"Letní" buřty na pivu - z pánve

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks špekáček nebo buřty
    • 1
      ks cibule žlutá, velká
    • 1
      ks červená cibule
    • 100
      g červená paprika
    • 1
      stroužek drcený česnek
    • olej nebo sádlo
    • 100
      ml kečup kvalitní
    • 100
      ml pivo - černé
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • pepř mletý a sůl dle chuti
    • chilli papričky nebo pasta dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibule pokrájíme na plátky nebo klínky a na malém množství oleje osmažíme v rozpálené pánvi dosklovata.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Pak cibuli nahrneme ke straně a do pánve vložíme osmažit buřty z obou stran dozlatova, podélně přepůlené, se z vrchu udělanými zářezy.
3
Po osmažení buřtů přidáme rozvonět česnek, přisypeme na nudličky pokrájenou papriku, přilijeme kečup s pivem, sojovou omáčku, opepříme a zaklopíme.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

4
Na mírném plameni podusíme asi 5 minut, případně dosolíme dle chuti. Sos by měl mít krémovou konzistenci.
5
Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem, nebo na přepůlených minibagetkách, které můžeme před položením buřtů "vystlat"natrhaným salátem a po nandání dozdobit pokrájenou cibulkou.
6
Vychlazené pivo bude na zapití letních buřtů velmi, velmi vhodné :-)
7
Příprava je podstatně rychlejší než klasická příprava v troubě a navíc si v létě z kuchyně neuděláme peklo :-)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: