Pikantní pivní žebírka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vepřová žebírka pro dvě osoby, cca 600 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule větší
    • 4
      stroužek česnek 3 -
    • 2
      lžička zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 1
      lžíce sojová omáčka cca
    • chilli papričky dle chuti
    • pivo - černé dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žebírka z obou stran potřeme pastou z jemně nastrouhaného zázvoru a česneku, nasekané chilli papričky (dle chuti a požadované ostrosti), které jsme smíchali se lžící sojové omáčky. Vše necháme alespoň hodinku odležet.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

2
Do pekáčku dáme pokrájenou cibuli, kterou podlijeme cca 1,5 - 2 dl 10° černého piva (může být i světlá desítka), na ni položíme naložená žebírka, která ještě z vrchu mírně osolíme a opepříme, pekáček zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na 50 - 60 minut.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

3
Pak odklopíme a dopékáme doměkka a dozlatova z obou stran, za občasného otočení, přelití výpekem a podlití pivem dle potřeby.
4
Podáváme s chlebem, bramborem, noky... a sklenicí vychlazeného piva.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: