Guláš připravený v troubě

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 82
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 7 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Příprava gulášového základu:
    • maso 1,5 kg (vepřové nebo hovězí)
    • 1
      kg cibule 750 -
    • 1
      ks česnek Palička
    • 2
      ks masox pozor na slanost!
    • 120
      g rajský protlak 80 -
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika
    • pálivá paprika Nebo cayenský pepř
    • 1
      lžíce gulášové koření
    • 3
      lžíce škrobová moučka
    • sůl
    • 1
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč. Přiklopíme víkem nebo pevně alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a dusíme hodinu až hodinu a půl, v případě vepřového, hovězí 1,5 - 2 hodiny (dle druhu masa). Troubu neotvíráme, maso nemícháme. Hotový guláš podáváme s knedlíkem, chlebem.
2
Kdo rád zeleninové pokrmy, může do základu přidat pokrájená rajčata či papriky..., ale pozor! Vše obsahuje vodu, která nám guláš naředí.
3
**Po burgundsku:** místo vodou zalijeme červeným vínem.
4
**Po debrecínsku:** hotový guláš podáváme s opečenou uzeninou a strouhaným křenem.
5
**Po znojemsku:** základ doplníme sterilovanými okurkami nakrájenými na nudličky.
6
**Po valašsku:** guláš doplníme podušenými žampiony a kysaným zelím.
7
**Po kapucínsku:** gulášový základ podáváme s podušenými čtvrtkami žampionů.
8
**Po mexicku:** podáváme se zeleným hráškem a nastrouhaným sýrem.
9
**Po pardubicku:** varianta s vařeným vejcem, okurkou, hořčicí a opečenou slaninou.
10
**Po segedínsku:** varianta s přídavkem kysaného zelí a smetany.
11
//**Zdroj:** Studio GA//
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Verynka
    Verynka |

    8. 4. 2017 10:52

    ;-) Dík za recept, výborný guláš, rychlý, téměř bez práce, já nepřidávám masox, doma to máme radši s přirozenou chutí. ;-)

  • Marťa
    Marťa |

    5. 4. 2017 06:09

    Supér :-D děkuju za recept, guláš je výbornej :-*

  • Teryk
    Teryk |

    8. 2. 2017 18:22

    Super recept :-* Jen se mi přichytila cibulka :-( taky se to někomu stalo?? Má to být opravdu bez míchání ??

  • Teryk
    Teryk |

    8. 2. 2017 18:22

    Super recept :-* Jen se mi přichytila cibulka :-( taky se to někomu stalo?? Má to být opravdu bez míchání ??

  • Maruš
    Maruš |

    7. 2. 2017 12:42

    Bezva recept plný možností.

  • veverka45
    veverka45 |

    7. 12. 2016 09:45

    dávám za 1+ je vynikající a usnadněná práce,v pekáči nezbylo vůbec nic :D

  • veverka45
    veverka45 |

    7. 12. 2016 09:40

    Je vynikající <3 , v pekáči nezbylo vůbec nic :D :-* ;-)

  • Staáňa
    Staáňa |

    7. 12. 2016 09:38

    je vynikající <3 nezbylo v pekáči vůbec nic :D ;-)

  • Tinkapletinka
    Tinkapletinka |

    1. 4. 2016 23:25

    Dělala jsem poprvé před lety a od te doby již jiný nedělám. Proč bych se namáhala ,když toto se udělá samo :-D

  • Venc
    Venc |

    1. 4. 2016 14:48

    Musím přiznat , že gulášek byl výborný dělal jsem tu odnož z Mexika ....... :-P O:-) Manželka když přišla z práce tak si velmi pochutnala ..... 8-) za mně 1

  • Jitka Šumová
    Jitka Šumová |

    20. 3. 2016 10:08

    Dělala jsem ho i pro děcka, takže jsem masox nedala žádný a použila jsem knorrky bez chemie. Guláš byl výborný a bylo ho dost, v pohodě pro 8 hladových krků i s přidáváním :D

  • Donátová
    Donátová |

    30. 10. 2015 19:00

    Vyzkoušela jsem a někdy zase udělám. Byl to přece jenom jiný guláš než který vařím, ale chutnal výborně.

  • hf
    hf |

    7. 7. 2015 17:52

    Vynikající a skoro bez práce :-)

  • jemine
    jemine |

    15. 4. 2015 07:41

    super recept bez prace

  • Sandra
    Sandra |

    28. 3. 2015 11:19

    Dík za super recept. Začala jsem radši dřív abych nebyla ve skluzu a už je hotový a je mňamózní. Ráda zkusím nějakou další variatu :-P . Je to brnkačka. :-D

  • mirka
    mirka |

    8. 3. 2015 13:36

    Nám teda nechutnal,nedávala bych protlak,guláš bylhoně sladký

  • Romča
    Romča |

    16. 10. 2014 10:08

    Guláš byl skvělý a mohla jsem se v klidu věnovat odkládané hromadě prádla na žehlení a taky se mi líbí, že si můžu na příště vybrat z dalších gulášů. To je prostě geniální recept! :-D

  • mnauprsk
    mnauprsk |

    13. 7. 2014 12:36

    Super, já do směsi přidávám ještě nakrájenou papriku, ale vyzkouším i další varianty.

  • Martin Zídka
    Martin Zídka |

    25. 10. 2013 20:11

    Dělal jsem ho pro kámoše. Dobrý je a není to velká makačka.

  • Pavla
    Pavla |

    19. 8. 2013 15:58

    Podle předešlé diskuze jsem guláš dělala z poloviny surovin, jsme jen dva ;-) . Dělala jsem ten se zelím. Je výborný, děkuji.

  • vlasta
    vlasta |

    27. 6. 2013 13:46

    je výborný :-)

  • Ivana
    Ivana |

    7. 5. 2013 15:34

    Už jsem ho dlouho nedělala a děkuji za připomenutí, říkáme mu trouba guláš a jíme ho s chlebem, chutná všem :)) .

  • Renata Čechovská
    Renata Čechovská |

    28. 4. 2013 14:52

    Byl výborný, děkuji :-P .

  • Nika
    Nika |

    11. 4. 2013 11:14

    tak já nevím vše dle receptu a nedá se to jíst s gulašem to nemá nic společnýho..akorá vyhozený suroviny :-(

  • Daniela
    Daniela |

    16. 1. 2013 08:49

    Výborný, dělala jsem z kila masa a jen obyč guláš a jedli jsme ho 3 obědy ;-) Dnes se chystám na mexický :-P

  • Heda
    Heda |

    3. 1. 2013 21:40

    Výbornej, ale přehnala jsem to s pálivou paprikou:D :-D

  • Laura
    Laura |

    25. 10. 2012 09:47

    jedno slovo......mňam mňam :-[

  • Martínková
    Martínková |

    31. 5. 2012 14:22

    Dělala jsem segedýnský a byl dobrý, tak jsem zvědavá jaké budou i ty další. Líbí se mi všechny mimo valašské, ale zkusit se má všechno a tak proč ne ;-) :-P :-) .

  • petra
    petra |

    13. 2. 2012 15:05

    je vybornej, ale jist ho budem nejspis jeste dva dny, nejak jsem to netrefila a s tim zelim je toho ranec :)

  • Věra Tichnová
    Věra Tichnová |

    5. 12. 2011 20:43

    Už jsem ho kdysi dělala, recept mi dávala kamarádka, vlastně koloval celou Českou spořitelnou :-D . Je jednoduchý a dobrý, skoro bez práce.

  • veruuk
    veruuk |

    3. 11. 2011 13:23

    Byl moc dobrý a řekla bych, že byl náhodou docela podobný "klasickému" guláši, co vařím já! ;-) Díky za receptík.

  • Honzíková
    Honzíková |

    9. 10. 2011 17:29

    Díky , byl dobrý .

  • Adina V.
    Adina V. |

    3. 10. 2011 20:15

    Výborná záležitost a skoro bez práce, dávám 1 ;-)

  • Síma
    Síma |

    1. 10. 2011 13:53

    Guláš jsem pekla z plecka a bez protlaku, ten jsem neměla, pak jsem přidala vysmaženou slaninu s hořticí a okurkou, vejce nemáme v omáčkách rádi, to jsem nedala a ještě jsem dala nachvíli péct, byl dobrý.

  • Blažejová Marie
    Blažejová Marie |

    27. 9. 2011 12:03

    Guláš znám od mamky, já dělám jen s tím zelím a je dobrý. Někdy vyzkoušíme zase jiný.

  • woley
    woley |

    25. 9. 2011 19:21

    Recept jsem mela od kamaradky,gulas delam pravidelne po Silvestru,nikomu se nechce brzy vstavat a varit,v pohode se to dela v troube samo a muzeme jeste odpocivat. :-[

  • Bohunka
    Bohunka |

    19. 9. 2011 10:41

    Píši dvojtou pochvalu , ode mne za jednoduchost a ode všech za to, jak jsme si pochutnali .

  • Florianová
    Florianová |

    28. 7. 2011 21:37

    Znám, je vynikající.Návrhy na obměnu mě velmi lákají,tak třeba debrecínská musí být výborná,protože můj manžel a křen k sobě vyloženě patří ;-) :-) .

  • Eva
    Eva |

    18. 6. 2011 07:47

    Opravdu vynikající. Vyzkoušený ho mám i ze zvěřiny a nemá chybu. A hlavně s ním není skoro žádná práce a ušetří čas ;-)

  • michal
    michal |

    15. 6. 2011 12:22

    jo stojí to za to si ho udělat...chutuové bunky se budou radovat

  • Mášenka M
    Mášenka M |

    10. 6. 2011 21:16

    Podle základního receptu jsem guláš už kdysi dělala, byl to docela známý recept, který nám chutnal. Líbí se mi ty obměny pod receptem a určitě nějakou vyzkouším.

  • Radka
    Radka |

    10. 6. 2011 10:25

    Jdu na něj, do oběda to stihnu akorát a moc se těším :-) .

  • Šikner
    Šikner |

    18. 5. 2011 08:27

    Dobrý to bylo 8-) , děkuji.

  • Maruška
    Maruška |

    29. 4. 2011 14:29

    Pardubická varianta je velmi chutná :)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    16. 3. 2011 21:13

    Mullere nebo co jsi zač...jdi se konečně léčit :-X :-X :-S

  • Muller
    Muller |

    16. 3. 2011 20:59

    :-D :-D :-D Tady uz padla kosa na kamen ;-) .Splest si 1 a 5 :-D :-D :-D ,spis jste si, Zito,nevsimla,pod jakym nickem tu zrovna radite :-D :-D :-D .Je videt,koho mate na musce :-D :-D :-D .

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 3. 2011 07:35

    ...Zito díky ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 3. 2011 14:40

    ...můžu jen doufat,že v hodnocení je překlep a né úmysl :-\ ;-) .Potřeboval jsem recept přeposlat a nestačil jsem se divit... :-S .

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    20. 2. 2011 14:48

    Znám to jako diplomatický guláš, je to dobré, bez práce. ;-)

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    14. 8. 2010 19:52

    Mila Antonie, asi jste nepochopila podstatu meho komentare, kde jsem recept nekritizovala, ale pochvalila, ze je dobry, Navic se me pripominky tykaly poze receptu a vas komentar byl naprosto bezpredmetny, a nic nerikajici. Takze mozna priste trochu porozmyslejte, nez neco napisete !

  • Antonia Kalabusínová
    Antonia Kalabusínová |

    14. 8. 2010 17:16

    Pani Daniela, Vy viete, aký je ten, podla Vás klasický? Taký existuje len vo Vasej domácnosti, pretoze taký neexistuje. Ak by sme za taký povazovali madarský Bográcsgulyás, tak v prvom rade je to polievka. Neobsahuje ani jísku, ani múku a teda od "Vaseho" klasického je asi na míle vzdialený. Takze nekritizujte horeuvedený recept, ktorý si nenárokuje byt niecím, co Vy povazujete za klasický. Je to jeden z receptov na gulás, akých existujú stovky bez nároku byt "autentické" ci podla Vás "klasické". Treba najprv trochu porozmýslat, ked chcete nieco kritizovat!

  • Radka Dočkalová
    Radka Dočkalová |

    3. 8. 2010 13:40

    Vynikající! Dělala jsem znojemskou variantu a ohromně jsme si pochutnali! Dávám 1* a vřele doporučuji. Jednoduchý, rychlý a hlavně výborný recept.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    20. 4. 2010 21:55

    Jiri, podobny recept uz zde je a mam ho vyzkouseny, je to vyborne, ale gulasi se to chuti dost vzdaluje :), to dela ta skrobova moucka. Tohle je vyborna omacka ala gulas:), kdo se chce trochu priblizit klasickemu, doporucuji nedavat skrobovou moucku, ale nakonec zahustit jiskou, je to lepsi. Manzel gulase miluje, ale tohle pry mu pripomina cinu....:)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    18. 4. 2010 17:30

    Souhlasím s vámi Lucia,ale toto je originál recept a v něm stálo-2 kostky bujonu:autora jsem uvedl... .Záleží na každém,jak s receptem naloží,já bych se bez bojonu také obešel,původní recept jsem ale neupravoval.Jiří

  • Lucia Drotárová
    Lucia Drotárová |

    17. 4. 2010 22:00

    Dávat do guláše bujón.... dokonce 2 kostky! - to tedy NE. Když už tam dám tolik masa a cibule (a já dělávám guláš z takové dávky) - tak to přece má po čem chutnat! To už bych tam mohla sypat glutamát sodný :-(

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    16. 4. 2010 14:12

    Po segedinsku : přidáme pokrájené kyselé zelí - viz můj troubový segedinský guláš

Poslední navštívené:

Abecední seznam: