Na pánvi s troškou oleje orestujeme hrubě nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kousky nakrájené maso, které jsme osolili, opepřili, okořenili...
více o Pikantní gyros v housce
Na nudličky pokrájené maso orestujeme na oleji s kouskem másla. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a promícháme. Zakápneme sojovkou, přidáme na proužky...
více o Kuřecí směs s bramboráčky
Kuře dobře omyjeme. Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, sojové omáčky, kečupu a soli. Touto směsí potřeme kuře zevnitř i vně a necháme chvíli...
více o Grilované kuře
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a zvolna opečena na oleji. Potom je necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme, pórek...
více o Těstovinový salát s kuřecím masem
Na oleji rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek nakrájený na kousky. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky, protlak, sůl, pepř,...
více o Pikantní fazolky
Ramu vyšlehat napřed s Apetitem, nastrouhaným eidamem a postupně přidat všechny suroviny, cibuli nakrájet najemno. Kdo má rád ostřejší, může i...
více o Sýrová pomazánka
Fazole den předem namočíme a pak uvaříme s cibulí téměř doměkka.
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme mleté maso, česnek...
více o Fazole z Vysočiny
Kečup, hořčici, worchestr, olej svaříme na omáčku a dáme stranou buřty, cibuli a okurku nakrájíme na nudličky a smícháme s uvařenou omáčkou, přidáme...
více o Ševcovský salát
Do vroucí osolené vody nasypeme sojové kostky, přidáme masox, bobkové listy, nové koření, vaříme dle pokynů na obalu kostek. Na oleji orestujeme...
více o Sójový segedín
Všechnu zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kousky, dáme do zapékací mísy, pokapeme olejem a kečupem, promícháme a rozložíme na ni vinnou klobásu...
více o Eintopf s vinnou klobásou
Listové těsto rozkrájíme na 8 stejných dílů. Na pomoučeném vále každý z dílů rozválíme na obdélník o síle asi 2 mm. Pórek (zelenou část) dobře omyjeme...
více o Párky v listovém těstě
Nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na oleji dozlatova, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a rajčata a podusíme asi 5 minut, pak přidáme kečup a...
více o Krabí tyčinky jako lečo
Vše smícháme a používáme na vše, k čemu si myslíme, že by to mohlo být dobré. Např. Smažený sýr, řízek, smažená cuketa, na brambory apod....
více o Pikantní dresing 1 2 3 4 5
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a kukuřici propláchneme vodou a...
více o Pikantní fazolová pochoutka
Cibuli nakrájíme na drobno, na pánvi orestujeme na oleji a přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme, okořeníme.
Až bude kuře dozlatova,...
více o Kuřecí směs s olivami
**Nálev:** vepřové maso nakrájíme na kostičky a naložíme do nálevu, který připravíme z oleje, žloutků a Solamylu. Necháme přes noc uležet.
*...
více o Soté z vepřového masa
Špenát omyjeme, odkrájíme stonky a tuhé části a spaříme vroucí vodou. Vodu slijeme a listy necháme okapat. Uzenou rolku nakrájíme na 0,5 cm silné...
více o Závin s uzeným masem
Je možné přidat také drobně nakrájenou zeleninu Moravanka, v tom případě již nepoužijeme ostrý kečup. Pozor - pokud nenakrájíte hodně najemno,...
více o Sardinková pomazánka II.
Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme a pokapeme olejem. Na oleji opečeme na proužky pokrájený salám, přidáme pokrájaná sušená rajčata,...
více o Špagety se šunkou
Vše nakrájíme na kostičky, smícháme a 30 minut vaříme. Pak dáme do sklenic a zavařujeme 20 minut při 80 °C. Kečupy - použijeme klasická malá balení po...
více o Český Uncle Bens s cuketou
Do pánve (wok) dáme 3 lžíce oleje na kterém orestujeme cibuli. Zaprášíme lžičkou sladké papriky a přidáme mleté maso. Maso promícháme, zakapeme...
více o Omáčka na špagety
Maso nakrájíme a smícháme s vejcem a solamylem. Zeleninu podusíme na cibulce jako při přípravě leča a ochutíme kečupem. Maso osmažíme na malém...
více o Bramboráky s masovou směsí I.
Kuře naporcujeme, ostatní přísady smícháme (můžeme naředit vodou) a směsí potřeme naporcované kuře. Pečeme při 200 °C asi 30-45 minut....
více o Kuře na Jeníkuv způsob
Uvařím čočku, v papiňáku je to za 20 minut, současně zvlášť uvařím rýži. Pak na oleji usmažím na jemno nakrájenou cibulku, přidám uvařenou čočku,...
více o Čočka s rýží - ostrá
Papriky nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky a cibuli najemno. Přimícháme ostatní přísady a vaříme 30 minut. Naplníme do skleniček a sterilujeme...
více o Cikánská omáčka
Buřty rozkrojíme na polovic, zeleninu na slabé plátky. Vymažeme pekáč olejem. Na dno pekáče dáme vrstvu nakrájené cibule, oloupané buřty, dále...
více o Buřty na pivu III.
V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za...
více o Pikantní buřty v pivu a kečupu
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se namáčely, v závěru vaření osolíme....
více o Kovbojské fazole na slanině
Uvařené těstoviny prolijeme studenou vodou a dáme do mísy.
Zvlášť si připravíme jemně nakrájenou cibulku, rajčata nakrájená na tenké plátky, papriky...
více o Barevný salát z těstovin
Všechny špekáčky zbavíme kůže a rozpůlíme.
Cibuli pokrájíme na půlkolečka, střídavě klademe na pekáček špekáček, cibuli. V misce smícháme zbývající...
více o Špekáčky na medu
Vše smícháme. Naložíme do směsi jakékoliv maso nakrájené na plátky. Stačí na 2 hodiny a můžeme grilovat. Maso je měkoučké a má pěknou kůrčičku....
více o Marináda na maso II.
Na oleji (na sádle) zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme čočku, na půlkolečka nakrájenou klobásu, zalijeme vodou a uvaříme. Čočka by neměla...
více o Argentinská čočka
Na vyškvařeném špeku se nechá zpěnit nadrobno usekaná cibulka, přidá se 1/2 klobásek (pokrájených na kolečka či měsíčky), osmahneme, přidáme česnek,...
více o Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob
Očištěné houby pokrájíme, necháme přejít varem v osolené vodě, důkladně propereme a scedíme. Papriky pokrájíme na širší nudličky, doporučuji přidat...
více o Houby v kečupu
Slepici očistíme a uvaříme ve slané vodě doměkka (z vývaru lze připravit výbornou polévku) Maso obereme, nakrájíme na menší kousky a poprášíme...
více o Slepice v pikantní úpravě
Očištěnou zeleninu na jemno nastrouháme. Rovněž sýr. Česnek prolisujeme a cibulku nakrájíme velmi na jemno. Ořech buď najemno nasekáme nebo pomeleme....
více o Falešný tatarák
Osolené porce rybího filé dáme do pekáčku, "pocákáme" olejem, potřeme kečupem a hořčicí, přidáme nové koření + pepř a navrch hustě zasypeme cibulí...
více o Pikantní rybí filé II.
Nakrájíme cibulku nadrobno a na másle smažíme do růžova. Když je cibulka tak akorát, dáme vařit špagety dle návodu, abychom měli všechno na čas....
více o Špagety s chilli omáčkou
Vepřové maso nakrájíme na tenčí plátky a naklepeme. V misce promícháme přísady na marinádu, přidáme maso a promícháme. Dáme do lednice na 24 hodin...
více o Vepřová pochoutka
Na másle zesklovatíme pokrájenou cibuli. Na přichystaný pekáč, cibuli rozdělíme na 4 hromádky na každou hromádku dáme lžíci kečupu.
Osolíme a opepříme...
více o Kuřecí prsa na cibulce
Špenát po rozmrazení necháme na sítu vykapat, pak přídáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, mouku, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a strouhankou...
více o Špenátové placky
Na dýňáky vše smíchat.
Hmota by měla vypadat jako na klasické bramboráky.
Smažit na oleji.
Před obrácením dýňáku nasypat na pánev slaninu a ta se...
více o Dýňáky
V kastrůlku rozehřejeme omastek (ceres-soft), přidáme na drobno krájenou cibulku, osmahneme, přidáme drodně krájené klobásky, koření, kečup, sůl dle...
více o Špagety pro nenáročné
Na rozpáleném sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na drobné kousky nakrájené vepřové nebo kuřecí maso. Osolíme a opepříme. Až je...
více o Mexické fazole
Houby pokrájíme na menší kousky a povaříme 10 min. ve vodě. Cibuli orestujeme bez sádla. Vše necháme vychladnout, pomeleme na masovém strojku. Přidáme...
více o Houbové tousty
Do křupava osmahnout plátky slaniny, osmažené vyjmout. Na tuku prohřát fazole, trochu pomačkat vidličkou, sůl, pepř, zakápnout kečupem, promíchat a...
více o Fazole na topinkách
Když použijeme paličky, tak je u kosti nařízneme, osolíme a opepříme.
Vložíme do marinády - snažíme se, aby se dostala všude {čím víc tím líp} a dáme...
více o Ostré potěšení nejen pro chlapy
Nakrájené žampiony nebo jakékoliv jiné houby podusíme na oleji, osolíme a opepříme. Vepřové maso nakrájíme na tenčí plátky, rozklepeme, osolíme...
více o Smažená vepřová rulička se špagetami
Maso nakrájíme na kostky. Olej rozpálíme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po zesklovatění přidáme maso, osolíme a přelijeme vývarem....
více o Těstovinové mazlení
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme - obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme cibuli...
více o Židovina