Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: casino

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozemleté mandle (nemusí být loupané) umícháme (v robotu) s bílky, cukrem a kůrou. Pak vmícháme (ručně) drobečky.
2
Z těsta lžičkou vykrajujeme kousky které obalujeme v mandlích - vytvoříme válečky, které na plechu (povoskovaný, nebo papír na pečení) upravíme do tvaru rohlíčků.
3
V mírné troubě pečeme do růžova. Ještě horké potřeme rozvařeným cukrem, aby se leskly.
4
Poznámka: obalovat sněhové těsto není tak složité, jak by se mohlo zdát; podle velikosti bílků je možno těsto zahustit strouhanými mandlemi a drobečky. Je na každém zda použije jeden druh jádroviny, nebo je bude kombinovat. Pokud do těsta použijete oříšky, tak raději loupané (tedy pražené).
5
Pečivo je vhodné nechat pár dní odležet - změknout.
6
Uvedená dávka je asi na 1 a 1/2 plechu.
7
Zdroj: upraveno podle M.J. Sandtnerové
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr Mandle Moučkový cukr Piškoty Voda
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Číslo
    Číslo |

    12. 2. 2011 00:02

    Casíno malinko jsem zjednodušila, žádné obalování, lískové a mandle uvnitř, žádné drobečky. Rovněž jsem ubrala cukr, potírání vyzkouším příště. <:-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: