Polévka ze pstruha

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      pstruh hlava a odřezky z filetů
    • 3
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • 2
      snítka tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 0,5
      ks celer
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks brambory typu B
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      ml smetana
    • 100
      g mražený hrášek
    • petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlavy a odřezky pstruhů i s kořením zalijte 1 litrem vody a 15 minut povařte. Na másle orestujte nasekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, pak i nakrájené brambory. Zaprašte moukou, zalijte scezeným vývarem a uvařte.
2
Polévku rozmixujte dohladka, podle chuti osolte a opepřete. Prohřejte se smetanou. Hrášek 5 minut povařte a přidejte do polévky. Servírujte s petrželkou.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Kategorie: Polévky FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: