Koláč z jíšky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: ko.ki.na

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr krupice
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      dl olej
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      lžička kakao
  • Náplň 1
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 4
      dl mléko
    • 150
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce kakao
    • 250
      g hera
    • 150
      g máslo
  • Náplň 2
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 2
      dl mléko
    • 2
      ks šlehačka v prášku
    • 1
      ks ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšlehat žloutky s cukrem, přidat olej, mouku s práškem do pečiva, sníh a kakao. Dát péct do vymaštěného a vysypaného, hlubokého plechu.
2
Náplň 1: z hladké mouky udělat světlou jíšku (na sucho - bez tuku) zalít mlékem, povařit do husta a rozšlehat. Pak přidat cukr, kakao a tuk - ještě do horkého (nevařit). Vše spolu vyšlehat a rozetřít na vychladlý koláč.
3
Náplň 2: zkaramelizujeme cukr (v kastrolku nechat roztát), zalijeme mlékem a mícháme - karamel se rozpustí v mléce a vznikne karamelové mléko. Necháme vychladnout.
4
Pak přidáme sypké šlehačky a ztužovač a vše vyšleháme. Rozetřeme na první již zatuhlou vrstvu.
5
Zdobíme strouhanou čokoládou, čokoládovou rýží nebo vlastním nápadem.

Komentáře k receptu

  • Ladislava Kyloušková
    Ladislava Kyloušková |

    5. 1. 2008 17:12

    V podstatě máš pravdu, ale je to jíška (bez tuku je zdravější). Zkus to :-)

  • Marketa
    Marketa |

    4. 1. 2008 01:01

    Vypada to dobre, akorat nechapu, jak je mozne udelat jisku bez tuku? To pak neni jiska, ale oprazena mouka, ne?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: