Čočka s rýží

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Karkulin

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku na 1 hodinu namočíme do vody, pak ji 15 minut vaříme, přidáme k ní rýži a zase 20 minut vaříme (do měkka). Na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibulku a nakonec ji přidame k čočce a rýži.
2
Vše zamícháme a podáváme s kyselou okurkou.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Čočka Rýže Slunečnicový olej Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • gábina
    gábina |

    28. 3. 2016 19:53

    a kolik je toto porcí??? :-\

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    16. 1. 2016 12:59

    Dnes jsem vařila k obědu a musím říct, že to byla příjemná změna... :-)

  • foltpa
    foltpa |

    1. 4. 2014 22:59

    Kolik vody potrebuji na tuto porci?Na ryzi 2hrnky a na cocku?Dekuji predem za odpoved.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    5. 1. 2014 14:26

    Na první pohled jednoduché jídlo, ale po vánočním tučném a sladkém stravování neuvěřitelně bodlo. Trochu jsem se při postupu řídila komentářem anonyma z 31.12.2007, hlavně co se týče koření, a opravdu jsme si pochutnali. Fotka bohužel není z nejkrásnějších, tyto "směsi" bohužel nevypadají úplně reprezentativně :)

  • pippiva
    pippiva |

    22. 8. 2011 16:54

    Chutne jidlo, cocku jsem varila s bobkovym listem a chvili pred dovarenim jsem pridala jsem mrkev a rapikaty celer (oboji rozmixovano) a cerstvy rozmaryn. Cibule jsem mela trochu malo, ale i tak nam chutnalo. Na foto nezbyl cas, tak priste :-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    8. 4. 2011 14:44

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    8. 4. 2011 09:01

    Není příloha

  • Monika Telekyova
    Monika Telekyova |

    5. 10. 2008 13:07

    Chutny a zdravy obed, pouzila som hnedu cocku a ryzu natural, dochutila kari, stipkou soli a kapkou pikatniho kecupu

  • Anonym
    Anonym |

    31. 12. 2007 16:48

    Tuto kombinaci máme moc rádi (ale v tomto receptu dávám přednost hnědé čočce, protože červená se rychle rozvaří), dělám ji malilinko jinak: rýži osmažím za stálého míchání na trošce oleje 2-3 minuty, přidám uvařenou čočku, osolím, okořením (po špetkách - muškát. oříšek, pepř, skořice, římský kmín, kurkuma), zaliju horkou vodou nebo vývarem (masovým nebo zeleninovým), aby hladina byla 2cm nad povrchem rýže a promíchám. Na mírném ohni dusím 20-25minut, až se všechna voda vsákne do rýže. Před podáváním posypu cibulku opečenou dočervena. Výborný je k tomu bílý jogurt ochucený solí a česnekem.

  • vitez
    vitez |

    17. 11. 2007 12:39

    dnes jsem to vyzkoušel a celé rodině to moc chutnalo - ale místo obyčejné čočky jsem použil červenou čočku a vařil rovnou společně bez namáčení s parboloidovou rýží asi 20 min + nešetřete cibulí + trocha sojové omáčky (asi není nutné) + na talíři salát z čínského zelí s jogurtem a kefírem - bez toho salátu by to bylo asi trochu suché - dobrou chuť a dobrou noc

  • kristina
    kristina |

    25. 7. 2007 15:53

    já vařím čočku zvlášť a hned od začátku do ní přidávám na kolečka nakrájenou mrkev a někdy růžičky květáku - někde jsem totiž četla, že je lepší vařit mrkev rovou s čočkou - ta totiž obsahuje tuky, které do sebe vstřebají A vitamín uvolněný z mrkve. A navíc je to moc dobré :o)

  • Anonym
    Anonym |

    5. 7. 2007 15:31

    tenhle recept je naprosto vynikajicí a velmi často se k němu vracím,tak musím i pořádně pochválit.jsem docela zmlsaná a čočka byl pro mě docela problém,ale tuhle kombinaci doslova miluju!!přidávám vegetu i trochu sojovky,cibule tomu dodá perfektní chut a já mám pocit,že jím občas zdravě a dietně a ještě mi to strašně leze:)))moc díky za levný,vynikajicí recept

  • Anonym
    Anonym |

    31. 5. 2007 17:09

    muze se take puzit cocka cervena, kterou ani nemusite namacet, do osmahle cibulky nakrajenych rajcat nebo pridat trochu kari nebo chilli papricek

  • angi
    angi |

    30. 5. 2007 10:29

    bylo to překvapivě výborný.tatka se na to tvářil nedůvěřivě,ale pak jsme všichni jen mlaskali:))díky za levný a zdravý recept

  • Lola
    Lola |

    20. 2. 2007 13:03

    je to výborná mnamka, samozrejme je lepsi z rýži natural a taky je dobra z mrkvi na kolecka a nebo kdyz se do kyseleho zeli ... vlastne do vařeneho kyseleho zeli delane jako polivka muzete pridat jakekoli lusteniny ovesnou kasi brambor..vše co dum da...je to super

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    6. 11. 2006 12:44

    Tak,už jsem ji přivedla k dokonalosti(aspoň podle nás:o),přidala jsem podušené houby-asi 2 lžíce a servírovala s volským okem.Mňam,mňam :o))

  • halina polska
    halina polska |

    4. 11. 2006 20:37

    bardzo dobra -budu hotowac

  • ben-es
    ben-es |

    1. 11. 2006 09:27

    Čočka s rýží je oblíbená kombinace, ale je to vlastně jenom základ pro další fantazie kuchařů..též dobrá rýže s fazolemi a kari.

  • Markéta K.
    Markéta K. |

    7. 10. 2006 19:19

    Mohu jen doporučit. Výborné s dresinkem - zakysaná smetana/bílý jogurt, citronová šťáva, nať petrželky, tahín.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    31. 8. 2006 22:27

    Moje kámoška ochutnala a moc pochválila.Je sice pravda,že jsem tuto čočku obohatila o trochu sójové omáčky,koření klasík a vegety,pár kapek šťávy z okurek a bylo to vážně moc dobré papání za pár kaček.Jo,málem bych zapomněla na dvě malé okurčičky,které jsem nakrájela do pokrmu a nechala v něm prohřát.Vážně výborné.:o))

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    31. 8. 2006 13:59

    Tak tohle jdu vyzkoušet.Stejně jsem přemýšlela co synovi na zítřejší oběd.Jen jsem nikdy nezkoušela čočku v kombinaci s rýží.To jsem tedy zvědavá:o)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: