Polévka ze špenátu a hrášku

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce máslo
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 500
      g špenát
    • chilli vločky podle chuti
    • 200
      g hrášek
    • 1
      l kuřecí vývar
  • Noky
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g polohrubá mouka + podle potřeby
    • 50
      g gorgonzola
    • 100
      ml smetana 12%

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle krátce opečte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zaprašte moukou a orestujte. Zalijte vývarem, přidejte špenát s hráškem a chilli vločkami a uvařte doměkka.
2
Rozmixujte na hladký krém, dochuťte solí a pepřem. Můžete zjemnit smetanou.
3
Smíchejte vejce, smetanu a nadrobno nakrájenou gorgonzolu. Do zhoustnutí těsta přisypávejte mouku. Z těsta lžičkou vykrajujte noky a 5 minut je povařte ve vroucí polévce.
Kategorie: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.