Dobrá rýžová polévka se sýrem

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: BILKOVAI

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g rýže
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 80
      g sýr
    • sůl
    • 3
      lžíce rostlinný olej 2-3
    • petrželka
    • podravka nebo zlatý hovězí bujon

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude rýže měkká. Lehce osolíme, ochutíme podravkou nebo kostkou bujonu a podáváme hustě posypanou strouhaným sýrem a sekanou zelenou petrželkou.
2
Je rychlá, dobrá a troufám si říct, že i dietní.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kiki
    kiki |

    9. 1. 2012 13:49

    Tak dneska byla k obědu :-) Budu ji dělat častěji, moc jsme si pochutnali

  • Zuzka
    Zuzka |

    6. 4. 2011 09:38

    Taky mi dneska chyběla inspirace, přítel je hodně polévkový a občas už nevím jaké mám vařit a díky tomuto receptíku jsem si uvědomila, že rajská polévka už nebyla dlouho a od včera mi zbyla rýže tak jdu na ní :) Díky za tip.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    31. 3. 2008 12:56

    Strašně ráda se dívám v v receptech na polévky a tady je zase jedna,která neunikla mému oku.Moc děkuji,protože,jak všechny víme a známe,inspirace fakt někdy chybí,takže vyzkouším.Jana

  • Dáša
    Dáša |

    21. 3. 2008 18:49

    Polévku jsem s chutí vyzkoušela. Přidala jsem sušenou bazalku, na zjemnění přímo na talíř jsem dala lžičku zakysané smetany a lahodná krmě uspokojila i ty nejnáročnější jazýčky.Pro změnu lze polívku podávat s těstovinami -ty nejmenší mušličky.