• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Guláš připravený v troubě
    Napište svůj komentář k receptu

    Guláš připravený v troubě

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 123
    doba přípravy: 150 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Guláš připravený v troubě
    Guláš připravený v troubě
    Guláš připravený v troubě
    Guláš připravený v troubě
    Guláš připravený v troubě
    Guláš připravený v troubě
    Guláš připravený v troubě
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    7 porce
    • Příprava gulášového základu:
      • 1
        kg cibule 750 -
      • sůl
      • 1
        ks česnek Palička
      • 1
        l voda
      • 2
        ks masox pozor na slanost!
      • pálivá paprika Nebo cayenský pepř
      • 3
        lžíce škrobová moučka
      • maso 1,5 kg (vepřové nebo hovězí)
      • 1
        lžíce gulášové koření
      • 2
        lžíce mletá sladká paprika
      • 120
        g rajský protlak 80 -

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč. Přiklopíme víkem nebo pevně alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a dusíme hodinu až hodinu a půl, v případě vepřového, hovězí 1,5 - 2 hodiny (dle druhu masa). Troubu neotvíráme, maso nemícháme. Hotový guláš podáváme s knedlíkem, chlebem.

    RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

    2
    Kdo rád zeleninové pokrmy, může do základu přidat pokrájená rajčata či papriky..., ale pozor! Vše obsahuje vodu, která nám guláš naředí.

    RADA: Jak na poctivý domácí guláš

    3
    **Po burgundsku:** místo vodou zalijeme červeným vínem.
    4
    **Po debrecínsku:** hotový guláš podáváme s opečenou uzeninou a strouhaným křenem.

    RADA: Tradiční omáčky 9x jinak

    5
    **Po znojemsku:** základ doplníme sterilovanými okurkami nakrájenými na nudličky.
    6
    **Po valašsku:** guláš doplníme podušenými žampiony a kysaným zelím.
    7
    **Po kapucínsku:** gulášový základ podáváme s podušenými čtvrtkami žampionů.
    8
    **Po mexicku:** podáváme se zeleným hráškem a nastrouhaným sýrem.
    9
    **Po pardubicku:** varianta s vařeným vejcem, okurkou, hořčicí a opečenou slaninou.
    10
    **Po segedínsku:** varianta s přídavkem kysaného zelí a smetany.

    RADA: Naučte se pravý segedín

    11
    //**Zdroj:** Studio GA//
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Škvarky v troubě

    Škvarky v troubě

    Batáty pečené v troubě

    Batáty pečené v troubě

    Vdolky pečené v troubě

    Vdolky pečené v troubě

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • lumpma | 25. 11. 2018 15:14

      Ikdyž vařeno dle návodu tak se to nepovedlo. Příště vyzkouším raději jiný recept.

    • Verynka
      Verynka | 8. 4. 2017 10:52

      ;-) Dík za recept, výborný guláš, rychlý, téměř bez práce, já nepřidávám masox, doma to máme radši s přirozenou chutí. ;-)

    • Marťa
      Marťa | 5. 4. 2017 06:09

      Supér :-D děkuju za recept, guláš je výbornej :-*

    • Teryk
      Teryk | 8. 2. 2017 18:22

      Super recept :-* Jen se mi přichytila cibulka :-( taky se to někomu stalo?? Má to být opravdu bez míchání ??

    • Teryk
      Teryk | 8. 2. 2017 18:22

      Super recept :-* Jen se mi přichytila cibulka :-( taky se to někomu stalo?? Má to být opravdu bez míchání ??

    • Maruš
      Maruš | 7. 2. 2017 12:42

      Bezva recept plný možností.

    • veverka45 | 7. 12. 2016 09:45

      dávám za 1+ je vynikající a usnadněná práce,v pekáči nezbylo vůbec nic :D

    • veverka45 | 7. 12. 2016 09:40

      Je vynikající <3 , v pekáči nezbylo vůbec nic :D :-* ;-)

    • Staáňa
      Staáňa | 7. 12. 2016 09:38

      je vynikající <3 nezbylo v pekáči vůbec nic :D ;-)

    • Tinkapletinka | 1. 4. 2016 23:25

      Dělala jsem poprvé před lety a od te doby již jiný nedělám. Proč bych se namáhala ,když toto se udělá samo :-D

    • Venc
      Venc | 1. 4. 2016 14:48

      Musím přiznat , že gulášek byl výborný dělal jsem tu odnož z Mexika ....... :-P O:-) Manželka když přišla z práce tak si velmi pochutnala ..... 8-) za mně 1

    • Jitka Šumová
      Jitka Šumová | 20. 3. 2016 10:08

      Dělala jsem ho i pro děcka, takže jsem masox nedala žádný a použila jsem knorrky bez chemie. Guláš byl výborný a bylo ho dost, v pohodě pro 8 hladových krků i s přidáváním :D

    • Donátová
      Donátová | 30. 10. 2015 19:00

      Vyzkoušela jsem a někdy zase udělám. Byl to přece jenom jiný guláš než který vařím, ale chutnal výborně.

    • hf
      hf | 7. 7. 2015 17:52

      Vynikající a skoro bez práce :-)

    • jemine
      jemine | 15. 4. 2015 07:41

      super recept bez prace

    • Sandra
      Sandra | 28. 3. 2015 11:19

      Dík za super recept. Začala jsem radši dřív abych nebyla ve skluzu a už je hotový a je mňamózní. Ráda zkusím nějakou další variatu :-P . Je to brnkačka. :-D

    • mirka
      mirka | 8. 3. 2015 13:36

      Nám teda nechutnal,nedávala bych protlak,guláš bylhoně sladký

    • Romča
      Romča | 16. 10. 2014 10:08

      Guláš byl skvělý a mohla jsem se v klidu věnovat odkládané hromadě prádla na žehlení a taky se mi líbí, že si můžu na příště vybrat z dalších gulášů. To je prostě geniální recept! :-D

    • mnauprsk | 13. 7. 2014 12:36

      Super, já do směsi přidávám ještě nakrájenou papriku, ale vyzkouším i další varianty.

    • Martin Zídka
      Martin Zídka | 25. 10. 2013 20:11

      Dělal jsem ho pro kámoše. Dobrý je a není to velká makačka.

    • Pavla
      Pavla | 19. 8. 2013 15:58

      Podle předešlé diskuze jsem guláš dělala z poloviny surovin, jsme jen dva ;-) . Dělala jsem ten se zelím. Je výborný, děkuji.

    • vlasta
      vlasta | 27. 6. 2013 13:46

      je výborný :-)

    • Ivana
      Ivana | 7. 5. 2013 15:34

      Už jsem ho dlouho nedělala a děkuji za připomenutí, říkáme mu trouba guláš a jíme ho s chlebem, chutná všem :)) .

    • Renata Čechovská
      Renata Čechovská | 28. 4. 2013 14:52

      Byl výborný, děkuji :-P .

    • Nika
      Nika | 11. 4. 2013 11:14

      tak já nevím vše dle receptu a nedá se to jíst s gulašem to nemá nic společnýho..akorá vyhozený suroviny :-(

    • Daniela
      Daniela | 16. 1. 2013 08:49

      Výborný, dělala jsem z kila masa a jen obyč guláš a jedli jsme ho 3 obědy ;-) Dnes se chystám na mexický :-P

    • Heda
      Heda | 3. 1. 2013 21:40

      Výbornej, ale přehnala jsem to s pálivou paprikou:D :-D

    • Laura
      Laura | 25. 10. 2012 09:47

      jedno slovo......mňam mňam :-[

    • Martínková
      Martínková | 31. 5. 2012 14:22

      Dělala jsem segedýnský a byl dobrý, tak jsem zvědavá jaké budou i ty další. Líbí se mi všechny mimo valašské, ale zkusit se má všechno a tak proč ne ;-) :-P :-) .

    • petra
      petra | 13. 2. 2012 15:05

      je vybornej, ale jist ho budem nejspis jeste dva dny, nejak jsem to netrefila a s tim zelim je toho ranec :)

    • Věra Tichnová
      Věra Tichnová | 5. 12. 2011 20:43

      Už jsem ho kdysi dělala, recept mi dávala kamarádka, vlastně koloval celou Českou spořitelnou :-D . Je jednoduchý a dobrý, skoro bez práce.

    • veruuk | 3. 11. 2011 13:23

      Byl moc dobrý a řekla bych, že byl náhodou docela podobný "klasickému" guláši, co vařím já! ;-) Díky za receptík.

    • Honzíková
      Honzíková | 9. 10. 2011 17:29

      Díky , byl dobrý .

    • Adina V.
      Adina V. | 3. 10. 2011 20:15

      Výborná záležitost a skoro bez práce, dávám 1 ;-)

    • Síma
      Síma | 1. 10. 2011 13:53

      Guláš jsem pekla z plecka a bez protlaku, ten jsem neměla, pak jsem přidala vysmaženou slaninu s hořticí a okurkou, vejce nemáme v omáčkách rádi, to jsem nedala a ještě jsem dala nachvíli péct, byl dobrý.

    • Blažejová Marie
      Blažejová Marie | 27. 9. 2011 12:03

      Guláš znám od mamky, já dělám jen s tím zelím a je dobrý. Někdy vyzkoušíme zase jiný.

    • woley | 25. 9. 2011 19:21

      Recept jsem mela od kamaradky,gulas delam pravidelne po Silvestru,nikomu se nechce brzy vstavat a varit,v pohode se to dela v troube samo a muzeme jeste odpocivat. :-[

    • Bohunka
      Bohunka | 19. 9. 2011 10:41

      Píši dvojtou pochvalu , ode mne za jednoduchost a ode všech za to, jak jsme si pochutnali .

    • Florianová
      Florianová | 28. 7. 2011 21:37

      Znám, je vynikající.Návrhy na obměnu mě velmi lákají,tak třeba debrecínská musí být výborná,protože můj manžel a křen k sobě vyloženě patří ;-) :-) .

    • Eva
      Eva | 18. 6. 2011 07:47

      Opravdu vynikající. Vyzkoušený ho mám i ze zvěřiny a nemá chybu. A hlavně s ním není skoro žádná práce a ušetří čas ;-)

    • michal
      michal | 15. 6. 2011 12:22

      jo stojí to za to si ho udělat...chutuové bunky se budou radovat

    • Mášenka M | 10. 6. 2011 21:16

      Podle základního receptu jsem guláš už kdysi dělala, byl to docela známý recept, který nám chutnal. Líbí se mi ty obměny pod receptem a určitě nějakou vyzkouším.

    • Radka
      Radka | 10. 6. 2011 10:25

      Jdu na něj, do oběda to stihnu akorát a moc se těším :-) .

    • Šikner
      Šikner | 18. 5. 2011 08:27

      Dobrý to bylo 8-) , děkuji.

    • Maruška
      Maruška | 29. 4. 2011 14:29

      Pardubická varianta je velmi chutná :)

    • Jarka O.
      Jarka O. | 16. 3. 2011 21:13

      Mullere nebo co jsi zač...jdi se konečně léčit :-X :-X :-S

    • Muller | 16. 3. 2011 20:59

      :-D :-D :-D Tady uz padla kosa na kamen ;-) .Splest si 1 a 5 :-D :-D :-D ,spis jste si, Zito,nevsimla,pod jakym nickem tu zrovna radite :-D :-D :-D .Je videt,koho mate na musce :-D :-D :-D .

    • recepty73
      recepty73 | 16. 3. 2011 07:35

      ...Zito díky ;-)

    • recepty73
      recepty73 | 15. 3. 2011 14:40

      ...můžu jen doufat,že v hodnocení je překlep a né úmysl :-\ ;-) .Potřeboval jsem recept přeposlat a nestačil jsem se divit... :-S .

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 20. 2. 2011 14:48

      Znám to jako diplomatický guláš, je to dobré, bez práce. ;-)

    • Daniella O.
      Daniella O. | 14. 8. 2010 19:52

      Mila Antonie, asi jste nepochopila podstatu meho komentare, kde jsem recept nekritizovala, ale pochvalila, ze je dobry, Navic se me pripominky tykaly poze receptu a vas komentar byl naprosto bezpredmetny, a nic nerikajici. Takze mozna priste trochu porozmyslejte, nez neco napisete !

    • Antonia Kalabusínová
      Antonia Kalabusínová | 14. 8. 2010 17:16

      Pani Daniela, Vy viete, aký je ten, podla Vás klasický? Taký existuje len vo Vasej domácnosti, pretoze taký neexistuje. Ak by sme za taký povazovali madarský Bográcsgulyás, tak v prvom rade je to polievka. Neobsahuje ani jísku, ani múku a teda od "Vaseho" klasického je asi na míle vzdialený. Takze nekritizujte horeuvedený recept, ktorý si nenárokuje byt niecím, co Vy povazujete za klasický. Je to jeden z receptov na gulás, akých existujú stovky bez nároku byt "autentické" ci podla Vás "klasické". Treba najprv trochu porozmýslat, ked chcete nieco kritizovat!

    • Radka Dočkalová
      Radka Dočkalová | 3. 8. 2010 13:40

      Vynikající! Dělala jsem znojemskou variantu a ohromně jsme si pochutnali! Dávám 1* a vřele doporučuji. Jednoduchý, rychlý a hlavně výborný recept.

    • Daniella O.
      Daniella O. | 20. 4. 2010 21:55

      Jiri, podobny recept uz zde je a mam ho vyzkouseny, je to vyborne, ale gulasi se to chuti dost vzdaluje :), to dela ta skrobova moucka. Tohle je vyborna omacka ala gulas:), kdo se chce trochu priblizit klasickemu, doporucuji nedavat skrobovou moucku, ale nakonec zahustit jiskou, je to lepsi. Manzel gulase miluje, ale tohle pry mu pripomina cinu....:)

    • recepty 73
      recepty 73 | 18. 4. 2010 17:30

      Souhlasím s vámi Lucia,ale toto je originál recept a v něm stálo-2 kostky bujonu:autora jsem uvedl... .Záleží na každém,jak s receptem naloží,já bych se bez bojonu také obešel,původní recept jsem ale neupravoval.Jiří

    • Lucia Drotárová
      Lucia Drotárová | 17. 4. 2010 22:00

      Dávat do guláše bujón.... dokonce 2 kostky! - to tedy NE. Když už tam dám tolik masa a cibule (a já dělávám guláš z takové dávky) - tak to přece má po čem chutnat! To už bych tam mohla sypat glutamát sodný :-(

    • Miroslava Severová
      Miroslava Severová | 16. 4. 2010 14:12

      Po segedinsku : přidáme pokrájené kyselé zelí - viz můj troubový segedinský guláš

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Omáčky & guláše Guláš Hovězí Vepřový Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
    Maso Ostatní Hovězí Zálivky a omáčky Vepřové Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Gulášové koření Maso Masox Mletá sladká paprika Pálivá paprika Rajský protlak Škrobová moučka Sůl Voda

    Jak loupat česnek

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

    Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

    3x3 - těstovinový salát

    3x3 - těstovinový salát

    Cuba libre

    Cuba libre

    Koule Raffaelo

    Koule Raffaelo

    "Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

    "Dietní" řízečky se šťouchanými…

    Česneková pomazánka z červené řepy

    Česneková pomazánka z červené řepy

    Dušené kotlety na paprice

    Dušené kotlety na paprice

    Avokádové lanýže

    Avokádové lanýže

    Volské oko v chlebu

    Volské oko v chlebu

    Doporučujeme

    60 minut
    Květáková pizza

    Květáková pizza

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Jak loupat česnek

    Poslední sledované recepty

    36
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    33
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    32
    Palačinky
    Palačinky
    30
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    26
    Plněné papriky s rajskou omáčkou
    Plněné papriky s rajskou…

    Zajímavé články

    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Deník Aha! 1.3.2021

    Deník Aha! 1.3.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Ženy.cz Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Maminka.cz Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Nacismus s&amp;nbsp;bolševismem na věčné časy a nikdy jinak!

    Vladimír Mertlík: Nacismus s&amp;nbsp;bolševismem na věčné časy a nikdy jinak!

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Guláš bez masa
    Guláš bez masa
    Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
    Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
    Guláš od mámy
    Guláš od mámy
    Guláš s česnekovými výhonky
    Guláš s česnekovými výhonky
    Guláš s hlívou ústřičnou
    Guláš s hlívou ústřičnou
    Guláš s houbami a zázvorem
    Guláš s houbami a zázvorem
    • Recepty.cz
    • Guláš připravený v troubě
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí