Kuřecí prsíčka na červeném víně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kuřecí maso prsa
    • 500
      ml červené víno
    • 100
      g karotka
    • 4
      ks česnek
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      g slanina
    • 150
      g jarní cibulka
    • 250
      g žampiony
    • 0,5
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Na ozdobu
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme. Karotku očistíme, nakrájíme na plátky, zalijeme červeným vínem a olejem, přidáme sůl, koření a česnek nakrájený na plátky. Směs krátce povaříme a necháme vychladnout. Pak prsíčka vložíme do marinády a necháme na chladném místě asi 8 hodin odležet. Poté maso vyjmeme a marinádu přecedíme.
2
Slaninu nakrájíme na proužky, očištěné cibulky přepůlíme. Slaninu, cibulky a maso krátce orestujeme. Potom zalijeme trochou marinády a pod pokličkou dusíme doměkka. Ve zbylé marinádě rozetřeme dohladka solamyl. Asi po 20 minutách přidáme pokrájené žampiony a zalijeme je marinádou se solamylem. Prsíčka upravíme na míse a ozodobíme petrželkou a proužky červené papriky. Podáváme s rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pospipo
    pospipo |

    9. 2. 2012 13:51

    Velice výborné, lehké, chuťově vyvážené, rozhodně zopakuji a samozřejmě všem doporučuji ;-)

  • Anonym
    Anonym |

    9. 3. 2007 13:01

    Skusila jsem tento recept a moooooc se oblíbil tak ho třikrát do měsíce dělám, děti i mům manžel si ho oblíbil. Máte další recepty??? Spozdravem A.R.

  • Liliana
    Liliana |

    5. 3. 2007 16:31

    Ty jo...učím se vařit a všem to šmakovalo..včetně mého vybíravého bráchy:o) doporučuju:-)

  • Haweky
    Haweky |

    1. 3. 2007 13:28

    ..už vím co udělám k obědu v neděli, vypadá to skvěle a určitě to bude i báječně chutnat

  • Petr
    Petr |

    28. 2. 2007 16:59

    rozhodně vyzkouším, vypadá to skvěle

  • Dášenka
    Dášenka |

    25. 2. 2007 00:49

    no... je mi 16 a ucim se varit... a tento recept neni prilis slozity a presto nevypada nijak jednoduse jako treba krupicova kase=) prestoze na tom s varenim zatim nejsem moc dobre, vsem to chutnalo=) vrele doporucuji

  • Jan Nemec
    Jan Nemec |

    19. 2. 2007 15:05

    je mi sice jenom 14 let, ae vyzkouším to, jako překvapení pro rodiče.:-)))

  • Alojs Ježek
    Alojs Ježek |

    15. 6. 2005 22:55

    Kuřecí steaky jsou lepší, vyzkoušeno:o)