Pivní čokoládový dort dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek pivo - černé
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 2
      hrnek hnědý cukr
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • kakao 3/4 hrnku
    • 3
      ks vejce
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      kostka máslo
  • poleva
    • 2
      ks čokoláda na vaření
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky vmícháme prášek do pečiva, přidáme cukr a špetku soli.
2
V rendlíčku si rozpustíme máslo, zasypeme kakaem a zalijeme pivem.
3
Vejce vyšleháme, společně se zakysanou smetanou. Toto smícháme se směsí z rendlíčku, s kakaovým máslem s pivem.
4
Důkladně promícháme a přidáme k mouce. Uhněteme těsto, prošleháme šlehačem a vylijeme do formy.
5
Láďa Hruška uvedl jako dobu pečení hodinu a čtvrt při teplotě 170°C.
6
Až se dort upeče a než nám vychladne, připravíme si mezitím jednoduše polevu. Nejprve velmi mírně, svaříme smetanu, tu pak odstavíme a vmícháme do ní máslo a čokoládu rozlámanou na menší kousky. Vyčkáme až se vše rozpustí a pak jen utřeme do hladka.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.