Martinské rohlíčky pro Zuzku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 20
      g droždí
    • 150
      g máslo nebo Hera
    • 600
      ml mléko
    • 4
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • vanilkový cukr
    • 150
      g mák mletý
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      lžička zavařenina rybízová
    • 1
      ks vejce na potření
    • hladká mouka na vál
    • tuk nebo pečící papír

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozmíchejte ve 100 ml vlažného mléka 3 lžíce cukru a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek. Mouku prosejte do mísy, přidejte lžičku citronové kůry, 200 ml vlažného mléka, žloutky, rozpuštěný vlažný tuk a vzešlý kvásek. Vypracujte hladké těsto, které se nechytá mísy ani vařečky, zakryjte utěrkou a nechte asi hodinu kynout.
2
Mák smíchejte se 3 lžícemi cukru, 300 ml mléka a přiveďte k varu. Míchejte, dokud hmota nezhoustne. Potom v ní dobře rozmíchejte zavařeninu, dochuťte citronovou kůrou, skořicí a vanilkovým cukrem a nechte vychladnout.
3
Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly a každý rozválejte na pomoučněném vále na kulatou placku. Rádlem jí rozkrájejte na podlouhlé trojúhelníky. Na každý položte lžičku náplně. Trojúhelníky stočte do rohlíčku, dobře přimáčkněte cípek a přendejte na připravený plech. Rohlíčky nechte ještě chvíli kynout, potřete je rozšlehaným vejcem a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
4
Dozlatova upečené rohlíčky ještě teplé posypejte moučkovým a vanilkovým cukrem a nechte vychladnout.

Komentáře k receptu

  • Renata
    Renata |

    12. 11. 2016 21:17

    Děkuji za nejlepší recept na martinské rohlíčky. S těstem je radost pracovat a jsou opravdu výborné! :-) Dělala jsem makové a tvarohové a ač nejsem úplně "maková", musím říci, že s mákem jsou opravdu nejlepší.

  • Monika
    Monika |

    15. 11. 2015 11:17

    Dobrý den, zrovna jsem dodělala rohlíčky a jsou výborné. Určitě se po nich utlučou. Děkuji za výborný recept. :-)

  • Iveta
    Iveta |

    11. 11. 2015 12:01

    Děkuji za recept, jsou to nej rohlíčky, které jsem se doposavaď dělala <3

  • Iveta
    Iveta |

    11. 11. 2015 07:19

    Těsto kyne, náplň stydne, snad se povedou O:-)

  • Mirka
    Mirka |

    5. 5. 2013 21:23

    Delala jsem je tyden dopredu, zamrazila jsem je a pak vytahla na svoji svatebni party na Floride (s povidly, makem, tvarohem, a take s jablky) vsem amikum moc chutnaly!!! Dekuji za skvely recept! Je to vynikajici testo, velmi chutne a hezky vlacne ...no super! <3 8-) :-)

  • Denisa
    Denisa |

    4. 1. 2013 19:36

    Povedlo se <:-) a hned napoprvní!

  • Pokorná
    Pokorná |

    13. 1. 2012 13:25

    Nebyly zrovna Martinské, nebyly ani pro Zuzku, ale byly úžasné. <3

  • renata
    renata |

    23. 10. 2010 19:49

    :-) jsou výborné

  • recepty73
    recepty73 |

    21. 10. 2010 10:16

    Jj,makové jsou ,,prý,, ty ,,pravé,, :-D :-D :-D (to slovo nemám rád).Doufám,že se povedou O:-) :-* .Zuzi,pak je vyblejskni ;-) :-P .Povidla taky můžu,nejraději v kombinaci s tvarohem :-P :-D

  • Zuzka
    Zuzka |

    21. 10. 2010 09:45

    Jirko, díky moc, vyzkouším, uvidím, pro který se nakonec rozhodneme. Budeme dělat s makovou náplní (já teda nejradši povidlí), ale prý makové jsou ty pravé svatomartinské. :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 10. 2010 19:12

    Tyto rohlíčky jsou také výborné s ořechovou nádivkou :-P ;-)