Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová plec nebo hovězí kližka... cca
    • 3
      ks cibule větší, 2 -
    • 2
      lžíce celozrnné hořčice - hrubozrnná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce sádlo
    • 60
      g uzená slanina nebo špek
    • 1
      snítka tymián
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 500
      ml pivo - černé
    • jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso na guláš dle vlastní chuti (vepřové, hovězí, krůtí) pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí.
2
Na sádle s drobně pokrájenou slaninou necháme dozlatova osmažit pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme dozlatova osmažit i připravené maso.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Ke konci smažení přidáme k masu rozvonět nasekaný česnek a snítky bylinek, poté zalijeme pivem a na mírném ohni, pod poklicí, dusíme za případného podlití (vývarem či vodou) a promíchání do změknutí masa.
4
Ke konci vaření můžeme guláš zahustit jíškou a provařit, pokud jsme ho dušením nenechali zredukovat na potřebnou hustotu a chceme více omáčky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Podáváme s knedlíkem, chlebem, noky, rýží, těstovinami. Před podáváním vyndáme větvičky z vyvařených bylinek.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: