Čočka s rýží - ostrá

moje hodnocení:

3,9

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      kg čočka Velkozrná
    • 1
      balíček rýže Parboiled
    • kečup - ostrý
    • olej
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařím čočku, v papiňáku je to za 20 minut, současně zvlášť uvařím rýži. Pak na oleji usmažím na jemno nakrájenou cibulku, přidám uvařenou čočku, chviličku restuju, dám asi 1 dcl ostrého kečupu, osolím, opepřím, je-li málo ostré přidám chillli a vmíchám uvařenou rýži.
2
Je to dobré samo o sobě, ale kdo musí maso, může si dát grilovací klobásku nebo normální opečenou klobásu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nikola Schwarzová
    Nikola Schwarzová |

    15. 5. 2008 11:11

    výborné, výborné, výborné... nechávám si ji od autorky receptu posílat přes půl republiky :)

  • Helena
    Helena |

    13. 5. 2008 22:52

    Pro " já já " -vůbec to není strašné jídlo, dávno a mnohokrát vyzkoušeno. Tento recept je popsán v knize " Kde je zakopán pes " od Pavla Kohouta.Čočka se bez namáčení uvaří ( ne zcela do měkka jako na čočkovou kaši ), na talíř dáme díl čočky a díl uvařené rýže a vše se hustě posype osmaženou cibulkou. V tomto receptu je kečup navíc, ale proč ne.Velmi chutné.

  • Alena
    Alena |

    29. 4. 2008 16:23

    spravila som s ryžou natural, cibule som dala 2 veľké a spolu s cibuľou popražila aj zeleninovú papriku pokrájanú na kúsky a bola to výborná večera, nielen chutná, ale aj plná bielkovín a vitamínu B..... skvelé

  • Renata
    Renata |

    26. 4. 2008 11:48

    Podobný recepr jsem nedávno slyšela v televizi,ale nestihla jsem si hoi celý napsat.Takže vyzkouším.Prý se to dá jíst teplé i studené.

  • já já
    já já |

    25. 4. 2008 21:56

    To je dost strašné , alespoň z mého pohledu, ale proti chuti ....