlo. Patrí tam 130 g práš. cukru. V popise cukor je, len v ingredienciách mi množstvo vypadlo. Prosím p. Kovářovú o doplnenie. Ďakujem.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    12. 3. 2007 20:32

    Terezko,do těsta nepatří kromě vanilkových cukrů žádný jiný?

  • Martina N
    Martina N |

    12. 3. 2007 14:09

    Ja som tiež na to pozerala v nejakom časopise u sestry.Akurát mi to pripadlo dobre šľaktrafne keď je tam toľko kávy:)Ale vyzerá to fakt dobre.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    12. 3. 2007 13:13

    Áno Alenka. To, čo vám zostane po vypití turka. Recept som našla minulý týždeň a tak ma zaujal, že som hneď včera robila. Kolegyne v piatok povinne filtrovali kávu, dnes dostali za to jednu celú vaničku ( robila som 2x). Chutil, boli prekvapené. Má to chuť ako makový koláč ( teda konzistenciu), nabudúce pridám trocha sekaných orechov.

  • Alena cternarka
    Alena cternarka |

    12. 3. 2007 12:30

    Sedlinou je myšlen "logr"?