Marinované hovězí žebro

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí žebra s kostí
    • sůl
    • 2,5
      lžíce kečup - jemný
    • 2,5
      lžíce hořčice
    • 2,5
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 1
      ks feferonka
    • 2
      dl pivo - černé
    • 600
      g kořenová zelenina mrkev, celer, petržel
    • bobkový list
    • nové koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí žebro pomalu uvaříme v osolené vodě spolu se zeleninou, bobkovým listem a novým kořením doměkka. Hotové maso dáme ještě teplé do marinády umíchané z kečupu, hořčice, oleje, pepře, feferonky a piva na noc odležet.
2
Další den pak žebro pečeme v rozpálené troubě 15 - 20 minut na 220 stupňů.
3
Podáváme s čerstvým chlebem a restovanou cibulí.

Komentáře k receptu

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    11. 5. 2010 10:38

    Jo, tohle by mi chutnalo, i když hovězí moc nemusím, žebro je jiné, má jemnější maso :-p