Pikantní buřty v pivu a kečupu

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks buřty
    • 3
      sklenice kečup - ostrý výborný je Gurmán-pikant
    • 1
      ks cibule
    • 3
      dl pivo - černé
    • 8
      stroužek česnek
    • francouzská hořčice
    • červená paprika
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za střed nařízneme, řez pomázneme po obou stranách hořčicí a popaprikujeme malou špetičkou papriky, dále do řezu vložíme kolečko cibule a dva až tři plátky česneku. Takto připravené buřty vložíme do pekáčku či misky řezem nahoru. Buřty dáváme těsně k sobě, aby se nerozvíraly. Smícháme kečup a pivo a tímto nálevem podlijeme buřty. Ke konci zapékání můžeme přidat (není nutné) plátkový sýr. Zapékáme v předehřáté troubě 15-25 minut, (podle velikosti po 15 ti minutách ochutnáme jsou-li dostatečně prohřáté).
2
Příloha: čerstvý chléb a pivo.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • martin
    martin |

    7. 1. 2012 12:12

    tuhle věc znám moc dobře akorat cibuli nakrajenou na kolečka kterou posipeme ty buřty které jsou překrojené na pul řezanou stranou dolu a nařízlé z vrchu zalijeme rozdělanym kečupem v pivu a lehce okořeněné cayenským pepřem pozor nikdy nesolit je lepší když je zálivka řídká víc piva

  • Ladislav Dorazin
    Ladislav Dorazin |

    5. 6. 2008 18:31

    No,řekl bych,že k sobotní bečce,pokud výjde počasí,by mne s tím nikdo nevyhodil.Akorát bych se rád zeptal,pokud to někdo ví,ten špekáček mám naříznout z obou stran?Jinak bych to zkusil,když je to k tomu pivečku.