Rýžové koláčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička kari madrás
    • 80
      g strouhanka japonská strouhanka Panko
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce škrob rýžový
    • 25
      g zázvor
    • 150
      g krevety loupané
    • koriandr
    • rostlinný tuk na smažení
    • 1
      lžička pískavice mletá
    • 200
      g rýže basmati
    • 2
      lžíce ghí
    • mangový prášek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozehřejte ghí a opečte na něm rýži. Zalijte ji vodou tak, aby byla ponořená na šířku prstu, osolte a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 15 minut. Vypněte a nechte dojít pod pokličkou.
2
Pak rýži promíchejte. Mezitím najemno nastrouhejte zázvor. Krevety nasekejte na kousky a smíchejte se zázvorem, kořením, škrobem a koriandrem a promačkejte spolu s rýží. Dochuťte solí a pepřem.
3
Z těsta tvořte koláčky a obalujte je nejprve v rozšlehaných vejcích a potom ve strouhance. Na rozpáleném oleji poté usmažte dozlatova.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: