Kuřecí prsíčka ala iNDY

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: iNDYCZ

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 1
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička provensálské bylinky
    • 1
      špetka kari
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 1
      lžička gyros koření
    • 1
      lžička petrželová nať
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      dl pivo
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžička chilli nebo tabasco

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, smícháme s cibulí nakrájenou na kostičky a česnekem (4 stroužky česneku nakrájíme na plátky, 2 stroužky česneku prolisujeme), kořením, petrželkou, sojovou a worchestrovou omáčkou, pokapeme olejem a přiměřeně pivem. Necháme 20 minut odležet. Poté maso zprudka opečeme na oleji. Podáváme s brambory a zeleninovou oblohou. Můžeme dochutit na talíři chilli omáčkou nebo tabascem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    14. 11. 2010 09:48

    Prosím doplnit autora: Zdeněk Kovář

  • Zdeněk Kovář
    Zdeněk Kovář |

    9. 2. 2006 16:26

    Hanka Linkhart: zkuste hledat "PROVENCALE SPICES" (provencalske koreni nebo provencalske bylinky) v nejakem gourmet shopu v Australii.

  • HANKA LINHART
    HANKA LINHART |

    24. 7. 2005 12:43

    Urcite je to vynikajici,ale bohuzel nevim,kde mam jit pro to koreni.[provicalske nebo tak nejak]Mi tady v Australii mame opravdu vse,ale tohle koreni asi nenajdu nikde.Muzu to nahradit necim jinym.Presto,ale moc dekuji.Urcite to vyskousim. HANKA- AUSTRALIA.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    5. 6. 2005 13:29

    Výborná kombinace koření. Nikdy bych si nepomyslela, že tolik druhů koření najednou může jít dohromady. Určitě tohle jídlo bude patřit k našim oblíbeným!

  • Máša Preislerová
    Máša Preislerová |

    2. 6. 2005 08:04

    Musím také tento recept pochválit. Všem doma chutnalo.

  • Lubor 2
    Lubor 2 |

    15. 5. 2005 06:06

    Super :-D. Jo a pro Kamilu, to nebude asi receptem, ale rukama :-(

  • Robert Vontszemű
    Robert Vontszemű |

    23. 2. 2005 14:44

    Nazval jsem to:" Co jsme doma nenašli",ale žena se svým "Vylekaným masem" byla rozhodně blíž pravdě...

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    24. 1. 2005 07:58

    Tak jsem tento recept konečně zkusila a musím říct, že jsem ráda, protože je to vynikající a velice chutné!!!!!! Protože nás bylo včera k obědu včera více, dělala jsem to z téměř 2 kg masa, mladší syn chodil ujídat ještě před obědem. Vylepšila jsem to nakrájenými žampiony, protože ty dávám dost často do takovýcdhto receptů. K tomu bramborovou kaši, pěkně našlehanou a salát z kyselého zelí. Byla to dobrůtka, skoro se to nemuselo kousat.....

  • Linda Sládková
    Linda Sládková |

    20. 1. 2005 12:35

    Bylo to opravdu výborné! Místo brambor jsme si k tomu dali kus kus uvařený v zeleninovém bujónu a bylo to výborné!!!!

  • Mlsounek
    Mlsounek |

    22. 12. 2004 14:34

    Záleží na každém jak sladí poměr koření. Když to někdo přežene nemůže soudit, že by recept byl špatný, správný kuchař si poradí a myslím, že je to chuťovka...

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    22. 12. 2004 13:28

    Jan Michalko: kazdemu chutna neco jineho. Co se pozivatelnosti tyce, jde o to, jestli jste to pripravil dle uvedeneho postupu nebo podle sebe. Dle ostatnich komentaru a nazoru si kladu otazku, kde asi soudruzi z NDR udelali chybu ...

  • Jan Michalko
    Jan Michalko |

    22. 12. 2004 12:51

    Podle me to je moc koreni najednou a nakonec se to ani neda jist.

  • Ivule
    Ivule |

    13. 12. 2004 13:54

    Mému muži to nechutnalo,nemá rád bylinky, ale já se synem jsme si na tom pošmakovali už poněkolikáte.

  • Pavla Karbanova
    Pavla Karbanova |

    12. 12. 2004 15:39

    Nám to teda moc nechutnalo. Nic zvláštního.

  • sabrina
    sabrina |

    30. 11. 2004 14:41

    opravdu vynikajici.....pohadka :-) musim rici lepsi rizky jsem nejedla. dekuji

  • Blanka
    Blanka |

    28. 11. 2004 17:19

    Zkusila jsem přesně dle návodu. Opravdu vynikající!! Jen na závěr jsem maso vyndala a zbylou směs zalila smetanou..nemělo to chybu.

  • Petr
    Petr |

    22. 11. 2004 18:30

    Právě jsem to vyzkoužel a musím souhlasit. Bylo to velmi chutné. Jediné, co mi chybělo byl gyros. Příště si ho ale seženu.

  • MILAN
    MILAN |

    20. 11. 2004 08:50

    SKUSIM TO.

  • Luba Jurcakova
    Luba Jurcakova |

    8. 11. 2004 21:33

    Vyborna obmena: do masa nedavam pivo, len na zaver pokvapkat olejom, aby sa vsetko "spojilo". Nechat v ladnicke odlezat. Po osmazeni vybrat z panvice, vypek zaliat asi 1,5 dcl sladkej smotany, dochutit kari a solou. Potom zaliat maso a podavat s ryzou. Dnes som to varila - verte stoji to za to!

  • Lubor
    Lubor |

    2. 11. 2004 20:01

    Vynikající

  • Mila Korinkova
    Mila Korinkova |

    31. 10. 2004 14:20

    nemela jsem gyros a cibuli jen cervenou,maso jsem nakrajela na spalicky a cibuli na nudlicky, nechala odlezet asi 5 hod a byla to basta velika,recept okamzite adoptuji,vyzkousim original s gyrosem a "rozkecam dal " - diky

  • Yvonka
    Yvonka |

    12. 10. 2004 16:13

    Pro dospělé vynikající, pro děti trochu méně česneku.

  • Kristýna
    Kristýna |

    29. 9. 2004 12:47

    Taky jsem to vyzkoušela a opravdu vynikající recept, ještě teď se oliziju když si na tu dobrotu vzpomenu :-)))))

  • Vašek Ostádal
    Vašek Ostádal |

    19. 9. 2004 17:31

    Vynikající je málem slabé slovo. Lze vytvořit i z dalších druhů bílého masa (krůtích či kuřecích vykoštěných stehen - je to ještě šťavnatější). V receptu není přímo uvedeno, ale asi se rozúmí, že před tepelnou úpravou masa seškrabeme marinádu, tu pouze lehce provaříme v hrnečku a na hotové maso či přílohu nalijeme. Tato tepelně upravená marináda se dá právě chilli či tabaskem ještě dochutiti.

  • Martin Kubát
    Martin Kubát |

    19. 9. 2004 12:51

    Marinádu jsem přidal k poloopečenému masu a v tom do dodusil, pak s tím přelil brambory na talíři. Fakt dobré. Bál jsem se, že díky mnoha směsem koření to nebude mít výraz,ale překvapilo mne to. Doporučuju. Je to za chvíli hotovéa ne drahé.

  • Maja
    Maja |

    10. 9. 2004 13:28

    Opravdu moc chutné, na hotové prsíčka jsem nastrouhala nivu a bylo to výtečne.

  • Daniela Tučková
    Daniela Tučková |

    4. 9. 2004 22:06

    Opravdu moc dobré, i manželův mlsný jazýček bylmoc spokojený.

  • r.
    r. |

    31. 8. 2004 13:34

    naj kuracie prsicka ake som jedol;) a co sa tyka toho "laku" skusil som ho pripravit vo "vypeku" od prsicok - dolial som troska piva, pridal chili omacku, nechal zahustnut a bolo to super;)

  • Bozule Bozulová
    Bozule Bozulová |

    19. 7. 2004 22:32

    prsíčka jsou skvělé - je to vynikající mňamka ***

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    19. 7. 2004 19:36

    Marinadu muzete prilit k opekajicimu se masu a stavou z marinady pote polit brambory.

  • Beda Travnicek
    Beda Travnicek |

    16. 7. 2004 21:06

    Tak si ho mel vypit setrilku :)

  • Petr Jančálek
    Petr Jančálek |

    12. 7. 2004 15:48

    Potvrzuji, je to výtečné. Akorát by mě zajímalo, jestli jde využít ten lák, ve kterém to bylo naloženo. Bylo mi líto ho vylívat, protože byl moc dobrý.

  • Garli
    Garli |

    26. 6. 2004 20:39

    Neskutečné !!!!

  • Misa
    Misa |

    21. 6. 2004 15:25

    Je to mňamka!

  • Aťa
    Aťa |

    13. 6. 2004 20:05

    Asi neřeknu nic nového, vynikající!

  • Anonym
    Anonym |

    12. 6. 2004 16:32

    Výborné!!!!!!!!!!!

  • jedlík z jedlíkova
    jedlík z jedlíkova |

    9. 6. 2004 13:33

    Vyborné!

  • JANA NIESNEROVÁ
    JANA NIESNEROVÁ |

    6. 4. 2004 02:52

    TENTO RECEPT JE VELMI DOBRÝ,BA PŘÍMO VYNIKAJÍCÍ,VYZKOUŠEJTE. JANA

  • Ivo
    Ivo |

    5. 4. 2004 20:26

    Skvělý recept-lepší jsem ještě nejedl-a to kuře nemusím mít!

  • Ala Ind
    Ala Ind |

    5. 4. 2004 20:25

    Skvělý prsíčka-lepší sem eště nejed

  • Ladin
    Ladin |

    2. 4. 2004 22:03

    Škoda jen glutamanu v kořenících směsích a sójovce. Ono pak chutná dobře všechno. Tedy mozek si to myslí. Líbí se mi ale ten krájený česnek. Přeji dobrou chuť!

  • Jana
    Jana |

    20. 3. 2004 19:19

    Bylo to strašně moc dobré, doporučuji všem!

  • Lucie
    Lucie |

    19. 3. 2004 09:33

    Bylo to vynikající, doporučuji.

  • rostislav dzuik
    rostislav dzuik |

    16. 3. 2004 16:36

    bylo to dost dobrý doporučuji

  • Milan
    Milan |

    21. 2. 2004 11:42

    opravdu super

  • Vendy Zdražilová
    Vendy Zdražilová |

    9. 2. 2004 07:40

    Tak jsem v sobotu uvařila tento pokrm a strašně moc nám to chutnalo. Fakt výtečné, doporučuji.

Další doporučené recepty: