Guláš (nejen) se žampiony

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vepřová plec nebo krkovice, případně hovězí či krůtí maso
    • 2
      ks cibule velké
    • 50
      g uzený špek
    • 4
      lžička mletá sladká paprika 3 -
    • 200
      g slovenská paprika 3 kusy, cca
    • 70
      g rajský protlak
    • 3
      stroužek nasekaný česnek
    • 160
      g čerstvé žampiony bílé nebo krémové
    • 600
      ml vývar cca
    • jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky pokrájené cibule dozlatova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso a osmažíme.
2
Po osmažení masa přidáme protlak a sladkou papriku a česnek, vše krátce osmažíme, přisypeme očištěnou a pokrájenou papriku, očištěné žampiony (pokud možno co nejmenší kloboučky), přilijeme cca dvě lžíce vody a za častého míchání necháme papriku a žampionky trochu povadnout.
3
Vše poté zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa, za občasného podlití a promíchání. Nakonec omáčku zahustíme dle potřeby jíškou (nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě), krátce provaříme, dochutíme solí a pepřem dle chuti a můžeme podávat.
4
Podáváme s těstovinami, knedlíkem, gnocchi, špeclemi, chlebem...
5
Pokud máme rádi ostřejší jídla, přidáme s paprikami i kousek chilli papričky nebo feferonky.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: