Rýžová polévka zapražená-se zeleninou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Spařenou,opranou rýži osmažíme na 20 g másla.Na zbytku másla si osmažíme hrubě pokrájenou zeleninu dle vlastního výběru,pak zaprášíme moukou,ještě chvilku orestujeme,zalijeme vývarem,rozmícháme,přidáme osmaženou rýži a vaříme do změknutí rýže.Nakonec přidáme petželku,dochutíme solí a podáváme.
2
Zjemnit můžeme smetanou se žloutkem.
3
*Babiččin recept :-)
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Petrželka Rýže Sůl Vývar Zelenina
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anna Myšková
    Anna Myšková |

    29. 1. 2016 11:24

    Vynikající polévka. Má mnohem lepší chuť s osmaženou zeleninou než když se neosmaží. Tak jsem to znala a dělala vždycky, ale teď už určitě jen takhle.

  • Makovičková
    Makovičková |

    19. 10. 2015 12:19

    Z mražené zeleniny to je podle mně nejrychlejší polévka co znám a rýži jsem osmažila se zeleninou dohromady. Byla výborná.

  • Lišková Hana
    Lišková Hana |

    22. 6. 2013 14:09

    Zeleninu jsem taky použila mraženou a polévka to byla opravdu výborná.

  • MartikK
    MartikK |

    27. 9. 2012 09:13

    Rychle uvařená a moc dobrá. Použila jsem mraženou zeleninu proužky mrkve a petržele a růžičky květáku a brokolice.

  • Kája Drobná
    Kája Drobná |

    29. 6. 2011 07:29

    tu máme všichni rádi :-)

  • Michaela
    Michaela |

    25. 5. 2011 08:10

    Vynikající polévka za pár minut :-)) .

  • Květule
    Květule |

    21. 4. 2011 07:09

    Tuhle polévku dělám, když mi zbyde už vařená rýže ;-) , je výborná.

  • Monika
    Monika |

    16. 2. 2011 18:15

    Tuhle mají děti nejraději,někdy dělám i ze zmražené zeleniny a je velmi rychlá.