Masové závitky v zelí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vepřová kýta , krkovice, plec, kotleta nebo drůbeží řízky cca
    • 250
      g anglická slanina , moravská, váhalova... cca
    • sůl
    • koření dle vlastní chuti: paprika, pepř, česnek, tymián, majoránka... Nebo směs na vepřovou pečeni, grilova
    • 700
      g kysané zelí okapané, množství dle chuti, cca 500 -
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso dle vlastního výběru (může být i libovější bůček) pokrájíme na tenké plátky, které osolíme a kořeníme, poklademe na ně plátky slaniny a zavineme do ruliček, které vmáčkneme (můžeme i zelím zasypat) do mírně osolené a opepřené zelné směsi, nasypané do vymazaného pekáčku, umíchané z okapaného zelí, zbylé slaniny, nastrouhaného česneku a pokrájené cibule (můžeme předem osmažit). Pokud závitky nejsou pod zelím, potřeme je sádlem nebo pokapeme olejem a vložíme zaklopené do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60-75 minut (dle druhu masa). Je-li třeba, podléváme během pečení vývarem.
2
Podáváme s bramborovými noky, knedlíkem, bramborem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzana
    Zuzana |

    9. 1. 2017 07:59

    Skvělý nedělní oběd. Ď.

  • Karlula
    Karlula |

    9. 7. 2016 21:27

    Moc dobré :-*

  • Karin Bocková
    Karin Bocková |

    10. 4. 2016 12:12

    Moc dobré a jednoduché!!! Chutnalo všem i těm, co zelí moc nemusí. Příště udělám více i na přidání. :-)